Pokaż wyniki od 1 do 10 z 133

Wątek: 5dMKII w praktyce - porady, ustawienia

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Chodzi mi o sytuację, kiedy obiekt dość szybko porusza sie wzdłuż kadru (np. z lewej do prawej). Jak ustawić AF, żeby skutecznie ustawił ostrość ?
    (ja jakoś sobie radzę, ale Wy może radzicie sobie z tym jeszcze lepiej?)

Kiedy obiekt zbliża sie do aparatu, jest nieco łatwiej. Ale tylko "nieco", bo gdy porusza sie szybko, AF w piątce nie nadąża, D700 nie miał wtedy żadnych problemów.

Nie korzystałam z 51 pól w D700. Ale fajnie by było, gdyby piątka miała ich 21 oraz funkcję śledzenia ostrości

Są jakieś tam trudności z AF w piątce. Ale nie zmienia to faktu, że aparat jest genialny.

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Domyślnie

Tak to się dziwnie składa, że 5D ma mniej przycisków, mniej a w zasadzie brak konfiguracji w menu w porównaniu z Nikonami, a jednak robię zdjęcie i wszystko mi w obrazku pasuje w 99% przypadków. Biorę do ręki superergonomicznego wypaśnego nadfotograficznego Nikona i co ??? I deeeee blada. W portrecie skóra jakaś taka niby jest ale bez szaleństwa kolorystyki, albo blada albo ziemista, płaska jakaś taka. Ide w plener, robię landszaft i też coś mi tam zawsze nie pasuje. Nikon robi fajne puszki i owszem, można usiąść w fotelu i delektowac się dłubaniem w menusie, konfiguracją guziczków ale co z tym obrazkiem ?? Też jestem gadżeciarz i lubię techniczny zbytek, podobają mi się puszki nikonowe ale jak pomyslę o tym obrazku to bleee. W wakacje robiłem fotografię typowo plażową. Mój zestaw to 1d2n + tani jak barszcz i starszy od węga Ef28/2.8 a do dyspozycji miałem D700 + killer nikkor 24-70/2.8 i słowo daję, obrazek z nikona do mnie nie przemawia. Jest ostrość ,jest żyleta tylko jakos mi to nie pasuje. Szkoda, a miało byc tak pięknie.
    Ostatnio edytowane przez Kwapiszon ; 09-01-2012 o 09:26
    5D 50/1.8 STM + 100/2.8 L IS USM

Uprawnienia umieszczania postów