Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Przesiadka z Nikon na Canon - adaptery

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez soochy1 Zobacz posta
    d7000 ma. pozatym ma 2 tryby ktore sobie sam mozesz skonfigurować ma mikroregulacje afa magnezowa uszczelniana obudowe 2 rolki do nastawów 59 pól afa 15 krzyżowych itp itd. bije d5100 na łep.
    ... a wszystko to jest potrzebne w fotografii studyjnej, jak rybie rower.

Autorka robi piękne, smakowite zdjęcia D50, który jest 100x bardziej "amatorski" od D5100. Aparat należy kupować pod styl uprawianej przez siebie fotografii, a wyśrubowane parametry techniczne i pancerna obudowa zdjęć za nas nie zrobią.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Stolica Mazur

Domyślnie

A,ja przytaknę koledze Merde!

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    ... a wszystko to jest potrzebne w fotografii studyjnej, jak rybie rower.

Autorka robi piękne, smakowite zdjęcia D50, który jest 100x bardziej "amatorski" od D5100. Aparat należy kupować pod styl uprawianej przez siebie fotografii, a wyśrubowane parametry techniczne i pancerna obudowa zdjęć za nas nie zrobią.
    Bez zbędnej paplaniny... podpisuję się pod tym.

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie

użytkowałem d90 d5100 d7000 60d 500d 550d
    Nie bardzo rozumiem tylu przesiadek. Za te same pieniądze mogłeś kupić jakiegoś D300 czy 7D. Poza tym, jesteś przykładem (nie obraź się) takiej osoby przed którą koleżanko-autorkę ostrzegałem.

radzę poszukać d7000 i liczyć na to ze trafi Ci się sztuka z dobra matryca i AFem.
    Widziałem rozterki na nikonie jak i rozterki związane z AF-em na pentaxie. Jak to powiedział jeden przyjemny kolega z forum pentaxa. Jeszcze w taką depresję nie wpadłem by celować sobie odpowiednim światłem w aparat.

dobra funkcjonalnosc dużo lepsza niż 60d canona
    Tak szczerze, to każdy ma swoje preferencje.

2 rolki do nastawów

Każdy dobiera korpus pod siebie kropka. Ja natomiast odmawiałem koleżance kupno canona tylko z powodu dostępnych szkieł. Jakby kolega soochy nie doczytał, to koleżance pomniejszył się budżet. Stąd też zakup D7000 jest niemożliwy.
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Domyślnie

Panowie, bardzo dziękuję Wam za uwagi.

Budżet mi się nie zmniejszył tylko po prostu D7000 się w nim nie zmieścił. Co do zażółconych fotek - jak już będę sławna i bogata to chętnie pokajam się Canonowi 5D Powiem Wam, ze jak zaczynałam bawić się fotografią to kupiłam Nikona tylko dlatego, że moja wspólokatorka go miała.. a potem jakoś się potoczyło - raczej nie był to wybór podyktowany świadomością czy sercem.

Dziś byłam w sklepie i wyszłam z niego z Nikonem D5100. Pierwsze wrażenia: mały, lekki, hmm .. plastikowy? D50 mogłam iść przez Nową Hutę i używać w samoobronie natomiast ten nie do końca Troszkę żałuję z D7000 możliwości pracy z zewnętrznymi lampami studyjnymi (których nie mam, ale kto wie co będzie za parę lat?) i wiem, że to śmieszne, sztucznego horyzontu.. Magnezowa obudowa mnie nie pociąga raczej tj. nie widzę różnicy. Myślę, że różnice pomiędzy D7000 a D5100 nie uzasadniają w moim przypadku wydatku 1500 większego. Na razie pstryknęłam parę fotek i czekam aż mi się załaduje bateria - ale mam nadzieję, że będę zadowolona. W sobotę skoczę jeszcze do mikrofonik stereo do filmików.

Dziękuję Wam pięknie za życzliwe porady!

ps. do tej pory nie mogę przeżałować, że mogłam to D7000 prawie nowe kupić za 2900 ale nie miałam wtedy pieniędzy.

ps. wiem, że jestem dziwna, ale wolę forum Canona niż Nikona
    Ostatnio edytowane przez Atria ; 05-01-2012 o 22:12

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

No to gratki, miłego focenia!

BTW - nie potrzebujesz CLS do pracy z lampami studyjnymi, więc nie będzie najmniejszego problemu by ich użyć.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    No to gratki, miłego focenia!

BTW - nie potrzebujesz CLS do pracy z lampami studyjnymi, więc nie będzie najmniejszego problemu by ich użyć.
    Dziękuję!
    Myślę, że temat do zamknięcia.

ps. dostałam po łapach od Admina za podanie linka do swojego bloga. Przepraszam, jeśli nieumyślnie naruszyłam regulamin ale podesłalam go tylko po to, żebyście mogli zobaczyć jakie robię zdjęcia i co mi jest potrzebne.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów