Strona 18 z 33 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 328

Wątek: Fuji x-pro 1

Domyślnie

Ale głębia ostrości to nie jakość obrazowania. Tak samo jak "manipulacja głębią ostrości" nie jest zasługą matrycy, bo matrycą nie da się tego robić, a jedynie przysłoną i perspektywą.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Ale głębia ostrości to nie jakość obrazowania. Tak samo jak "manipulacja głębią ostrości" nie jest zasługą matrycy, bo matrycą nie da się tego robić, a jedynie przysłoną i perspektywą.
    Dla mnie to jest właśnie jakość obrazowania, a nie DR czy szumy na iso.

Co do manipulacji to da się, za pomocą wielkości matrycy (zwiększyć matryce można poprzez dokręcenie odpowiedniego body , która wpływa bezpośrednio na perspektywę. Dla mniejszych matryc ratunkiem jest właśnie zabawa przysłoną, ale w tym przypadku to co zaoszczędziliśmy na body wydamy z nawiązką na odpowiednio jaśniejszy obiektyw (o ile wogóle znajdziemy ekwiwalent np. dla szkieł 1.2)
    Ostatnio edytowane przez arra ; 17-02-2012 o 18:43

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Dla mnie to jest właśnie jakość obrazowania, a nie DR czy szumy na iso.

Co do manipulacji to da się, za pomocą wielkości matrycy (zwiększyć matryce można poprzez dokręcenie odpowiedniego body , która wpływa bezpośrednio na perspektywę. Dla mniejszych matryc ratunkiem jest właśnie zabawa przysłoną, ale w tym przypadku to co zaoszczędziliśmy na body wydamy z nawiązką na odpowiednio jaśniejszy obiektyw (o ile wogóle znajdziemy ekwiwalent np. dla szkieł 1.2)
    Tak gwoli ścisłości: perspektywa zależy wyłącznie od odległości przedmiotowej. Głębia ostrości zależy wyłącznie od odległości przedmiotowej i użytej przysłony. Aparaty z dużymi przetwornikami ułatwiają wykonanie zdjęć z bardziej rozmytymi nieostrościami, ale stanowią wyłącznie fragment układanki decydującej o takim a nie innym obrazie.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja oceniałem tylko te zdjęcia, które są ostre i trafione. Nie znam systemu Pro1 i nie wiem, kto te zdjęcia robił, ale chyba osoba która ze sprzętem nie jest obeznana. To tak, jak by ktoś wziął moją M9 i z marszu próbował zrobić fotki testowe.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Tutaj opis i sporo zdjęć z opacznych :
    http://www.optyczne.pl/4676-nowość-F...wrażenia.html
    http://www.optyczne.pl/4677-nowość-F...ykładowe.html
    Wgląda to ogólnie mówiąc całkiem nieźle .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    WROClove

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Ale jeżeli mówimy o plastyce i uniwersalności to jednak APS-C to minimum i koniec. Mniejsze rzeczy są po prostu strasznie plastikowe i tyle.
    jeżeli trzymać sie tej wersji, to pozostaje qpić tradycyjną lustrzankę, która ma w pełni rozwiniety cały system! coś, co jest w całym zakresie rozwinięte i dostepne.
    ale jeżeli ktoś (jak ja) chce zredukować swój dobytek (z różnych powodów), to wielkiego wyboru nie ma. jedyny sensowny niwielki / mały system, najlepiej rozwiniety... to qrcze jest jednak micro4/3.
    było Lustro jest panasonic lumix Lx3

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzeSiuu Zobacz posta
    jeżeli trzymać sie tej wersji, to pozostaje qpić tradycyjną lustrzankę, która ma w pełni rozwiniety cały system! coś, co jest w całym zakresie rozwinięte i dostepne.
    ale jeżeli ktoś (jak ja) chce zredukować swój dobytek (z różnych powodów), to wielkiego wyboru nie ma. jedyny sensowny niwielki / mały system, najlepiej rozwiniety... to qrcze jest jednak micro4/3.
    A co stoi na przeszkodzie, aby uzywac tradycyjnej lustrzanki?
    Sluchaj, jezeli liczysz ze ktos Ci powie "Twoj wybor jest sluszny" no to na mnie nie licz, bo micro4/3 to jest komorka i juz.

Początki nałogu
    Miasto
    WROClove

Domyślnie

generalnie nic oprócz gabarytów, wagi i ceny ... nic.
    ja nie dyskredytuję "tradycyjnych lustrzanek".
    ale nie będę ukrywał, że Twoje słowa mnie troszki zaskakują.
    było Lustro jest panasonic lumix Lx3

Bywalec Awatar Tornvald
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Obecnie.wybor jest wielki nie to co kilka.lat temu...
    Jesli lustrzanka jest za duza to mozna kupic cos bez lustra...
    FF Leica M9 i swietne szkla.
    Aps-c Nex itp mozna uzywac "kazdej" optyki. Takze Leica M.
    Micro 4/3 najstarsze...najmniejsze.
    Takze mozna sobie kazd matryce bez lustra kupic...a i optyka do wyboru do koloru.
    Ja tam uwazam.,ze NEX to najrozsadniejszy cena/mozliwosci.
    A sam chyba kupie dalmierz na klisze

Wysłano z GT-I9000 z użyciem Tapatalk

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

--------------------------------------------------------------------------------

Obecnie.wybor jest wielki nie to co kilka.lat temu...
    Jesli lustrzanka jest za duza to mozna kupic cos bez lustra...
    FF Leica M9 i swietne szkla
    Jesli chodzi o FF Leica M 9.to różnica w rozmiarze i ciężarze nie jest tak duża aby decydowała przy wyborze IMHO. .

Strona 18 z 33 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów