To ja widzę jakoś nieostro- nie, no chyba spowodowane jest to siedzeniem bez okularów.
W ACR była kiedyś schowana funkcja automatycznego wyostrzania. Wydaje mi się, że powinieneś ją odznaczyć i wszystko będzie w porządku![]()
To ja widzę jakoś nieostro- nie, no chyba spowodowane jest to siedzeniem bez okularów.
W ACR była kiedyś schowana funkcja automatycznego wyostrzania. Wydaje mi się, że powinieneś ją odznaczyć i wszystko będzie w porządku![]()
|600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|
co Wy bredzicie...
adawro - jedynie trzeźwo myśli :P
Nie ma na tym przykładzie(zdjeciu) żadnego przeostrzenia.
Tak jak pisał adawro, "ściskanie" obrazka "większego" niż monitor powoduje taki efekt skośnych lini.
w Twoim przypadku i tak słabo to widać.
Robić foty a nie wypisywać brednie.
Przeczytałem cały wątek na spokojnie, obejrzałem załączone zdjęcie przykładowe i przeostrzenia nie widze - wg mnie normalnie - wręcz zaryzykowałbym, że zdjecie lekutko nieostre (ale obiekt w ruchu wiec do wybaczenia). Poza tym jakość dziwnie skadrowane czy to wycinek ? Jedyna możliwość to tak jak napisali koledzy przy pomniejszeniu algorytmy.
Na przykładzie nie ma mowy o jakimkolwiek przeostrzeniu. Jest dobrze, więc rób zdjęcia i zapomnij o problemie![]()