jak w temacie ale bez automatycznego wyłączania i bez przechodzenia w standby.
jak w temacie ale bez automatycznego wyłączania i bez przechodzenia w standby.
Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)
Zamiennik = tani zamiennik? Jeżeli dobrze pamiętam, Metz umożliwia wyłączenie oszczędzania energii.
Pozdrawiam, Szymon Zdziabek
Blog: http://szymon.zdziabek.net/blog
Przepraszam nie uściśliłem pytania chodzi mi o zamiennik =tani zamiennik ;-) do manualnego błyskania.
Jeżeli mowa o tanich lampkach do manualnego błyskania to jak najbardziej nadają się lampki Yongnuo. W szczególności polecam ci YN-460II oraz YN-580
Canon 5D, C50/1.4, METZ 58
Przeczytałem pytanie i zaproponowałem ci jedne z lepszych i tanich lamp które maja niezłą moc! Są to jedne z lepszych lampek do strobinguWięc bez względu na to naprawdę nie powinno kolidować z fotografowania. Powiedz dlaczego ci przeszkadza standbay?
Canon 5D, C50/1.4, METZ 58
Mam powód dla którego te lampy nie nadają się dla mojej potrzeby.
Używam do strobingu jako "tanich bez standby" starych lampek z tyrystorowym trybem auto, po zastąpieniu czujnika regulacją mocy manualną. Może supermocne nie są, ale np. Cullmann CX35 daje sobie radę. DC42 jest już mocowo bardzo wydajny, ale ma standby niestety.
A jak nie takie, to systemowe z wyższej starej półki, bo te z reguły mają możliwość wyłączenia standby. Tylko, że ciężko je znaleźć za 50 zł.