Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: 7D plus co?

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

7D + 10-22mm + 50mm + 70-200mm. Taki zestaw wystarcza mi w zdecydowanej wiekszosci "codziennych" sytuacji. Wszystkie szkla Canona. Z producentow "niezaleznych" skutecznie sie wyleczylem. Niestety ta kuracja byla bolesna dla portfela.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Uzależniony Awatar Zbyszko666
    Miasto
    Śl.

Domyślnie

Weź kup tamrona 17-50 F/2.8 lub tokina 11-16 i też będzie dobrze. Tylko nie wiem czego ty dokładnie też oczekujesz od 7D i jaki temat najbardziej Cię porusza w fotografii

Coś już napisał
    Miasto
    Podkarpacie

Domyślnie

Jeśli chcesc coś uniwersalnego to c 17-55 2.8, a jak brak Ci kasy to jednak ten tamron 17-50 2.8 - jak za te pieniądze całkiem dobre szkło.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    7D + 10-22mm + 50mm + 70-200mm.
    Do tego zestawu dorzuciłbym jeszcze 35 mm i będzie git.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Dobrym wyborem budżetowym będzie tez Tamron 17-50VC/2,8
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Uzależniony Awatar flankerp
    Miasto
    Cork, Ireland

Domyślnie

... że jeszcze wspomne.. 60D ma mozliwość wołania RAWów prosto z body co w extremalnych sytuacjach się zapewne przyda... Sam stoje przed podobnym dylenatem. Mam obecnie C17-55 2.8 ale myśle o zmianie body gdyż zaczynam odczuwać braki w moim (wolny AF i niezawsze trafny AF) ale że nie jest to pilne to pewnie jeszcze zdąże dokupić C10-22
    Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KGR Zobacz posta
    Jeżeli 8fps zrobi z Niego artystę fotografika to się zgodzę, hmm może i ja kupię 7D i tez zostanę profi
    Co do bajerów w Sony to podpowiedz co masz na myśli bo poza wykrywaniem uśmiechu i aut HDR innych nie zauważyłem - sztuczny horyzont C7D miał wcześniej (teraz A77)
    Jeszcze jedno, po co koledze 7D? Do kita? Do Tampona?
    Sprzedałes Sony, myślisz ze po zmianie będziesz robił lepsze zdjęcia?
    To się chyba nazywa zazdrość. Prawdą jest, że z każdego systemu można wiele wyciągnąć, ale nie każdemu dany system odpowiada. Jeżeli są pieniądze, a system nie odpowiada - wtedy się zmienia.

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    7D + 10-22mm + 50mm + 70-200mm. Taki zestaw wystarcza mi w zdecydowanej wiekszosci "codziennych" sytuacji
    To jest naprawdę dobre rozwiązanie, ale DROGIE.

Moja propozycja taka: 7D/60D + 18-135 do tego dokupienie stałek: 24/35 + 50 + 85/135. Nie znam autora osobiście i nie jestem pewien czy jest przygotowany na m42 czy mf.
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Bywalec
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blackdave Zobacz posta
    Witam serdecznie.
    Jestem tu nowy.przesiadlem sie z systemu sony (przez wielu zapewnie znienawidzonego;-) ).
    Bez żartów. Żeby nienawidzieć/kochać, czy ogólniej mieć stosunek emocjonalny do marki sprzętu??? To zakrawa na fetyszyzm ;-)

Ale moje pytanie..jaki zoom zamiast kitowego(18-55)polecacie. Moj wybor padl na sigme 17-50 f2.8..inne propozycje w podobnej cenie?
    A czego ci konkretnie brakuje w kicie? Za krótki na wąskim końcu? Za wąski na krótkim końcu? Za ciemny? Do póki nie odpowiesz sobie na te pytania, to IMHO nie ma sensu kupować nic innego. Nikt z nas nie zgadnie jaki styl fotografii preferujesz, ani czego oczekujesz od posiadanego sprzętu, a obiektywów uniwersalnych pasujących każdemu i do wszystkiego to jeszcze nikt nie skonstruował (bo musiałby to być zuuuum 10-1000mmm ze stałym światłem f/1.2, projekcją przełączaną między reklinearną a fishem, w dodatku ze stabilizacją + gabarytami 50/1.8 :-))

Moja rada bierz kita bo jest najtańszy, a jak już będziesz w stanie sprecyzować czego potrzebujesz, to wtedy dokup właściwy zestaw.

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

...Moj wybor padl na Sigmę 17-50 f2.8...
    Bardzo dobre szkiełko... Mam i polecam. Warte każdej wydanej złotówki

...inne propozycje w podobnej cenie?...
    W tym zakresie (17-50) dla cropa IMHO nie ma...
    Możesz mieć taniej Tamrona lub drożej Canona - wybór należy do Ciebie.

Jeżeli 8fps zrobi z Niego artystę fotografika to się zgodzę, hmm może i ja kupię 7D i tez zostanę profi
    Wiesz, dla niektórych to bardzo ważny parametr brany pod uwagę podczas wyboru puszki.
    Dla mnie odpadają w przedbiegach wszystkie puszki poniżej 6fps/s.
    Nie ukrywam, że czasami w moim 50D przydało by się kilka fps/s więcej...

Jestem tylko amatorem...

Pozdrówka!
    Ostatnio edytowane przez dziobolek ; 31-12-2011 o 15:37
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Domyślnie

Witam serdecznie w nowym roku.
    Dziekuje za podpowiedzi i doradzenie. A do nie ktorych..czytajcie ze zrozumieniem..
    Po kolei..aparat nie jest tylko dla mnie ale ma tez poslozyc do nauki dla innej osoby studiujacej fotografie..zarowno w plenerze jak i w studio. Ze sprzedalem sony to ze niby lepsze zdjecia bede robil..?? ( bez kom.)w szkole maja pelno staffu dla canona od rozmiaru do koloru..dlatego sprzedalem sony. ja fotografuje auta na torze, tak wazne jest dla mnie 8kl/sec..moj wybor padl na c70-200 f4. to by bylo na tyle na razie..."ona" ma lensy ze szkoly wiec budzetowo nie ucierpimy za bardzo.
    Zycze szczescia i nowych szkielek w 2012

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów