Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 36

Wątek: Oświetlenie plenerowe

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

hmm a co polecicie może jakiś gotowy do kupienia zestaw do ciągłego światła modelującego oparty na ledach ?! coś takiego widziałem przy kamerach ale ceny sa ... coz dosc wysokie
    Canon FF

Bywalec Awatar GMHusky
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Em Es Zobacz posta
    polecam BD , efekty zastosowania w plenerze z lampą 300WS Q Dual Power znajdziesz w moim temacie w fashion

42cm do całej sylwetki obawiam się że za mały... sam używam 70cm - zaleznie od potrzeb z gridem albo z rozpraszaczem jak w softboxie
    heh...a widziałeś coś takiego:

http://fripers.pl/product_info.php/i...FreePower.html

ciekawy jestem światła z tego czegoś ... moim zdaniem brzegi rozmiękczy a środek ukierunkuje ... zastanawiam się nad zakupem i sprawdzeniem.

a tak w temacie to zdecydowanie polecam też 70 ... fakt niewygodny ale efekty potrafią wszystko wynagrodzić, zresztą wolę czasem podźwigać niż rozkładać oktę i skladać a żadna okta czy softox nie da takiego światła jak BD :P
    Ostatnio edytowane przez GMHusky ; 06-01-2012 o 15:41
    Czarna puszka i kilka słoików... i teraz jeszcze słoneczko
    ------------------------------------------------------
    Jakby ktoś mnie szukał to jestem na FB
    http://www.facebook.com/grzegorz.malinowski

Domyślnie

Od jakiegoś czasu przeglądam forum i galerie użytkowników z dużym naciskiem na oświetlenie plenerowe i doszedłem do wniosku, że jedną lampą reporterską czy to Canonem 430EX, 550EX, 580EX czy nawet inna tzw. chińską można w zadowalający sposób oświetlić modela/modelkę. Może głupie, pytanie ale nie daję mi spokoju czy wykorzystując większy softbox tracimy moc lampy, czy tylko nie wykorzystujemy go w 100%? Za kilka miesięcy mam zamiar kupić lampę mobilną Quantuum R+ Dual Power 600Ws, a nie chciałbym tracić dwa razy.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Longin Zobacz posta
    Od jakiegoś czasu przeglądam forum i galerie użytkowników z dużym naciskiem na oświetlenie plenerowe i doszedłem do wniosku, że jedną lampą reporterską czy to Canonem 430EX, 550EX, 580EX czy nawet inna tzw. chińską można w zadowalający sposób oświetlić modela/modelkę. Może głupie, pytanie ale nie daję mi spokoju czy wykorzystując większy softbox tracimy moc lampy, czy tylko nie wykorzystujemy go w 100%? Za kilka miesięcy mam zamiar kupić lampę mobilną Quantuum R+ Dual Power 600Ws, a nie chciałbym tracić dwa razy.
    Kup 60/90. Do lamp reporterskich jest ok, a i później będzie jak najbardziej ok

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

na lampę reporterska jest bardzo duzo rozwiązań do zmiękczania światła w ostateczności możesz przepuszczać swiatło przez prześcieradło ... niby smieszne i mało profesjonalne ale uzyskasz efekt ciebie zadowalający niż ostry błysk bezpośrednio na fotografowany obiekt
    Canon FF

Bywalec Awatar GMHusky
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Longin Zobacz posta

C 580 II + beauty dish 70 , nie pamiętam ale moc lampy na 100 nie na 100% może Ci odpowiedziałem na pytanie, zresztą takich przykładów w galeriach znajdziesz sporo... więc daje radę.
    A odpowiadając na drugą cześć pytania to tracimy na mocy i nie wykorzystujemy w 100% ale wielkości modyfikatora, np stripa 180 wysokości nie wypełnisz całego światłem z systemówki - próbowałem ...
    Ostatnio edytowane przez GMHusky ; 08-01-2012 o 11:29
    Czarna puszka i kilka słoików... i teraz jeszcze słoneczko
    ------------------------------------------------------
    Jakby ktoś mnie szukał to jestem na FB
    http://www.facebook.com/grzegorz.malinowski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GMHusky Zobacz posta
    A odpowiadając na drugą cześć pytania to tracimy na mocy i nie wykorzystujemy w 100% ale wielkości modyfikatora, np stripa 180 wysokości nie wypełnisz całego światłem z systemówki - próbowałem ...
    Bez przesady myślałem, o czymś takim:
    czym mniejszy to droższy, beauty dish 70 może kiedyś...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Pierwszy lepszy. Poza tym do poziomego podepniesz BD 72cm, a do zwykłego, przynajmniej tego co ja mam juz nie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wiktor2323 Zobacz posta
    Pierwszy lepszy. Poza tym do poziomego podepniesz BD 72cm, a do zwykłego, przynajmniej tego co ja mam juz nie.
    Właśnie daltego wezmę pierwszy zestaw, chciaż jak przeglądałem forum u większej ilości osób widziałem pionowy uchwyt, gdzieś nawet czytałem, że jest stabilniejszy.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów