nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu
No właśnie! Tak sobie rano pomyślałem, że jak będzie przejściówka na mocowanie M (a na 100% będzie), to ten aparat będzie świetnym backupem do M9 :-)
nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu
śliczny aparacik. ten i x100. jako snob bym kupił. jako niesnob też, mały, poręczny, nierzucający się w oczy itp. ale cena niezwykle skutecznie zniechęca. nex zaś dla mnie odpada bo nie ma wizjera. nie potrafię nauczyć się cykać patrząc na wyświetlacz![]()
mam aparat, zamknę świat w pudełeczku...
www.barwnie.com
No i właśnie tego było trzeba. Matryca może być jakakolwiek, byleby filtr kolorów umożliwiał grupowanie pikseli parami i wcześniejsze odcinanie sygnału z jednego piksela w każdej parze. To wystarczy.
Zresztą do tego jest potrzebna matryca z pikselami po kątem 45 stopniu, czyli nawet jeśli to jest ten sam wafel, to musiałby być cięty inaczej.
Ostatnio edytowane przez epicure ; 07-01-2012 o 16:29
Zanim zacznę myśleć o backupie to pewnie wyjdzie M10 i M9 stanie się backupem
Ale jeżeli tak nie będzie to rozważę te NEXy zatem!