Na zaprzyjaźnionym forum istnieje taki wątek dotyczący D700 mam pytanie czy jest a jeśli tak to gdzie podobny wątek dotyczący piątki?
Na zaprzyjaźnionym forum istnieje taki wątek dotyczący D700 mam pytanie czy jest a jeśli tak to gdzie podobny wątek dotyczący piątki?
Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)
Ja stoje przed wizja zakupu piatki, ale po przeczytaniu kilku watkow w internecie, zarowno polskich jak i zagranicznych, drapie sie w glowe co pisza o jej AF-ie. Tak czy siak, mam taki metlik w glowie ze juz sam nie wiem czy zamiast piatki nie kupic 1ds2. Tylko ze, potrzebuje wysokich iso, a w 1ds2 konczy sie ono na 3200..
Dobrze by bylo, zeby w tym watku ktos konkretnie dal odpowiedz jak jest naprawde z tym AF![]()
Ale po kiego grzyba piszesz w tym wątku. Mi bardziej chodzi o ciekawe ustawienia puszki jakieś triki a nie biadolenie nad aefem.
Canon 5D - AF - Kompendium
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Nie znalazłem u nas na forum, może słabo szukam![]()
Ostatnio edytowane przez michael_key ; 31-12-2011 o 10:52 Powód: Automerged Doublepost
Dobrze by bylo, zeby w tym watku ktos konkretnie dal odpowiedz jak jest naprawde z tym AF[/QUOTE]
Ostatnia sesja
Pomiar punktowy
Z obiektywem 24-70L na 342 zdjęcia 2-3 nieostre
z obiektywem 70-200/2,8 L IS na 112 zdjęć 4 nieostre.
Ostatnia sesja
Pomiar punktowy
Z obiektywem 24-70L na 342 zdjęcia 2-3 nieostre
z obiektywem 70-200/2,8 L IS na 112 zdjęć 4 nieostre.[/QUOTE]
Jeśli masz takie wyniki jak piszesz, to dla Ciebie problem z AF-em nie istnieje.
Ja rownież nie mam z tym problemu, ale moje ujęcia są głównie statyczne ( krajobraz i portret ).
Problem może pojawiać się w sporcie, gdzie obserwujemy sporą dynamikę.
Jeśli chodzi o wysokie ISO to nie ma z tym najmniejszego problemu - zawsze można wspomóc się statywem lub lampą. Podstawa to jasne szkła.
Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 31-12-2011 o 13:18
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
Błagam tyle wątków było o AF dlatego uszanujcie zakładającego wątek i nie piszmy tutaj o aefie ;-)
To moze zacznij i daj jakis dobry przyklad, zeby bylo wiadomo, o co Ci wlasciwie chodzi?
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Osobiście jestem użytkownikiem obu systemów i nie dziwi mnie wątek d700 na żółtym forum, gdyż konfigurowalności puszki moja piątka mogłaby się uczyć od 700-setki. W przypadku canona praktycznie nie ma co ustawiać, nie ma tricków i jedyne faktycznie o czym można dyskutować to autofokus i wysokie ISO. Ale to już było setki razy...
pozdówka
regulamin pkt 8
No w sumie tak się przyglądam piątce no i masz rację, że w sumie to tu nic nie można poprzestawiać.