wizjer niestety za dopłatą od 660zł czy cuś koło tego (optyczny dla szła 16mm) do ponad 1500 za syfrowy.
dzięki.
za tę cenę to już wychodzi fudzi x100
:/
wizjer niestety za dopłatą od 660zł czy cuś koło tego (optyczny dla szła 16mm) do ponad 1500 za syfrowy.
dzięki.
za tę cenę to już wychodzi fudzi x100
:/
Ostatnio edytowane przez jezyor ; 07-01-2012 o 18:07
mam aparat, zamknę świat w pudełeczku...
www.barwnie.com
Aparaty Fuji przynajmniej ten x100 - mają cechę której nie ma żaden NEX i inne jemu podobne. Mają centralną migawkę i są bezgłośne w pracy. Nie wiem jakie rozwiązanie będzie w tym X-pro 1. Ciekawe jaki tryb Manualny mają te szkła - czy pierścień ostrości jest mechaniczny czy elektroniczny jak w X100 - co jest jego największa wadą wg. mnie.
X100 ma 35mm, ale z adapterem NIkona WC-E68 - mamy jeszcze dobre 24mm.
Tutaj będą 27, 50 i 90mm.
Fuji zapowiedziało, że sami wypuszczą przejściówkę na system M. Jestem BARDZO ciekawy jak się będzie ostrzyło.
No i się znowu popisałeś ignorancją i pojechałeś d*** po jeżynach. Samo rozmieszczenie filtrów (nie pikseli) to jedno, a "kopnięcie" linii pikseli (rzędów, w których są sczytywane dane) o 45 stopni względem krawędzi matrycy, to drugie, znane jeszcze z czasów matryc SuperCCD. Ale tak się akurat składa, że oba te zabiegi stosowane są w matrycach EXR.
nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu
troche więcej wieści:
http://photorumors.com/2012/01/07/fu...se/#more-17608
Pytanie jak optycznie wypadną te obiektywy?
Szeroki i standard mi się podobają. Nie podoba mi się że portret to makro - bez makro byłby i jaśniejszy, i szybszy AF. Ale może wypuszczą jeszcze jakiś typowy portret. 60mm może być śmiało jasniejszy od f/2.4. Przy takim świetle i ogniskowej oraz matrycy APS, GO nie będzie lepsza niż z micro43 i świetnego 45mm f/1.8. A ten portrecik wyjątkowo się udał Olympusowi, i w dodatku tani. Powinni dorobić jeszcze ekw. 90mm (czyli 60mm) ale jakieś f/1.4 czy coś koło tego. Z taką samą średnicą filtra jak pozostałe dwa obiektywy (bo te makro ma dużo mniejszą).
Pytanie jaki będzie tam AF?
Czy zbliżony choćby do tego co dziś oferuje micro43 - nowe PENy i Panasonici? Tam jest naprawdę szybko i nie ustępuje lustrzankom.
W Fuji ma być jakieś nietypowe rozwiązanie. Zewnętrzny AF?
I trochę duży ten Fujik pro. Mógłby być mniejszy. Rozmiary Leici, to już nie jest wcale kieszonkowo.
Ostatnio edytowane przez Piotr_0602 ; 08-01-2012 o 15:58
A M9 ma centralną migawkę?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Szkła do systemu LN wymagają ręcznego ostrzenia. Znasz lepszy sposób manualnego ostrzenia od tego jaki jest w NEX. Do matryc z NEX też nie można mieć większych zastrzeżeń, prawda.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
I co tu ma cięcie do ułożenia pikseli. Piszesz nie na temat.
A poza tym doucz się jak związany jest filtr Bayera z pikselami.
Ostatnio edytowane przez koniecpolska ; 08-01-2012 o 21:33 Powód: Automerged Doublepost