Strona 25 z 28 PierwszyPierwszy ... 152324252627 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 272

Wątek: jakiej muzyki słuchacie? :)

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

U mnie są straszne skrajności bo z jednej strony są klimaty typu Behemoth albo Dimmu Borgir, a z drugiej jazzowa jazda - Stańko, Garbarek, Możdżer, Manu Katche itd...
    Z metalowych klimatów to oczywiście cała klasyka ze Slayerem na czele :-)
    Z lżejszych spraw to czasami Nightwish (ale stare płyty z dawną wokalistką, bo nowa to porażka), Iron Maiden i solowy Bruce Dickinson, Metallica (ale niestety tylko do "...and Justice for all"), stare płyty Annihilator'a. Oczywiście także nieśmiertelny Ozzy Osbourne z fenomenalnym Zakkiem Wylde'em na wiośle :-) Nie pogardzę też Dream Theater (jako perkusista amator jestem "wyznawcą" kultu Mike Portnoy'a :-) ), dawnym Marillionem, Vai'em i Satrianim (ostatnio w ręce wpadł mi też ciekawy holenderski gitarzysta - Jan Akkerman). Na dokładkę czasami lubię posłuchać dobrej elektroniki - jakieś starsze produkcje Jarre'a (teraz za bardzo poszedł w stronę jakiegoś techno - chce być chyba za bardzo trendowy :-) ) itp.
    Na marginesie dodam, że ten wątek obudził we mnie pewne wspomnienie, jak to 15 lat temu, w Katowicach koło dworca gonili mnie i kumpla jacyś narwani skini :-) Mieliśmy długie kudły, spodnie "gumki" (hehehe...) i czarne ramoneski z naszywkami. Łysi chyba polowali właśnie na te nasze skóry, ale mieliśmy lepsze "biegi" i udało się wskoczyć do pociągu :-) Ech...to były czasy :-)
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Uzależniony
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Ale takiego lampowego?
    zaskocze Cię,bo jako ortodoksyjny audiofil nie uznaje tunera lampowego,niestety IMO na tej pozycji lampy to nie najlepszy dźwięk.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Wiedziałem, że to napiszesz :-D
    tak,musiałem :-D,akurat tak się złożyło że fotografia analogowa to fajne hobby ,a gramofon to jeszcze niestety albo stety najfajniejsze dla ucha brzmienie.
    Ostatnio edytowane przez analogforever ; 19-11-2008 o 12:16 Powód: Automerged Doublepost
    T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki

Coś już napisał Awatar gareth

Domyślnie

A ja obracam sie rytmach Jazzowych głównie. Choc Funk, soul, elektroniczne jazzowe wariacje tez z checią wpadają do mego ucha :]

Domyślnie

Wczoraj zakupiłam nowy album Comy. Jutro na koncercie Doroty Miśkiewicz będę. Ostatnio z słuchawek płynęło Lunatic Soul, na zmianę z Porcupine Tree oraz After - taki fajny polski neo-progrockowy zespół. Jak będzie okazja, to się wybiorę również na koncert poznańskiego Snowmana, a jak zdążę kupić i spłacić wymarzoną 50-tkę, to w lutym o Marillionie na żywo pomyślę
    "Deliver me from being perfect and complete"

http://innerlands.deviantart.com | www.ibudzynska.pl

50D | 400D | C 50 f/1.8 mkI | C 18-55 f/3.5-5.6 | C 70-300 IS USM f/4-5.6 | Spedlite 580ex | Helios 58 f/2 i różne pierdoły do makro

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pani_od_kotów Zobacz posta
    Ostatnio z słuchawek płynęło Lunatic Soul,
    O tak! Naprawdę fajna płyta. Moje ulubione numery to Adrift i The Final Truth.

U mnie ostatnio najnowszy Gary Moore.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    O tak! Naprawdę fajna płyta. Moje ulubione numery to Adrift i The Final Truth.
    Owszem, zgadzam się No i utwór zatytułowany "Lunatic Solu" ma świetne momenty. Ogółem to mi przypomina parę kawałków z ostatniego Riverside. Ciekawe, co chłopaki na następnej płycie wymyślą.
    "Deliver me from being perfect and complete"

http://innerlands.deviantart.com | www.ibudzynska.pl

50D | 400D | C 50 f/1.8 mkI | C 18-55 f/3.5-5.6 | C 70-300 IS USM f/4-5.6 | Spedlite 580ex | Helios 58 f/2 i różne pierdoły do makro

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

hm ja słucham klasyki czyli jak dla mnie to stary dobry punk bardzo rzadko zdarzy się też jakiś rock, ska. Nie trawie tego co po angielskiemu, techna i hip hopu
    napisał bundy Na marginesie dodam, że ten wątek obudził we mnie pewne wspomnienie, jak to 15 lat temu, w Katowicach koło dworca gonili mnie i kumpla jacyś narwani skini
    Tym wspomnieniem przypomniałem sobie historię z dworca we Wrocławiu

Domyślnie

Acid Drinkers, Death Iron Maiden, Hunter ogolnie matalowo

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

ja słucham prawie wszystkiego, w każdym gatunku muzyki znajdą się utwory które mniej lub bardziej mi się nie podobają. Zedycdowanie nie słucham disco polo (itp) oraz polskiego popu (zagranicznego w większości też stanowczo unikam).
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Bywalec Awatar westu
    Miasto
    right next door to hell

Domyślnie

A mój gust muzyczny można tu obserować:

http://www.last.fm/user/wwojtekk

:-)

pzdr

Strona 25 z 28 PierwszyPierwszy ... 152324252627 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów