Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: EOS Utility nie zgrywa zdjęć

Domyślnie EOS Utility nie zgrywa zdjęć

Witam
    Tak jak w temacie podałam, program nie chce mi zgywać zdjęć gdy podłączę aparat do komputera to pojawai się on jako dysk przeniśny, EU nie włącza się. Gdy kliknę na jego ikonkę to opcje, które zawsze były tam dostępne nie są możliwe do realizacji
    nie weim co mogło się stać. Próbowałam odinstalować program,ale nic to nie pomogło

proszę o pomoc, z góry dziękuję

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

a musi to byc zgrywane przez program??: jeśli tak, to sprawdz ustawinie komunikacji aparat-pc w menu aparatu, może inne wejście usb... w końcu może forumowa szukajka
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Początki nałogu Awatar biodar

Domyślnie

Jakki masz system w komputerze - chodzi o windows? Najprawdopodobniej ze strony Canona trzeba będzie pobrać uaktualnienia

Pełne uzależnienie Awatar adawro
    Miasto
    Ursynów

Domyślnie

A o jakim aparacie autorka pisze?
    Bo wygląda jakby w aparacie było ustawione połączenie przez USB na Mass-Storage a nie na PTP Camera

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adawro Zobacz posta
    A o jakim aparacie autorka pisze?
    Bo wygląda jakby w aparacie było ustawione połączenie przez USB na Mass-Storage a nie na PTP Camera
    najprawdopodobniej 400d i oryginalne sterowniki z płyty były chyba do systemu xp lub starszych a dalej np do visty trzeba było uaktualniać wszystko właśnie ze strony canona (Imagerowser, DPP i własnie EosUtility)

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Według mnie należy wejść w preferencje EOSutility i tam odzaczyć w zakładce automatyczne zgrywanie i podać scieżkę .

Domyślnie

mam teraz windowsa 7 i chodzo o canona 400d.
    to spróbjuę ściągnąć te sterowniki i zobaczę, dziękuję baaardzo
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    sciągnięcie sterowników pomogło, dzięki
    Ostatnio edytowane przez niunia1 ; 27-12-2011 o 16:15 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez niunia1 Zobacz posta
    mam teraz windowsa 7 i chodzo o canona 400d.
    to spróbjuę ściągnąć te sterowniki i zobaczę, dziękuję baaardzo
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    sciągnięcie sterowników pomogło, dzięki
    gdyby jeszcze nie otwierała sie przeglądarka ImageBrowser (oraz DPP) to tak samo potrzeba uaktualnienie - chyba że już ściągnęłaś
    Na wszelki wypadek podaję link gdzie powinny być przynajmniej po angielsku, bo spolszczenia chyba nie ma:

http://software.canon-europe.com/products/0010371.asp

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

I sprawdź czy masz microsoft net.framework
    PS S5 IS, 7D + C 15-85 IS USM, C 55 - 250 IS, C 50 1.4 USM, 430 EX

Domyślnie

Dla potomnych żeby wiedzieli jak rozwiązać problem bez ściągania sterowników . A więc żeby EOS Utility zgrywał zdjęcia automatycznie nie potrzeba uaktualniać sterowników ani instalować środowiska net.framework w gdyż w win7 jest on już zainstalowany żeby sie z tym uporać podłącz aparat pod PC za pomocą USB ,wejdź w Mój Komputer (klawisz "WINDOWS" / klawisz "E")odszukaj swój aparat (pod zakładką Skanery i Aparaty Fotograficzne) zaznacz , potem prawy klawisz myszy i Właściwości zakładka "Zdarzenia" i z rozwijanej listy zaznaczyć "Aparat fotograficzny podłączony" pod spodem "Uruchom ten Program" z rozwijanej listy wyszukać "EOS Utility" zatwierdzić Klawiszem OK i po kłopocie odłączyć aparat po czym ponownie włączyć , po włączeniu program "EOS Utility" automatycznie sie uruchomi co umożliwi bezpieczne przetransportowanie zdjęć z karty na dysk

Uprawnienia umieszczania postów