Witam, zna ktoś może jakiś dobry zestaw lamp do zdjeć w plenerze? cena do 2tys. Zestaw potrzebny do oświetlenia modelki i czasem drugiego planu..
Za ta cene nie spodziewam się cudow ale byłbym wdzieczny za wszelkie rady![]()
Witam, zna ktoś może jakiś dobry zestaw lamp do zdjeć w plenerze? cena do 2tys. Zestaw potrzebny do oświetlenia modelki i czasem drugiego planu..
Za ta cene nie spodziewam się cudow ale byłbym wdzieczny za wszelkie rady![]()
lampa calkiem przyjemna.. przepraszam zapomnialem dodać aby w zestawie i cenie znajdowały się już softbox lub parasolka plus statywy
w sumie to dzieki za strone pooglądam co maja ciekawego może coś zmontuje
Jakby ktoś miał juz sprawdzony zestaw to prosze o info dzieki.
Parasolki i statywy to grosze. Softy sa drozsze. W tej cenie nie znajdziesz chyba niczego innego z zastosowaniem plenerowym (zasilanie z aku) ale moge sie mylic.
Ok dzieki za polecenie lampMoc błysku jak dla mnie na początek powinna wystarczyć
![]()
Nie ma za co ale zeby nie bylo, ze polecam bo sa super i w ogole - pojecia nie mam ale moze sam nabede jak nie bedzie na ich temat zlej opinii ale to za jakis czas.
W tej cenie po prostu nie widzialem alternatywy z zasilaniem akumulatorowym chyba, ze jakies samorobki.
scorpio-x tu masz linka do rozmowy na temat tej lampy http://canon-board.info/showthread.php?t=48660, może coś Ci pomoże. Ogólnie jest niezła, myślę, że na początek Ci wystarczy. Jednak co do kosztów jakie chcesz przeznaczyć, to myślę, że zmieścisz się. W zależności od tego jakiego softboxa potrzebujesz. Im większy, tym lepiej rozporoszy światło. Ale również, tym więcej masz dźwigania![]()
dzieki P_maja![]()
do 2k istnieją dwie opcje. Lampki quantuuma tu już zaprezentowane i lampki powermate 300 lub 500 w cenie 1500zł. Zostaje spory zapas kasy na statywy, softy i parasolki, jednak te lampki są moim zdaniem gorzej wykonane od quantuumów i nie mają płynnej regulacji. Moim zdaniem bierz quantuumy, ale jak to nie są lampy do zadań bojowych w wietnamie to spokojnie wystarczą powermate.
rowniez dzieki za wskazowkiogladne je
mam zamair kupic dopiero za jakies 3-4 tygodnie wiec mam czas na przemyslenia
thx