wiem ze wielu sie oburzy ale moim zdaniem fotografia nie powinna wogóle ukazac się w dziale szkoła CB
fotka sven'a niezła w skali 1-10 jakieś 5.5 może 6, ale montaż kiepściutki a nawet bardzo kiepściutki ocena 3-
na pierwszy rzut oka widać ze ze ptak został po "chamsku" wklejony w niebo, doby montaż powinien być niewidoczny dla przeciętnego zjadacza chleba, a to co widzimy na omawianej fotografii zasługuje co najwyżej na miano paczłorku.
przejście między rozmytym z powodu GO ogonem a tłem cholernie nie naturalne.
nie trzeba wielkiego doświadczenia i wprawy w wychwytywaniu takich sztuczek aby zauważyć że niebo nie pochodzi z tej fotografii.
rozmyty ogon podpowiada nam ze fotografia została wykonana długim obiektywem i przy dużym względnym otworze przysłony. kania ruda z tego co wiem ma około 50-60 cm. zakladajac nawet ze to szczególnie duży osobnik odległość pomiędzy ogonem a głową wynosi 1 metr. tak że na fotografii sven'a mamy rozmyty ogon który oddalony od glowy kani jest o wspomniany wczesniej metr, głębia ostrości jest niewielka w takim razie dlaczego chmury są ostre (z tego co widzę prawdopodobnie są to cirrocumulus'y które występuja na wysokości ok 5000 do 12000m)??
karygodny błąd.
oczywiscie sie przywalam i przesadzam. niemniej jednak uważam że fotografia wyglądała by dużo lepiej w wersjii oryginalnej niz w wersji z nienajlapszym montażuem.
sven mam nadzieje ze przyjmiesz moją krytyke z lekkim przymrużeniem oka.