Sigma 70-200 F2.8 APO EX DG OS HSM czy w tej cenie
Canon EF 70-200mm f/4L IS USM do 7D
Sigma 70-200 F2.8 APO EX DG OS HSM czy w tej cenie
Canon EF 70-200mm f/4L IS USM do 7D
to czytałem..... bardziej mi zależy na opinii Sigmy ze stabilizacją .... może ktoś posiada.....
odbieram swoją z fotojokera po weekendzie. Też miałem dylemat taki jak Ty. Zdecydowałem się na sigmę. Jak byś miał jakieś pytania wal na priw. Jak Ci się z kupnem nie spieszy, mogę Ci jakieś sample porobić sytuacyjne. Abyś sobie zobaczył jak obiektyw radzi sobie w sytuacjach w jakich go będziesz potrzebował.
wracając do tematuśrednio zadowolony jestem. Będę sprzedawał i brał canona 2.8 IS. Jednak nadal uważam, że jest to lepsza opcja niż canon 4 IS
hmmmmmm.......... więc dalej mam dylemat....choć skłaniam się doskładać te parę złotych i kupić 70-200 mm f/2.8L IS II USM![]()
jeśli możesz kupić 2.8L IS II - nie zastanawiaj się
jeśli waga nie będzie problemem - jak wyżej
sam mam 4.0L IS i był dla mnie w sam raz - wagowo i finansowo
Moim zdaniem jeśli chodzi o zakupy Sigmy, to lepiej poczekać na pierwszą puszkę z nowym prockiem i zobaczyć, czy wraz z nim tradycyjnie Canon czegoś w sofcie nie namieszał, żeby Sigmy przestały być kompatybilne. Niby nowe Sigmy mają możliwość przeprogramowania, ale Canon może w końcu wykombinować coś takiego z protokołem, z czym Sigma będzie miała kłopoty.
5DMKII
Nie bardzo rozumiem co masz na myśli........ "" puszka z nowym prockiem ""
Na razie są Digic 4, a w nowych body ma być Digic 5.
5DMKII