Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Wątek: Allegrowy przekręt-Cyfroman

Początki nałogu Awatar shaqi
    Miasto
    Wodzisław Śl.

Domyślnie

Odnośnie Cyfromana. Robiłem u niego zakupy. Kupiłem cyfre urzywaną za 2000pln. Jakieś 2lata temu. Dał mi 3 miesiące gwarancji. Tydzień przed końcem gwaranji aparat zdech. Odesłałem mu go. Po 2 tygodniach napisał że aparatu sie nie da uratować. po kolejnym tygodniu dostałem przesyłke z identycznym aparatem z nową 3miesięcznom gwarancją. Służy mi do dzisiaj.
    Wiec o Cyfromanie nie powiem nic złego. Uczciwy gość i tyle. Żeby reszta sprzedawców na Allegro podchodziła do klientów tak jak on było by dobrze.

Pozdrawiam All
    Amator. Minolta 7+akcesoria, Canon 20D+ EF-S 18-55 II USM, EF-S 17-85IS, EF 50 1.8, M42 System+ Speedlights580EX. Dodatkowo 3lampy studyjne 200Ws.
    Moje gnioty http://www.fotopozytyw.prv.pl
    A tu mój główny profil działalności http://www.mepia.pl

Początki nałogu Awatar shaqi
    Miasto
    Wodzisław Śl.

Domyślnie

A zobaczcie ile miał pozytwów. A na tyle zawsze znajdzie sie jakiś bencwał/y niezadowolony!!!
    Jak odblokują, albo założy nowe konto jak najbardziej polecam tego sprzedawce.
    Amator. Minolta 7+akcesoria, Canon 20D+ EF-S 18-55 II USM, EF-S 17-85IS, EF 50 1.8, M42 System+ Speedlights580EX. Dodatkowo 3lampy studyjne 200Ws.
    Moje gnioty http://www.fotopozytyw.prv.pl
    A tu mój główny profil działalności http://www.mepia.pl

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Czasem też dobrze popatrzeć KTO wystawia negatywy - tak walczy konkurencja.Ci co handlują na Allegro maja nie po kilka ale po kilkanaście kont i podstawionych ludzi do manipulowaniem aukcjami.Samo Allegro popiera sprzedawców a nie kupujących - bo nie z nich ma kasę! Stworzyło i system rejestracji w którym można robić co się chce, i system ocen g....wart!No bo jak nazwać system ocen w którym z jednej strony jest pełna "wolna amerykanka": sprzedający wystawia drugi opinię; zerowy wpływ negatywów czy skarg na działalność i system "super sprzedawców" - niby skąd ta...tfu..nobilitacja To na tyle duży biznes że nawet "skarbówka" się za Allegro wzięła!Poczta i kurierzy też mówią: co za biznes.No bo tak naprawdę: kto na świecie lekceważy eBay?...A jak jest biznes i kasa - to wszystkie chwyty dozwolone.Co do gwarancji - dowód zakupu (paragon czy faktura) - i wszystko mi jedno czy kupuję w norze.Tym bardziej że nic mnie bardziej nie wkurza jak leniwie snujący się po salonach personel - skąd kasa na to?...A na Allegro - 30 % taniej....

Domyślnie

Mam nadzieje ze Cyfroman to porzadna firma bo licze na ich uczciwosc i gwarancje, a z drugiej strony mam nadizeje ze aparat sie nigdy nie zepsuje

red_hose
    Guest

Domyślnie

Wczoraj zasiegnałem informacji i zorientowalem sie, ze cyfroman jako firma dalej istnieje i wydawal legalne faktury. Co ma niby wspólnego zamkniecie konta na allegro z utrata gwarancji!!??? - skoro allegro jest tylko jednym z miejsc jego dzialalności.
    W jakim celu rejestrować firme na zmarłą babcie, czy tez dziadka mroza, skoro sprzedaje się normalnie sprzęt?? Jeszcze jedna sprawa jesli konto w banku, na które wykonujemy przelew tez zarejestroane jest na tą firme - znaczy to, ze konto tez zakładała nieżyjąca babcia??
    Mam pytanie: jeśli fotobasia zamknie konto na allegro, to też będziemy biegać w kółeczko i wznosic modły do najwyzszego??? Mam nadzieje, ze nie!!

Jeste pewne, ze allegro pelne jest naciągaczy i róznego typu naciagaczy, ale nie zapominajmy o tych uczciwych. Przeciez sa tez sprzedawcy dbajacy o kupujacych, którzy realizuja błyskawicznie zlecenie. Pragne tylko zauwazyc, ze punkty za komentarze nadawane są tylko gdy kupujacy zawiera pierwsza tranzakcje. Gdy kupujemy u danego sprzedawcy n-ty raz liczba punktów sie nie zmienia, zmienia się wtedy tylko liczba sprzedanych lub kupionych przedmiotów!! Trudno chyba o manipulacje jesli sprzedający ma kilka tysięcy komentarzy.

red_hose
    Guest

Domyślnie

Acha jeszcze jedno, nawet jesli firma bankrutuje, z prawnego punktu widzenia wcale nie kończa sie jej w tym czasie jej zobowiazania. Wiem, ze w rzeczywistości już jest trudniej juz to wyegekwowac. to sa już niestety minusy naszej smutnej rzeczywistości.

Bywalec Awatar mruczek
    Miasto
    Bańska Bystrzyca, Słowacja

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez red_hose
    Mam pytanie: jeśli fotobasia zamknie konto na allegro, to też będziemy biegać w kółeczko i wznosic modły do najwyzszego??? Mam nadzieje, ze nie!!
    .
    Nie bluźnij, kolego !

Wszystkie transakcje są obarczone ryzykiem. Nie ważne czy to sklep internetowy czy zwykły. Ale zamknięcie konta przy tak dobrych wynikach jeśli chodzi o sprzedaż i zdobyte punkty nie jest racjonalnym zachowaniem. Wystaczy przejrzeć zakończone aukcje. Średnio tysiąc wejśćna aukcję.
    Cyfron stał się niejako rozpoznawalną marką na Allego, dlatego też zamknięcie konta jest pozbawione sensu.
    Sam przymierzałem się do zakupu właśnie od Niego sprzętu, więc bacznie obserwowałem aukcję. Ostatecznie wybrałem inny wariant.
    Umowa kupna-sprzedaży pozostaje wiążąca dla obu stron. Jeśli firma rzeczywiście istnieje to dobrze. Jeśli prowadzi zarejestrowaną działalność to tym lepiej. Gorzej jeśli wydaje lipne faktury. Nim się takiej "firmie" dobiorą do tyłka, to Skarbówka u nas już dawno zrobi co swoje (mowa o wciągnięciu firmy w koszta działaności firmy)

Coś już napisał
    Miasto
    gdynia

Domyślnie podejrzanie tani sprzęt cyfromana

Nie sądzę, że z cyfromanem jest wszystko OK. Widzieliście ostatnie aukcje? EOS 10D - 2 dni do końca, BCM i cena około 200 zł. Czyżby lipa lub uszkodzony. Nie jest to odosobniony przypadek. Wcześniej licytacje trwały po kilka lub nawet kilkanaście dni. Czyżby pozbywanie się trefnego towaru ?

Uzależniony Awatar gawryl
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez uldum
    Czyżby pozbywanie się trefnego towaru ?
    ee, ja mysle, ze pewnie wymordowal cala konkurencje, ukatrupil ich rodziny i chwilowo scigany listem gonczy musial sie zmyc na jakis czas za granice, po trefny towar i narkotyki a serio: o czym wy tu dyskutujecie Panowie ? co to za ,,domniemania'' ? po co zasmiecac forum, ze koles z allegro sie zmyl - kazdy zainteresowany to zauwazy. no chyba ze ten watek jest po to, aby pochwalic sie, ze nie wystawiamy negatywow bo sie boimy odwetu (gratuluje uldum)
    350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

Bywalec Awatar mruczek
    Miasto
    Bańska Bystrzyca, Słowacja

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez uldum
    Nie sądzę, że z cyfromanem jest wszystko OK. Widzieliście ostatnie aukcje? EOS 10D - 2 dni do końca, BCM i cena około 200 zł. Czyżby lipa lub uszkodzony. Nie jest to odosobniony przypadek. Wcześniej licytacje trwały po kilka lub nawet kilkanaście dni. Czyżby pozbywanie się trefnego towaru ?
    Tak i nie.
    Co do czasu trwania aukcji, to od dłuższego czasu były na 2-3 dni ustawiane. Co do ceny, to tak, dziwne. Generalnie u Niego było tak, ze po kilkunastu minutach cana aparatu podskakiwała do pewnej kwoty i rosła o kilka stówek dopiero na kilka minut przed końcem.

Ale swoją drogą facet znowu coś wystawia, więc może to była tylko lipa? Nie zapłacił prowizji, naruszył jakieś zasady?

A tak swoją drogą, to sporo tutaj użytkowników mających coś wspólnego z tym Supersprzedawcą

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów