Strona 11 z 28 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 272

Wątek: jakiej muzyki słuchacie? :)

Początki nałogu Awatar Przemoc
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Ride the Ligntning? Punk? Przecież to momentami wręcz w symfonię wpada (tytułowy kawałek, który notabene uwielbiam).
    Punk niesie w sobie swoisty ładunek energetyczny (jak słuchasz to cię "nosi"),to samo odczuwam przy wspomnianych płytach M.

Cytat Zamieszczone przez kami74
    hmm... moim utworem na strart, takim utworem który rzucił mna o ziemie i pokazał, że muzyka to nie Boys- Sabriny tylko zupełnie coś innego był w 1987 roku Aces High, Iron Maiden z koncertówki LIVE AFTER DEATH
    W 87 lub 88 roku byłem na ich koncercie w poznańskiej Arenie, grali wtedy utwory płyty "Somewhere in Time" (IMHO ostatnia fajna), to był mój pierwszy koncert w życiu i nie zapomnę go chyba nigdy, to było jak Claudia w mojej wannie :smile:.
    Pozdrawiam

PrzemoC

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemoc
    Punk niesie w sobie swoisty ładunek energetyczny (jak słuchasz to cię "nosi"),to samo odczuwam przy wspomnianych płytach M.
    Stara Matellica to yl przeciez thrash, a czym byl thrash metal ? Pewien lekarz, grajacy w malo znanym zespole Slayer (tak tak Araja ukonczyl medycyne ) samo okreslil swoja muzyke jako polaczenie Punku i Metalu, polaczenie to nazwali thrash metal a przy pierwszych paru plytach Metallica rznela z ich stylu ostro i soczyscie Wiec nie przejmuj sie Przemoc ze gadaja, masz racje z tym punkiem...

W 87 lub 88 roku byłem na ich koncercie w poznańskiej Arenie, grali wtedy utwory płyty "Somewhere in Time" (IMHO ostatnia fajna), to był mój pierwszy koncert w życiu i nie zapomnę go chyba nigdy, to było jak Claudia w mojej wannie :smile:.
    Moj pierwszy koncert Maidenow byl na trasie "Give me Ed, Till' im Dead tour" i do konca zycia zapamietam jak od 10 rano czekalem pod spodkiem, mimo ze byli tam ludzie ktorzy przyjechali juz na 36 h przed koncertem z calej polski, pierwszy nie bylem, bylem za to pierwszy w srodku, udalo mi sie tak szybko przejsc miedzy bramkami ze na hale spodka wlecialem sam jeden, hala spodka z rozstawiona scena bez zywej duszy robi niesamowite wrazenie, udalo mi sie byc przy barierkach ale zanim maideni zaczeli grac, lysole z fosy wyciagnely zza barierek jakies 200 moze 300 osob taki scisk... ale jak juz zaczeli gac cala scena gasnie jedno malurkie punktowe biale swiatlo na bruce'a - tak to fear of the dark, nagle zza scena pojawia sie szarzujacy eddie, bruce wyskakuje z brytyjska flaga - tak to the trooper, cala scena niknie w zielonym swietle, niewiadomo skad pojawia sie na stojaku akustyczny bas bruce mowi : byla ksiazka, byla film, ale nasz utwor byl pierwszy, i nie wierzcie filmowi bo w filmie jest gowno prawda - Clansman, Bruce zaczyna gadac o tym jak szanuje polakow, jak bardzo mu zal za w jalcie nas sprzedali itd itd - Aces High, potem podczas ktoregos kawalka wychodzi 3 metrowy Eddie i Janick z nim walczy kopie go bije go gitara Eddie jak w zokladki Edward The Great, Chlopcy mimo swich 50 i 60 na karku dalej sa w formie i dlej sa niesamowitymi showmenami, a wielu kostkujacych basistow musi jeszcze sie wilu rzeczy nauczyc zeby grac dwoma paluszkami tak jak Steve Harris...
    aha a wedlug mnie najlepsza plyta to "Brave New World" dlaczego ? bo tam nie ma gorszego kawalka, stamtad wszystkie sa genialne...

BTW...

zadnego Fana ACID DRINKERS ? no zadnego ?
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

"Somewhere in Time" (IMHO ostatnia fajna),
    Ja uwielbiam i cenię Fear of the Dark. Chyba według mnie najlepsza studyjna płyta Ironów, podkreślam STUDYJNA.

Thorin co do Acidów. Kiedyś namiętnie ich słuchałem Ostatnia płytka jaką znam i mam jest "State of mind report", ale IMO Dirty money, dirty tricks i V V V rządzą.
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Jeśli chodzi o IM, to u mnie również #1 to "Somewhere in Time", a oprócz tego "Fear of the Dark" no i pierwsza.

Miasto
    Silesia

Domyślnie

Thorin co do Acidów. Kiedyś namiętnie ich słuchałem Ostatnia płytka jaką znam i mam jest "State of mind report", ale IMO Dirty money, dirty tricks i V V V rządzą.
    zgadzam sie, wszsystkie byle by na nich gral Litza (dzisiejsza Arka Noego przyp. red.) Litza to byl koles gral w Turbo, w Wilczym Pajaku, u boku Kazika czasem, Flapjack rowniez... a o Acidach jest tyle anegdot ze trzeba by nowy watek zalozyc na forum
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...

Początki nałogu Awatar Przemoc
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ciekawe jest to, że wszyscy wymieniamy wykonawców, którzy wnosili do muzyki nową jakość, wytyczali nowe szlaki, przełamywali bariery, tworzyli nowe zjawiska kulturowe, subkultury itd. (Metallica, Acid Drinkers, Mike Oldfield, Vangelis, Bach, Queen, Pink Floyd itd.). A najwięcej płyt sprzedawał pan Jackson, pani Madonna, i boysbandy, czy ich fanów nie ma na tym forum?
    Pozdrawiam

PrzemoC

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thorin
    Litza to byl koles gral w Turbo, w Wilczym Pajaku, u boku Kazika czasem, Flapjack rowniez...
    Moim zdaniem w dalszym ciągu jest chociaz zmienił totalnie styl życia zarówno muzycznie jak i w innych aspektach. Jego wybór i szanuje go. (pewnie po części miała na to wpływ jego operacja na serducho ktora tam kiedys miał)
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Uzależniony Awatar Silent Planet
    Miasto
    Poznań / tu nie ma plenerów CB

Domyślnie

A najwięcej płyt sprzedawał pan Jackson, pani Madonna, i boysbandy, czy ich fanów nie ma na tym forum?
    Niech się tylko ujawnią...
    EOS is SILENCE
    "Enjoy the silence."
    ---
    Wróciłem...!
    analog & digital / black & white / calm & easy...

Początki nałogu Awatar chuckyy
    Miasto
    Września

Domyślnie

Ciekawe jest to, że wszyscy wymieniamy wykonawców, którzy wnosili do muzyki nową jakość, wytyczali nowe szlaki, przełamywali bariery, tworzyli nowe zjawiska kulturowe, subkultury itd. (Metallica, Acid Drinkers, Mike Oldfield, Vangelis, Bach, Queen, Pink Floyd itd.). A najwięcej płyt sprzedawał pan Jackson, pani Madonna, i boysbandy, czy ich fanów nie ma na tym forum?

Vangelisa słuchałem kiedyś, Oldfielda również, od Bacha wolę Mozarta. Jackson ma kilka świetnych utworów, podobnie jak Madonna Boysbandom mówię swoje stanowcze - NIE
    Najczęściej słucham radia internetowego
    www.digitallyimported.com - stacja chillout lub progressive. Jeśli nie siedzę przy kompie - coś w podobnych klimatach
    5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Miasto
    Silesia

Domyślnie

Moim zdaniem w dalszym ciągu jest chociaz zmienił totalnie styl życia zarówno muzycznie jak i w innych aspektach. Jego wybór i szanuje go. (pewnie po części miała na to wpływ jego operacja na serducho ktora tam kiedys miał)

Jego zona tez... jasne, wcale mu sie nie dziwie, jeszcze jedna lub dwie plyty i wogole by go nie bylo na ziemi, nie dalby rady takim tankowcom jak titus i popcorn, ale zal ze juz go brak w Acidach... tylko w jego wykonaniu slow and stoned mialo "to" brzmienie

Strona 11 z 28 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów