Wydzielone z http://www.canon-board.info/showthre...825#post123825
Ale psujecie rynek tymi cenami. Proponowalbym w cenie 600 zl jeszcze nakrecic film i
grac na weselu.
Wydzielone z http://www.canon-board.info/showthre...825#post123825
Ale psujecie rynek tymi cenami. Proponowalbym w cenie 600 zl jeszcze nakrecic film i
grac na weselu.
Zamieszczone przez stdanielo
Jak zauważyłeś ceny od...
Naszym motto: Oferujemy Państwu najwyższą jakość usług za przystępną cenę
może warto pokazać ludziom, że profesjonalnie nie znaczy drogo...
Sprzęt --> mój zestaw
fotografia ślubna --> www.slub.e-fotografik.pl
świnoujście --> www.e-swinoujscie.pl
Jak zauważyłeś ceny od...
wlasnie od tak samo jak ze sprzedaza aut golas kosztuje np od 30000 zl
jesli chodzi o zdjecia wiadomo ze w cenie 600zl nie bedzie wszystkiego
tylko np sesja plenerowa i kosciol i tyle nie bedzie tak samo takiej ilosci zdjec
bo to przeciez normalne
2 kolejna sprawa jest ze u nas ceny sa troche moze inne niz u was
np przecietnie fotograf bierze 1500zl za slub i tak to wyglada
3 pozatym zeby dostac sie na rynek nie mozna na poczatek rzucic zaporowej ceny ktora wszystkich odstraszy, a chyba nie o to chodzi
Ostatnio edytowane przez Przemek Białek ; 14-01-2006 o 18:48
dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograftylko tyle potrzeba
"galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl
To samo dzieje, się w architekturze, kiedyś za pierdołe brało się 3 tysiące a teraz ciężko dostać 400 zł, a z klientem męczysz się miesiącami nieraz. A tak na prawdę profesjonalnie to zawsze będzie drogo, nie oszukujmy się.
To dlaczego nie robisz "tak naprawdę profesjonalnie"?Zamieszczone przez stdanielo
![]()
![]()
Bo nie jestem profesjonalistąZamieszczone przez muflon
zajmuję się zupełnie czymś innym, chodzi mi o ogólne tendencję z zaniżaniem cen. Nie tylko w fotografii ale we wszystkich dziedzinach. To taka moja refleksja, nie chciałem nikogo urazić, ale jeszcze niedawno to taki ślub to się zaczynał od 1500 zł, i dostawało się tylko ileś wybranych zdjęć, a tu chłopaki dają 600 na płycie. Klient zadowolony bo kto by nie był, ale rynek się psuje. A niech potem jak się ugruntują na rynku spróbują ceny podnieść. Wyszedłem, na tego złego, a w domyśle chodziło mi o to że powinni brać więcej i tyle. Biorą ślub niech bulą !!
Pozdrawiam
Daniel
Przepraszam za szczerość, ale to _conajmniej_ głupi tekst.Zamieszczone przez stdanielo
dokladnie tak jak napisalesZamieszczone przez rysiaczek
kiedys byly inne ceny poniewaz fotki mogli robic tylko co niektorzy
a w tej chwili sami wiecie
ja musialem przez 3 lata sie meczyc w zakladzie foto zeby dostac dyplom bo
wczesniej bez niego niebylo mowy o dizalalnosci fotograficznej a teraz co
kazdy kupi sobie aparat i juz uwaza sie za PRO, dltaego tez zmeniely sie
relacje cenowe, a wszczegolnosci do tych ktorzy dopiero co sie zaczynaja promowac
dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograftylko tyle potrzeba
"galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl
Nic nie szkodziZamieszczone przez rysiaczek
po prostu muszę faszerować swoje wypowiedzi emotikonami, żeby moje sarkazmy czy żarty były czytelniejsze, od początku staram się przekazać tylko to, że swoją pracę należy bardziej cenić. Mam po prostu taki charakter, że trochę docinam
. Ja za swoje ślubne zapłaciłem 45zł za ujęcie, zdjęć było ze 100 i ciężko coś było wybrać.
Mi chodziło raczej o tą architekturę, którą, z tego co zrozumiałem, się zajmujesz ;-)Zamieszczone przez stdanielo