Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Jak się pospieszysz to zdążysz![]()
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
Jacek, wspomniałeś coś o filtrach DUTO... uważasz, że są warte uwagi? może masz w posiadaniu jakieś sample?
Jakieś filtry rozpraszające zostały mi jeszcze z zeszłej epoki fotograficznej i chociaż dzisiaj prawie wszystko można osiągnąć przy pomocy programu graficznego, to próby modyfikacji obrazu (światła) poprzez w/w filtry mogą (aczkolwiek nie muszą) przynieść całkiem dobre efekty.
Tak - z czystym sumieniem mogę polecić Ci filtr DUTO, bo to nie majątek .
Jestę fotografę
mowa o tym filtrze? http://www.cyfrowe.pl/aparaty/hoya-f...owy-77-mm.html
z tego co próbowałem wyczytać (a niewiele tego) ma mieć na powierzchni pierścienie, zgadza się?
Tak to jest właśnie ten filtr (btw: hamy są chyba tańsze) i z tego co mi zostało to jest najbardziej godny polecenia. No może z gwiazdki X4 jeszcze czasami korzystam, bo reszta znalazła swoje miejsce w lamusie![]()
Jestę fotografę
może ktoś powiedzieć coś więcej o obróbce jaka tutaj mogła być zastosowana?
Moim zdaniem rozjaśnienie świetlne jak i flara są efektem PSNie wydaje mi się aby tam było jakiekolwiek inne źródło światła niż okno
... Nawet wiem kto ma taka akcję
Pozdrawiam
2 lampy błyskowe (jedna oświetlenie główne lekko z lewej- kontra z drugiej po skosie) ... obiektyw który fajnie "łapie" światło z kontry np 85 f1,8 przy dość silnej kontrze ładnie traci kontrast i pojawia się fajna mgiełka.
Flara to z PSa...-"Lens flare" (czy jakoś tak)
Kolorystyka to np z wywołania rawa lub z z ruszania suwaczkami![]()