Strona 3 z 33 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 328

Wątek: Fuji x-pro 1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Quadrifoglio Zobacz posta
    W sumie wychodzi seria aparatów dla ludzi ceniących styl lub snobów, jak kto woli.
    Tak by było, gdyby oprócz stylu te aparaty nie oferowały nic poza tym. A oferują kilka unikalnych cech, więc jeśli ktoś uzna, że są mu one potrzebne, do dlaczego ma być uznawany za snoba?
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Początki nałogu
    Miasto
    Wars i Sawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Tak by było, gdyby oprócz stylu te aparaty nie oferowały nic poza tym. A oferują kilka unikalnych cech, więc jeśli ktoś uzna, że są mu one potrzebne, do dlaczego ma być uznawany za snoba?
    Bo każdy nie-snob kupił by Leicę

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

No właśnie! Tak sobie rano pomyślałem, że jak będzie przejściówka na mocowanie M (a na 100% będzie), to ten aparat będzie świetnym backupem do M9 :-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Quadrifoglio Zobacz posta
    Bo każdy nie-snob kupił by Leicę
    Ale nawet Leica nie ma tych cech, więc trafiłeś kulą w płot
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    No właśnie! Tak sobie rano pomyślałem, że jak będzie przejściówka na mocowanie M (a na 100% będzie), to ten aparat będzie świetnym backupem do M9 :-)
    Tańszy i lepszy backup dla M9 to jakikolwiek NEX.

PS
    Tym bardziej, że matryca Xpro1 to najprawdopodobniej Sony takie jak w NEX5N, tylko ze zmienionym filtrem Bayera.
    Ostatnio edytowane przez koniecpolska ; 07-01-2012 o 15:25

Domyślnie

śliczny aparacik. ten i x100. jako snob bym kupił. jako niesnob też, mały, poręczny, nierzucający się w oczy itp. ale cena niezwykle skutecznie zniechęca. nex zaś dla mnie odpada bo nie ma wizjera. nie potrafię nauczyć się cykać patrząc na wyświetlacz
    mam aparat, zamknę świat w pudełeczku...
    www.barwnie.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koniecpolska Zobacz posta
    Tym bardziej, że matryca Xpro1 to najprawdopodobniej Sony takie jak w NEX5N, tylko ze zmienionym filtrem Bayera.
    No i właśnie tego było trzeba. Matryca może być jakakolwiek, byleby filtr kolorów umożliwiał grupowanie pikseli parami i wcześniejsze odcinanie sygnału z jednego piksela w każdej parze. To wystarczy.

Zresztą do tego jest potrzebna matryca z pikselami po kątem 45 stopniu, czyli nawet jeśli to jest ten sam wafel, to musiałby być cięty inaczej.
    Ostatnio edytowane przez epicure ; 07-01-2012 o 16:29

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koniecpolska Zobacz posta
    Tańszy i lepszy backup dla M9 to jakikolwiek NEX.
    To już wolę iphone'a. Przecież to nie ma wizjera

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Zresztą do tego jest potrzebna matryca z pikselami po kątem 45 stopniu, czyli nawet jeśli to jest ten sam wafel, to musiałby być cięty inaczej.
    Sposób cięcia do ułożenia pikseli ma się nijak, radzę się douczyć.

allxages, jezyor, 5N i 7 mają wizjery. A na pozostałych peaking (nawet na LCD) jest lepszym rozwiązaniem dla MF od każdego innego rozwiązania aktualnie występującego w bezlustrowcach.

Domyślnie

Zanim zacznę myśleć o backupie to pewnie wyjdzie M10 i M9 stanie się backupem
    Ale jeżeli tak nie będzie to rozważę te NEXy zatem!

Strona 3 z 33 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów