Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 39

Wątek: Canon 300/4 L non IS

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    300/4L ustępuje na pełnej dziurze, ale przymknięty do f/4 jest ostrzejszy od 300/4L na f/4
    chcialem powiedziec, ze cos tu mi nie pasi, bo jak mnie na studiach o relacjach uczyli, to A > A jest fizycznie nie do zrobienia chocby skaly sraly

przypuszczam, ze pierwsze wystapienie 300/4 L nalezy skorygowac jako 200/2.8.

z innej beczki: 300/4 L a 300/4 L IS to nie jest to samo szklo. non IS jest ostrzejszy i to ten jest mitologizowany. mialem, focilem, moge tylko potwierdzic, ze jest to potwor pod wzgledem golej rozdzielczosci. jakby Chuck Norris chcial sie reinkarnowac jako sprzet foto, to to byloby jego wcielenie
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Jak 300/4 na pełnej dziurze ustępuje 200/2.8 a przymknięty do f4 jest już ostrzejszy bo czegoś jakbym nie zrozumiał.
    200/2,8 ustępuje na pełnej dziurze 300/4, ale porównując ostrość obu obiektywów na f/4 - ostrzejszy jest 200/2,8. Może niejasno to wcześniej napisałem.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    300/4 L a 300/4 L IS to nie jest to samo szklo. non IS jest ostrzejszy i to ten jest mitologizowany. mialem, focilem, moge tylko potwierdzic, ze jest to potwor pod wzgledem golej rozdzielczosci. jakby Chuck Norris chcial sie reinkarnowac jako sprzet foto, to to byloby jego wcielenie
    To właśnie jest to zmitologizowanie o którym pisał jotes25 :-)
    Ostatnio edytowane przez Sunders ; 25-01-2012 o 21:22 Powód: Automerged Doublepost

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

200/2,8 ustępuje na pełnej dziurze 300/4, ale porównując ostrość obu obiektywów na f/4 - ostrzejszy jest 200/2,8. Może niejasno to wcześniej napisałem.
    Moim zdaniem nie jest ostrzejszy. Nie ma też takich kolorów jak 300-tka. Miałem oba, 200-tki się pozbyłem. Generalnie jakoś nie pasiło mi to szkło.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

To właśnie jest to zmitologizowanie o którym pisał jotes25 :-)
    na pewno.

aczkolwiek z autopsji moge powiedziec - kupilem szklo znajac entuzjastyczne opinie, a okazalo sie jeszcze lepsze niz sie spodziewalem
    www albo tez flickr

Początki nałogu Awatar Kosmo

Domyślnie

Ja mam i sobie bardzo chwalę choć o wersji 2.8 marzę nadal. Kupiłem swoją na ebay za 2300zł w HongKongu. Cła nie dorzucili więc wyszła mnie jak za darmo.
    Ogólnie do szła zastrzeżeń brak. Ostre, kontrastowe, szybkie, ładny bokeh
    Na stronie w stopce myszołowy w 90% i bielik zrobione tym szkłem. Część z TC Kenko 1.4. Odróżnić które z a które bez ciężko
    Reszta ptactwa 400/5.6.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Pozostaje się tylko cieszyć, że w wybranym przez nas systemie jest taka obfitość zacnych szkieł. Inni nie mają tak dobrze, przynajmniej jeśli o tele chodzi.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Pozostaje się tylko cieszyć, że w wybranym przez nas systemie jest taka obfitość zacnych szkieł. Inni nie mają tak dobrze, przynajmniej jeśli o tele chodzi.
    howgh!

to jest jedna z pieknych rzeczy u Canona czy Nikona - nie pasuje nowy model, to jest jakis starszy, tanszy, ktorym mozna zaspokoic checi/potrzeby.
    www albo tez flickr

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    howgh!

to jest jedna z pieknych rzeczy u Canona czy Nikona - nie pasuje nowy model, to jest jakis starszy, tanszy, ktorym mozna zaspokoic checi/potrzeby.
    Szkoda tylko, że żyjemy w kraju w którym, nawet zwykły aparat dla mas sprzedaje się jako kolekcjonerski. Ciężko jest coś dostać, a rzeczy starsze i tańsze są najczęściej podyktowane wysoką ceną i tłumaczenie, że jedyne takie na allegro. Często żałuję, że canon nie wspiera już (nie produkuje, ani szkła, ani części) 35-350. Bardzo podobały mi się efekty tego szkła, a do moich zastosowań, to zestaw 16-35 i 35-350 jak ulał
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Coś już napisał
    Miasto
    Wieruszów

Domyślnie

Witam
    Nie chcę zakładać nowego wątku,więc zapytam tutaj.Mam 300 f/4 L IS +40D,może wcześniej nie zauważyłem,czasem podczas włączania aparatu dochodzi dźwięk jak by włączała się stabilizacja.Oczywiście na obiektywie ustawione off,czasem dzieje się tak samo podczas gdy grzebię coś w menu lub kasuje zdjęcia(słychać krótki skok i brzęczenie żyroskopu).Podpinałem pod analoga 50E i nic takiego się nie dzieje,czy to normalne czy body lub obiektyw fiksuje.
    Pozdrawiam.
    Canon :-D

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Nie jest to czasem odgłos czyszczenia matrycy?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów