Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Nikon D3000

Domyślnie Nikon D3000

Witam. Na początek się przywitam,jestem nowym użytkownikiem tego forum mam na imię Andrzej.
    Problem mój dotyczy aparatu Nikon D3000 jak w temacie.
    Problem jest taki:
    Odczepiłem obiektyw od body
    zajrzałem czy niema paproszków
    zamocowałem ponownie obiektyw do body
    wszystko trwało około max.20 sekund po zamocowaniu szkła okazało się że nie działa AF pomimo że ustawione jest na AUTO nie świeci lampka która zapala się podczas automatycznego ustawiania i silniczek nie obraca tulejką ostrości.Po przełączeniu na manual wszystko gra ostrość można ustawić ręcznie ale nie w trybie AF.
    Pytanie co nawaliło czy to wina obiektywu czy body styki były delikatnie przeczyszcone i nic aparat rozebrany czyli bateria obiektyw karta wyjęta na całą noc i nic, nawet po restarcie nic się nie zmieniło będę wdzięczny za jakieś sugestie co z tym zrobić, grzebać coś samemu aż zadziała czy odrazu walić z tym do serwisu bo lustro mam na gwarancji
    krowka_1981

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krowka_1981 Zobacz posta
    Problem mój dotyczy aparatu Nikon D3000 jak w temacie.
    Celem serwisu i forum Canon-Board.info jest wymiana doświadczeń i gromadzenie wiedzy z zakresu fotografii,zarówno techniki fotografowania jak i dot. sprzętu, w szczególności sprzętu fotograficznego marki Canon.
    źródło: http://www.canon-board.info/announcement.php?f=56&a=29

Wszystko świetnie, tylko podobnie jak i głosi nazwa strony, regulamin jak i opis, to forum dotyczy sprzętu canon. Nie nikon, pentax czy sony. Przykre, ale i prawdzie, że ludzie panikując nie są w stanie ruszyć głową i poszukać porządnie. Czy google na nowy rok znowu podgryza?
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

W szczegolnosci to nie to samo co "wylacznie".

Sent from my GT-I9000

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krowka_1981 Zobacz posta
    Witam. Na początek się przywitam,jestem nowym użytkownikiem tego forum mam na imię Andrzej...
    Też ładnie - witaj :-)

Celem serwisu i forum Canon-Board.info jest wymiana doświadczeń i gromadzenie wiedzy z zakresu fotografii,zarówno techniki fotografowania jak i dot. sprzętu, w szczególności sprzętu fotograficznego marki Canon.
    W szczególności to canon, a w ogólności to już niekoniecznie. Nikt tutaj Cię (mam taką nadzieję) nie wywala. Z problemami technicznymi to idź do nikoniarzy, a z resztą zagadnień to wal tutaj śmiało...zawsze ktoś Ci chętnie pomoże
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Z pytaniami typowo technicznymi związanymi ze sprzętem firmy Nikon udajemy się na forum Nikoniarzy.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów