Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: Sigma 70-200 F2.8 APO EX DG OS HSM

Domyślnie

hmmmmmmmmm......... a kiedy to będzie..... Digic 5 ??? zresztą ja mam w puszce podwójny procesor DIGIC 4...... więc spokojnie ogarnia....... a czytając testy to na APS-C ten obiektyw radzi sobie dość dobrze......

takisefotograf
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez monter Zobacz posta
    wracając do tematu średnio zadowolony jestem. Będę sprzedawał i brał canona 2.8 IS....
    Mozesz napisać czemu tylko "średnio zadowolony" ?
    Myślę o kupnie tej Sigmy.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    CZŁUCHÓW

Domyślnie

Podłączam się pod pytanie @takisefotograf
    Trochę tam w plecaku.

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Podejrzewam, że to kwestia AF-u, współpracy puszki Canona ze szkłem Sigmy.

Coś już napisał

Domyślnie

Miałem okazję kupić tę Sigmę nówkę w lipcu 2011 roku za 3 tyś zł. Ktoś mnie niestety wyprzedził na alledrogo. Ale 5 tyś to bym chyba nie dał, zwłaszcza że Canon-a 70-200 2.8 IS MK II na gwarancji można "wyrwać" na allegro za 6,5 tyś.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    UK

Domyślnie

Witam!
    Czy są juz jacyś nowi, zadowoleniu lub nie użytkownicy tej sigmy?
    Zastanawiam sie nad jej kupnem, głownie ze względu na stabilizację. Gdyby os nie był mi potrzebny napewno wszedłbym w canona non IS.
    No chyba, ze os w sigmie jest do kitu to nawet nie bede sobie głowy nią zawracać ... Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez mariow ; 20-06-2012 o 12:29

Coś już napisał Awatar qbar

Domyślnie

To ja się podepnę jeszcze pod ten zamierający wątek. Zastanawiam się nad omawianą Sigmą i Canonem 70-200 2.8 bez stabilizacji. Cena w zasadzie ta sama. Na korzyść elki przemawia to, że jest to elka natomiast Sigma ma stabilizację. Brałbym Sigmę w ciemno gdyby nie cała masa ludowych opowieści o braku współpracy z korpusami Canona. Stąd moje pytanie. Czy może się pojawić sytuacja w której nawet po kalibracji z Sigmą będą Kłopoty?
    Jak żyć?

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qbar Zobacz posta
    Na korzyść elki przemawia to, że jest to elka
    Zapomniałeś wspomnieć o obrazku, kontraście, Autofokusie, rozmyciu i kolorach :wink:

Brałbym Sigmę w ciemno gdyby nie cała masa ludowych opowieści o braku współpracy z korpusami Canona.
    Ostatnio sigma wzięła się w garść i nie jest już tak okropnie jak przed laty. Niestety ta nowa polityka (stabilizacja do każdego szkła) jest mało efektywna. Pomijam już fakt, że z moim nikonem sigma 70-200/2.8 OS witała w serwisie 2x. Raz miałem FF, a po czasie na 100mm miałem BF.

Czy może się pojawić sytuacja w której nawet po kalibracji z Sigmą będą Kłopoty?
    Wszystko uzależnione jest od Twojej puchy. Żadne z nas nie jest w stanie odpowiedzieć na to pytanie, niestety ale "grasz i masz".

Jak żyć?
    Tylko nie wieszaj się na pasku od aparatu, to była by dopiero porażka
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Coś już napisał Awatar qbar

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Darx Zobacz posta
    Pomijam już fakt, że z moim nikonem sigma 70-200/2.8 OS witała w serwisie 2x. Raz miałem FF, a po czasie na 100mm miałem BF.
    No i jak postąpiłeś w ostatecznym rezultacie? Sprzedałeś? Mam rozumieć że stabilizację można sobie odpuścić i powinienem skupić się na Canonie?

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qbar Zobacz posta
    No i jak postąpiłeś w ostatecznym rezultacie? Sprzedałeś? Mam rozumieć że stabilizację można sobie odpuścić i powinienem skupić się na Canonie?
    Sprzedałem. Nie widziałem sensu trzymania szkła o jasności 2.8 z is by je przymykac do 4. Czasem nawet wyżej. Jak miałem canona, to tej sigmy w sprzedaży jeszcze nie mieli. Wtedy wziąłem f4is, canona.

Do fotografii, która się zajmuje to stabilizacja jest podstawa. Mocna strona tej sięgamy był nie taki kiepski bokeh i całkiem dobra stabilizacja, ale domykanie szkła za prawie 6k do f4-5.0 bylo przesada. Obecnie używam nikona 70-200 vr. W canonie zastanawialbym się nad 4is bądź 2.8 - z czego polowalbym na tego drugiego

Sent from my iPad using Tapatalk HD
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów