Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: lampa canon 580 EX nie włącza się

Początki nałogu Awatar Reno
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie lampa canon 580 EX nie włącza się

Przestała się włączać, zupełnie na nic nie reaguje. Jakieś 2 miesiące temu miała wymienianą stopkę. Jakieś sugestie? Lampa ma jakieś 4 lata.
    Mąż się nieco zna na elektronice ale chcę mu dać jakieś wskazówki co to może być, zanim zacznie ją rozkręcać.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Reno Zobacz posta
    Przestała się włączać, zupełnie na nic nie reaguje. Jakieś 2 miesiące temu miała wymienianą stopkę. Jakieś sugestie? Lampa ma jakieś 4 lata.
    Mąż się nieco zna na elektronice ale chcę mu dać jakieś wskazówki co to może być, zanim zacznie ją rozkręcać.
    włóż/wymień baterie.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez kawo Zobacz posta
    włóż/wymień baterie.
    Ostatnio edytowane przez kawo ; 22-12-2011 o 08:38 Powód: Automerged Doublepost
    70D, C. EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, C. EF 50mm f/1,8 STM, C. 100mm 2.8L Macro IS USM, C. EF 70-200mm f/4 L IS USM, C. Speedlite 430EX II, Velbon sherpa 600R, Marumi Super DHG

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie

włóż/wymień baterie.
    Mam nadzieję, że Mikołaj lepiej wie, co Ci potrzebne na gwiazdkę

Reno, czy ta lampka przebywała w miejscu, gdzie jest dużo wilgoci? Miała styczność z wodą, czy nawet z kilkoma kropelkami? Ile czasu minęło od kiedy nie mogłaś jej uruchomić?

Wydaje mi się, że powinnaś dać jej wyschnąć. Odpocząć i po czasie uruchomić. Jak korzystałem z nikona, to mój sunpak po 3 tygodniach odpalił na nowo i śmigał aż miło. Pod warunkiem, że leżał w miejscu wolnym od wilgoci i suchym. Odstaw lampkę na kilka dni (może i tygodni) i poczekaj aż układy elektroniczne wyschną. Po ustalonym czasie włóż nowo naładowane baterie i spróbuj ją uruchomić.
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Coś już napisał

Domyślnie

Sprawdź akumulatorki.Miałem coś podobnego z prawie nową lampą, accu były stare, (niby każdy z osobna ok) ale razem już nie.

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Była już na forum 430EX która też się nie włączała. Wtedy wystarczyło naładowanie akumulatorków. Jeśli po takim zabiegu nic się nie zmieni, to włóż nowy komplet baterii/akumulatorków, ponieważ nie ma pewności że któreś ogniwo nie jest uszkodzone.

Początki nałogu Awatar Reno
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

włóż/wymień baterie.
    Od razu to zrobiłam ...

Problem się rozwiązał ale nie powiem jak bo się wstydzę.

No dobra, powiem - włożyłam inne aku, nie działała, wrzuciłam komplet do ładowarki, następnego dnia wyjęłam, włożyłam do lampy - dalej nic. Napisałam posta na forum. Teraz coś mnie tknęło - sprawdziłam i okazało się, że ładowarka była przestawiona na ładowanie 2 a nie 4 baterii ...

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To już kolejna lampa która nie "działa", "padła","zepsuła się". Lampa którą trzeba wysłać do serwisu, poczekać na wycenę. A problemem są nie naładowane aku. Tak sobie myślę, gdyby zebrał wszystkie takie wątki i przykleił..............
    Ostatnio edytowane przez baldhead_72 ; 22-12-2011 o 20:51

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Bardzo fajna usterka IMHO.Uwielbiam takie.Jaka frajda jak człowiek "naprawi".
    Jestem zresztą szczęściarzem bo coraz częściej mnie się takie zdarzają

Uprawnienia umieszczania postów