Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: 600d Wciśnięty styk

Domyślnie 600d Wciśnięty styk

Witam,posiadam Canona 600d,kupiłem go miesiąc temu z obiektywem 18-135,wszystko chodzi idealnie ,dopóki nie kupiłem 50mm 1.8 II, z tym obiektywem nie działa mi AF i gdy się przyglądałem co może być nie tak zauważyłem że jeden z ośmiu styków (łączące obiektyw z aparatem) jest wćiśnięty;/ ale to dziwne bo obiektyw kitowy działa bez problemu,a 50mm jest też napewno sprawna bo była sprawdzana na innym aparacie który nie miał wciśniętego styku, czy pozostaje mi tylko gwarancja ?

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amnesia Zobacz posta
    Witam,posiadam Canona 600d,kupiłem go miesiąc temu z obiektywem 18-135,wszystko chodzi idealnie ,dopóki nie kupiłem 50mm 1.8 II, z tym obiektywem nie działa mi AF i gdy się przyglądałem co może być nie tak zauważyłem że jeden z ośmiu styków (łączące obiektyw z aparatem) jest wćiśnięty;/ ale to dziwne bo obiektyw kitowy działa bez problemu,a 50mm jest też napewno sprawna bo była sprawdzana na innym aparacie który nie miał wciśniętego styku, czy pozostaje mi tylko gwarancja ?
    sorry, ale może włącz af na obiektywie...?
    70D, C. EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, C. EF 50mm f/1,8 STM, C. 100mm 2.8L Macro IS USM, C. EF 70-200mm f/4 L IS USM, C. Speedlite 430EX II, Velbon sherpa 600R, Marumi Super DHG

Domyślnie

poczułem się jak idiota to jest oczywiste że Af jest włączone na obiektywie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

poczułem się jak idiota to jest oczywiste że Af jest włączone na obiektywie
    Mnie się trafiają takie oczywiste błędy,ale nie mam odczuć tego typu .

Spróbuj może przemyć ten styk spirytusem[kropelka, strzykawka] i "poprztykać" go.
    Może to tylko brudek lub sklejenie.Jeśli wyjdzie dobrze umyj.

Pełne uzależnienie Awatar adawro
    Miasto
    Ursynów

Domyślnie

Czy po tych operacjach zadziałał AF?

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Czasami przemycie nie wystarcza, wtedy styki lepiej lekko, z wyczuciem "poskrobać" ostrym nożykiem, najlepiej zarówno na obiektywie (przede wszystkim) jak i na body aby nie było wątpliwości...Po przeskrobaniu lubią wrócić do normy, a przy okazji polepszy się przewodność.

Domyślnie

próbowalem wycisnąc wykałaczką, przeczyściłem ale nic,oddałem dzisiaj do reklamacji , mam nadzieje że naprawią , jak nie to będe sam rozkręcał :P

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Napisz jaki finał.Trzymam kciuki.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

próbowalem wycisnąc wykałaczką, przeczyściłem ale nic,oddałem dzisiaj do reklamacji , mam nadzieje że naprawią , jak nie to będe sam rozkręcał :P
    Jak masz gwarancję to jasna sprawa, ze najlepiej Serwis a nie samemu grzebać.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Uzależniony Awatar Yoshitaka
    Miasto
    Kraków/Jarosław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Jak masz gwarancję to jasna sprawa, ze najlepiej Serwis a nie samemu grzebać.
    O ile serwis nie uzna tego za usterkę z winy użytkownika
    Canon 50D + dodatki

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów