Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 44 z 44

Wątek: Który zestaw 35L + 50 f1.4 vs 28 f1.8 + 50L

Coś już napisał

Domyślnie

Czy pozbywanie się zooma jest dobre ? nie wiem ale dla mnie zoom ma to do siebie ze czasem idzie się z aparatem nie myśląc o przekładaniu stałek tylko się robi zdjęcia
    Brak ;(

Pełne uzależnienie Awatar adawro
    Miasto
    Ursynów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PBmarkII Zobacz posta
    Czy pozbywanie się zooma jest dobre ? nie wiem ale dla mnie zoom ma to do siebie ze czasem idzie się z aparatem nie myśląc o przekładaniu stałek tylko się robi zdjęcia
    Zalezy kto jaką fotografię uprawia. Jeśli ktoś nie robi reportaży w szybko zmieniających się warunkach to mu nie potrzebne zoomy.

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Biorąc pod uwagę, że ma się TAKIE stałki jestem w stanie żyć bez zooma :wink:

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie

Daje poczucie komfortu między innymi. Jednak stałki gwarantują jakość. Wielu początkujących w tej materii ma z tym problem. Uważa, że zestaw idealny powinien posiadać wysokiej klasy zooma, a ten daje mu komfort przy ustawieniu ostrości, wykadrowaniu itd. Taki amator uważa, że zoomem będzie lepiej sobie radził niżeli inny użytkownik ze stałką.

Wczorajszy wieczór spędziłem w gronie znajomych na koncercie w Golubiu-Dobrzyniu. Jakoś blisko mojej wsi, to i do rodziców zajechałem. Bardziej zależało mi na spędzeniu czasu ze znajomymi niżeli fotografowaniu. Przy barze spotkało się dwóch świetnie oddających powyższy opis, amatorów. Jeden miał przy sobie nikona z 35 i 85, a drugi korzystał z jakiegoś zooma 18-70? może 17-55? - wiem, że na pewno było to "najkon".

Mogę się pochwalić, że po występie kolejnej "ciepłej kluchy"* zamieniłem z nimi kilka słów. Pomijam fakt, że młodzież jest bardziej rozstrojona niżeli gitary zespołów, które wystąpiły. Zdjęcia ze stałki nadal wyglądały na lepsze - chociaż te zakrzywione kadry, to bardziej do pudła i pod stół, się nadawały niżeli do gazety. Widać nie umiejętną pracę można poprawić odpowiednim sprzętem. Chociaż prawda jest taka, że zoom w odpowiednich rękach jest w stanie przebić amatora ze stałką

* "ciepłe kluchy" - nieznane zespoły rockowe
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów