Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Wątek: Allegrowy przekręt-Cyfroman

Domyślnie Allegrowy przekręt-Cyfroman

Witam wszystkich
    Pisze tego posta bo dzisiaj wszedłem sobie na allegro i z błogą nieświadomością chciałem sprawdzić co jest w ofercie jednego ze sprzedawców od którego kupilem swój aparat i patrze a tu bum-okazało sie że gosciu zrobił jakieś przekręty bo jego konto zostało zawieszone, zarówno "cyfroman"i "sklep_cyfroman" tak ze teraz mam duży problem bo niby mam roczna gwarancje na swój aparat.W takiej sytuacji bedzie ciężko to wyegzekwowac jesli cosw stanie sie z aparatem://lipa na maxa.
    Może ktos na forum też od niego coś kupował????

tutaj linki do jego kont na allegro
    http://aukcja.onet.pl/show_user.php?...e=fb_recvd_all
    http://aukcja.onet.pl/show_user.php?search=cyfroman

Domyślnie

nie u niego ale kupowałem od "book-shop"... naciąłem się na ponad 600zł ;/ (kasa poszła, towar nie przyszedł)
    sprawa od ponad roku się toczy ale wiadomo - jak to w Polsce...

P.S. możnaby zrobić "black listę" uzytkowników z allegro
    EOS 400D| Sigma 24-70 1:3.5-4.5 HF Aspherical(62mm)| EF 38-76 1:4.5-5.6 | EF 100-300 1:4.5-5.6 USM| Speedlite 430EZ| HOYA Standard: CIR-POLARIZING (62mm)

Sprzedam: EOS3000 + EF 38-76 1:4.5-5.6

Coś już napisał Awatar Paweł Ubysz
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Konto mogło zostać zawieszone z wielu powodów.
    Nie widzę nagłego wysypu negatywów - może po prostu nie płacił prowizji i dlatego?
    A tak w ogóle to jaka jest różnica w wyegzekwowaniu gwarancji od kogoś kto ma konto na Allegro a kogoś kto takiego konta nie ma?
    300D + kit + 50/1,8 + sigma 70-300 APO DG Macro

Początki nałogu Awatar Błajo
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paweł Ubysz
    A tak w ogóle to jaka jest różnica w wyegzekwowaniu gwarancji od kogoś kto ma konto na Allegro a kogoś kto takiego konta nie ma?
    Taka, ze jak ktos jest na allegro.... sprzedaje... zarabia na tym to zalezy mu na dobrej opini... a tak zarejestruje sie na babcie za tydzien i bedzie sprzedawal od nowa, bez nerwow o gwarancje itd.... te 300D rebele to wogole jakas kpina.... z 6 sprzedajacycj a kazdy jaki sam opis.

Ja kiedys kupil o fototip czy jakos tak (jest jeden dobry chyba foto-tip) no i tez niby mialem gwarancje... i kupa.

EDIT:

Przeca on ma konto zamkniete... a nie zawieszone wiec to na jego zyczenie.... gruby walek...
    Ostatnio edytowane przez Błajo ; 15-01-2006 o 15:05
    Sprzęt: Canon + wymienne obiektywy + zewnętrzna lampa błyskowa

Coś już napisał
    Miasto
    gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marlon
    nie u niego ale kupowałem od "book-shop"... naciąłem się na ponad 600zł ;/ (kasa poszła, towar nie przyszedł)
    sprawa od ponad roku się toczy ale wiadomo - jak to w Polsce...

P.S. możnaby zrobić "black listę" uzytkowników z allegro
    Jestem jak najbardziej za "black list". Komentarze niewiele mówią. Sam wystawiałem ostatnio pozytywa a powinieniem wystawić negatywa. Nie chciałem po prostu dostać w odwecie negatywanego komentarza. Allegro nic sobie nie robi z próśb o korektę nieuzasadnionych komentarzy negatywnych. Tylko biorą kasę za prowizję i tyle.

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

kolejny wątek o allegro?? fajnie...:-?

Bywalec Awatar bartolomic
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez uldum
    Jestem jak najbardziej za "black list". Komentarze niewiele mówią. Sam wystawiałem ostatnio pozytywa a powinieniem wystawić negatywa. Nie chciałem po prostu dostać w odwecie negatywanego komentarza. Allegro nic sobie nie robi z próśb o korektę nieuzasadnionych komentarzy negatywnych. Tylko biorą kasę za prowizję i tyle.
    I właśnie tego "egoizmu" nie lubię w Allegro. miałem kiedyś podobny dylemtat, ale ostatnio wystawiłem 3 negatywy, bo się należało (upomnienia, maile - zero kontaktu), dostałem 2 jako zemsta a w zamian za jednego otrzymałem pozytywa! Do tego na każdego nagatywa można odpowiedzieć, co trochę prostuje sprawę.

A dodatkowo - mając ponad 100 pkt, co wcale nie jest ilością dużą, 3 negatywy nie mają większego znaczenia, dla ludzi, którzy je otrzymali ode mnie miały, i może przynajmniej teraz ktoś się nie natnie.

To jest tak jak w Polce z opiniami pracodawcy i pracownikach - są zupełnie niewartościowe, i przez to nie wytworzył się w PL system oceny pracowników , dzięku owym listom. Np. w Niemczech w tego typu opiniach jest pisana prawda, obojętne jaka by nie była, każda firma dostaje wtedy czarno na białym i wie, iż może temu wierzyć - o ile Allegro było by bezpieczniejsze, gdyby każdy nie myślał tylko o sobie...

Początki nałogu
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

no właśnie... jeśli ktoś zasługuje na negatywa powinien go dostać!! Kiedyś kupiłem blendę która miała być nowa a dostałem coś co kiedyś było blendą.. brudna, porwana... stan beznadziejny a zapłaciłem jak za nową. Pieniądze były zapłacone z góry więc w zasadzie nie do odzyskania.. Koleś napisał mi, że napewno na poczcie zamienili paczki. Po takim tekscie wystawiłem mu negatywa. Hamstwo z jego strony było na tyle duże, że ja również dostałęm negatywa... pieniądze dostał tyle ile miał dostać i to w ciągu kilku h a ja mam zniszczoną blendę i negatywa...

morał?
    Negatywy trzeba wystawiać jeśli się należą... gdyby koleś miał negatywy to bym od niego nie kupił.
    pozdrawiam
    Metus

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Eh, no właśnie. Allegro miało ułatwić w sumie życie, coś sprzedać, coś kupić, a stało sie miejscem gdzie trzeba uważac. W zeszłym roku sprzedawałem KM5 z dobrym szkiłkiem. Wysłałem do gościa a ten od razu wysłal maila że listki przysłony ubabrane smarem i że albo mu zwroce kilka stowek albo wystawi negatywa. Wyslalem mu zjęcia obiektywu które jeszcze robiłem przed wysłaniem / ze wzgledu na ubezpieczenie/ i trochę się wypowiedziałem . Dał sobie siana. Teraz się chce śprzedać swoja 300D i zastanawiam się czy jednak nie wstawić jej do komisu.
    MOŻE MI SIĘ CHCEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!

Bywalec Awatar mruczek
    Miasto
    Bańska Bystrzyca, Słowacja

Domyślnie

Jedno jest pewne, Ci co kupili aparat jako nawy, na gwarancji, waśnie ją stracili. Wątpię aby serwis respektował produkt sprowadzany z Japoni, jak to sprzedawca podawał w swych ogłoszeniach.
    Druga rzecz to faktury. Ciekawe czy w ogóle miał zarejestrowaną działalność gospodarczą.Jeśli nie to dawał lipne faktury, którymi można się podetrzeć. Nie wiem jak jest z tym do końca, ale Urząd Skarbowy uznaje faktury klienta, jeśli sprzedawca takie posiada. Czyli muszą być: kopia i oryginał. Jeśli wersja sprzedawcy zaginie, to nasza jest bezużyteczna i również możemy się nią podetrzeć

A swoją drogą, ciekawe na kogo z rodziny Sprzedawca założył konto na Allegro? Pewnie na nieżyjącego od kilku lat dziadka, albo zniedołężniałą babcię, której nikt nic już nie zrobi...

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów