-
Coś już napisał
-
-
Początki nałogu
Tamron 28-75 jest więcej niż dobrym obiektywem dla amatora, jeżeli trafi się na dobry egzemplarz. Jeżeli masz taki to nie szukaj porównań z innymi obiektywami ponieważ możesz potem popaść w chorobę nepewności.
Próbe fotki przesłane przez użytkownika niczego nie dowodzą. Obiektyw ma współpracować z twoim body a z tym różnie bywa, dlatego zrób próbne zdjęcia swoim aparatem i dopiero potem zdecyduj.
-
ostry choć fotka 31 lekki bład focusa pokazuje ew źle złapana ostrość,
mój ma podobną ostrość jak drukujesz fotki a nie oglądasz w powiększeniu na kompie to 2.8 jest spoko,
ja swojego tamrona przymykam do 3.5 /4, ale jak światła brakuje to to 2.8 jest ok;
-
Coś już napisał
hmm
ktoś jeszcze się wypowie? Im Was więcej, tym lepiej dla mnie
Bogdan56_Ch, tak, ale to możliwe już tylko po zakupie a potem co, z powrotem na sprzedy? Pisałem do Cichego, forumowego majstersztyka w dziedzinie tamron'ów ale nic nie pisze, eh, może mnie nie lubi? 
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
bulldog, też to wziąłem pod uwagę, w dodatku że test robiony na automacie, przy czasach 1\60...
Ostatnio edytowane przez piciuok ; 27-12-2011 o 22:36
Powód: Automerged Doublepost
-
na 75 mm f2.8 jest już dosyć płytka głębia ostrości, masz aps-c przy takiej wartości ciasny portret z nieostrymi oczami może być słaby,
ja poprosiłbym kolegę sprzedawcę o fotki z 75mm na 2.8 i ufał, że to co przesyła jest ok.
ps. nie odradzam tamrona sam go mam już od dłuższego czasu i jestem bardzo zadowolony z niego
-
Coś już napisał
Do portretów to ja mam 50mm 1.8 mk ii
To ma byc zakres na "u cioci na imieninach" i na wszelkie inne, choc tak pewnie też tak go będę używał. Mógłbyś pokazac jakieś swoje fotki? Może byc na PW jeśli nie chcesz publicznie.
-
wyłałem ci na mejla nie zmniejszane fotki, do innych na ten moment dostępu nie mam pozdr.
nie wiem czy Ci sie na coś zdadzą bo raczej niedbałe świąteczne, ale akurat jedna z 2.8 pokazuje jak u mnie większość fotek wychodzi pod wzgędem ostrości na tej przysłonie pozdr.
-
Coś już napisał
-
lampa w sufit w manualu albo 430 albo yangnuo 460;
zdjecia z raw ustawiony chyba tylko WB, dodana winietka.
robiłem tamronem tez z 450d, efekt raczej podobny, jak już wspominałem jestem zadowolony z tego obiektywu gdyby nie jego plastikowość byłoby super
-
Coś już napisał
Uprawnienia umieszczania postów