Strona 9 z 14 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 133

Wątek: 5dMKII w praktyce - porady, ustawienia

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Domyślnie

tombas - pewnie, że tak , żartowałem sobie. Mi aparat wystarcza mimo tego rzekomego słabego AFu
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    żartowałem sobie.
    wiem, ja też;-)
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Miasto
    Chełmno

Domyślnie

humor z rana to podstawa a aparat 5D to mega maszyna do generowania świetnej jakości zdjęć tak a propo

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marv84 Zobacz posta
    Ja sprzedałem mojego 5Dmk1 bo brakowało mi pare zł do auta i zostałem z jedna puchą 5D2. Teraz motam sie miedzy czy dokupić 5d1 czy wymienić 5D2 na 1Ds3?
    Najgorsze ze bawiłem sie 1Ds3 i zakochałem się
    5D2 robiłem siatkówkę na serwo ale tylko na centralnym bo inne punkty nie są zbyt skuteczne przy takiej fotografii. Ale sprzedałem juz moje tele i na hale chodzę tylko kibicować. Może jak bym miał puche z serii 1D to pewnie znów kupiłbym jakieś tele... martwi mnie tylko jak polecą ceny 1Ds3 gdy wejdzie na rynek 1Dx?? Czy warto teraz kupować jedynkę przed premierą 1Dx?
    Ale to wątek nie o tym. Prosiłbym nie kontynuować w tym kierunku.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

A ja mam takie pytanie. Przejrzałem instrukcję od dechy do dechy, szukałem na forum, u wujka googla i nic, wszędzie śmietnik i bez konkretów.
    Ostatnio zachciało mi się zabrać ze sobą komputer na zdjęcia i się teraz głowie jak podłączyć puchę do kompa żeby na bieżąco zdjęcia się wyświetlały w Lightroomie. Teraz podłączam przez usb, pucha mówi mi że coś tam robi i jest zajęta, wyjmuję kartę, robię zdjęcie i nic nie wysyła.
    Czy jakaś uprzejma, mądra głowa powie mi co mam zrobić, żeby zdjęcia się wyświetlały? Nie jest to moja fanaberia, chcę posadzić klienta przed kompem, żeby siedział cicho i sobie patrzył .

Dopiero zaczyna Awatar Smile
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

@Flores: w Lr, opcja File -> Tethered Capture, nie pamiętam dokładnie ale tam trzeba szukac.

Domyślnie

Działa pięknie, jestem w niebie . Dzięki wielkie Smile, uchroniłeś mnie od ciepłego oddechu klienta na mym karku .
    Tak jak wcześniej pisałem, jestem w Canonie nowy i często różne niespodzianki mnie zaskakują. Ostatnio zamówiłem kilka Phottixów Atlas jako dobrą alternatywę dla PWII i jak się rozczarowałem jak ustawiłem czas na 1/250 i pół klatki jest niedoświetlonej zauważyłem. Niestety to trochę wkurzyło bo myślałem, że będę mógł spokojnie te czasy wykorzystać.

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No niestety 5D nie rozpieszcza z synchronizacją z chińskimi wyzwalaczami...ze spidlajtami to ja wyczarowałem magiczne 1/160s...niestety ..taki urok Canona

Miasto
    Chełmno

Domyślnie

dzisiaj będe robił sesyjkę(taki mam zamiar) z Skyport'ami więc moge powiedzieć jak sie spiszą Co do chińskich racja aczkolwiek w studio mi to nie przeszkadza

Domyślnie

Chińszczyzna czy nie, podobno na PWII też nie jest kolorowo z synchro.

Strona 9 z 14 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów