Strona 6 z 28 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 272

Wątek: jakiej muzyki słuchacie? :)

Uzależniony Awatar Silent Planet
    Miasto
    Poznań / tu nie ma plenerów CB

Domyślnie

W ogóle się nie znacie.
    Ramsztajny.
    Phi.

Iron Maiden, Thin Lizzy, Diamond Head, King Diamond, Killing Joke, Misfits, Anti-nowhere League, Mercyful Fate, Discharge...

...to były zespoły.

Kto to pamięta, tak zwany New Wave Of British Heavy Metal.
    Detal, że Mercyful Fate był jak smok zespołem angielskim...
    A Thin Lizzy metalowym.

Na bazie tego powstały takie ( amerykańskie! ) zespoły jak Metallica, Slayer, Megadeth czy Motorhead. I w sumie one się bronią do dziś, bo ( z racji wieku ) wychowałem się na Ironach czy Metallice i te zespoły będą zawsze ze mną :wink: ale nie ukrywam bardzo głębokich uczuć do Diamondów, a Thin Lizzy jest BOGIEM ( uświadom to sobie-sobie :wink: ).

O takich klasykach jak Knopfler czy jego Straits nie muszę wspominać... oni wiedzą, co to piękno w muzyce i potrafią to pokazać.

"Nowi" wykonawcy to już nie to samo.
    Jak słucham takich właśnie ramsztajnów czy innych system of a downów to mnie coś strzyka. Przecież to wszystko już było... tylko tak... lepiej było.
    Choć zdarzają się perełki, które mi się podobają.
    Np. taki Nightwish. Cuchnie komercją, ale jak się ślicznie przy tym zasypia...
    Gorillaz. Rewelka. Nie wiem jak nazwać tą muzykę, ale jest ok.
    Ogólnie taki właśnie rock ( soft-rock? ) słucha się bardzo dobrze i zapewne podoba mi się jeszcze 250 innych zespołów, których nazw nawet nie znam.

Polski metal w ogóle do mnie nie trafia.
    No, może jeszcze dam się namówić na Kata, ale to by było na tyle.
    Jeśli chodzi o polski nie-metal, to gdybym był kobietą to zostałbym żoną Janerki. No uwielbiam tego gościa jak nic. Janerka to jedyny wykonawca, na koncerty którego nie biorę sprzętu. Bo idę płynąć z muzyką i nie myśleć o niczym.

Z "aktualnych"... lubię Flintę, ale za pierwszą jej płytę. Za drugą już nie.
    No a reszta to tak na wyrywki... coś z tego, coś z tamtego... przekrój jest duży, bo jak napisałem - słucham tego, co do mnie trafia.
    Praisner, Steczkowska, a może Mezo, a może Jopek, a może Markowska, a może Bayer Full... na co mam ochotę.
    Tylko muzyka MUSI w sobie coś mieć, a i dobrze, gdy lirycznie nie traktuje o ogórkach w pi... w zalewie octowej.

Taneczna... akceptuję, aczkolwiek działa na mnie usypiająco. Nie wiem, jak można bawić się przy czymś tak monotonym... :wink:

No, ale się rozpisałem.
    No i chciałem zakończyć jakimś fajnym "okrzykiem", ale sam już nie wiem co wybrać. Czy "up the irons" czy "metal up your ass" czy może coś jeszcze innego...
    Och, jakie mam bogate życie wewnętrzne jeśli chodzi o muzykę, och, ach...
    O, już wiem.

Nara, ziomy.
    EOS is SILENCE
    "Enjoy the silence."
    ---
    Wróciłem...!
    analog & digital / black & white / calm & easy...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek
    e, wiadomo że chodzi o rybkę. ;P
    No niekoniecznie bo Fish tez jest, tez jako wokalista ale zagraniczny - obecnie poszedl w single, a to byly wokalista zespolu Marillion (ktorego to zespolu wiekszosc utworow, tych z Fishem wlasnie, bardzo lubie ).
    Dlatego trzeba dbac by pisac Ef I Es Zet (przy mikrofonie... warszafka plonie ) a nie Fish

Venio - a ty zes namieszal troszke... bo zarowno House zalicza sie do muzyki kluboej jak i DJ Tiesto - tez klubowa a nie elektroniczna. No ale jak zwal tak zwal

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Polaco
    chinskie techno
    To musi być niezłe

Ja natomiast słucham różnej muzyki, ale jakoś najlepiej mi słuchając następujących zespołów:
    Depeche Mode
    Dead Can Dance
    Metallica
    Paradise Lost
    Artrosis
    System Of A Down
    także Moody Blues i inne zespoły, których zacząłem słuchać dzięki Tomkowi Beksińskiemu.
    350D | Canon 18-55/3.5-5.6 II | Canon 50 1.8 II | Canon 70-200/4L | Lowepro Nova 4 AW | reszta w planach...

Domyślnie

http://www.last.fm/user/FoX_PL/
    a to jeżeli kogoś interesuje czego aktualnie słucham
    EOS 400D| Sigma 24-70 1:3.5-4.5 HF Aspherical(62mm)| EF 38-76 1:4.5-5.6 | EF 100-300 1:4.5-5.6 USM| Speedlite 430EZ| HOYA Standard: CIR-POLARIZING (62mm)

Sprzedam: EOS3000 + EF 38-76 1:4.5-5.6

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Dopiero się dopisałem, więc jest to mało reprezentatywne :> plus mam kiepskie id-tagi czasem. http://www.last.fm/user/tomaszg/
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    mam kiepskie id-tagi czasem.
    poprawne tagi to podstawa ja mam zboczenie w tym temacie

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
    poprawne tagi to podstawa ja mam zboczenie w tym temacie
    Ja również Mam całą kolekcję posortowaną w identyczny sposób i skrypt, który generuje tagi z automatu przy dodawaniu nowych kawałków

Dopiero zaczyna Awatar Lolomil
    Miasto
    Jastrzębie-Zdrój

Domyślnie

Różne metalowe, rockowe itd kapelki, najbardziej Therion, Sepultura;Soufly, Credki, Kobitki metalowe np theatr of tragedi oczywiście klasyki rocka Led Zepelinki, Dorsiki , i wiele innych od sieczki do ballady, zachaczając o inne (Kulty, pudelsy Dżemy) nurty muzyczne ;-) i teledysk Madonny jak tyłeczkiem wywija ;-p
    - Zestawik który mi się podoba -

Początki nałogu Awatar Madroz
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thorin
    big wheels keep on turnin'...
    ...On a simple line day by day
    The earth spins on its axis
    One man struggle while another relaxes...
    EOS 40D+Grip,EOS 300D+Grip, EFS 17-55IS F/2.8, EF 100-300 USM, EFS 18-55 USM, EF 50 II, TAMRON 28-75 F/2.8, 550 EX, DigiMateII plus 10GB. Dwie lampy studyjne + dwa softboxy.
    PLFOTO

Pełne uzależnienie Awatar Polaco
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez perian
    To musi być niezłe
    http://video.google.com/videoplay?do...44044258&q=nig milego ogladania

Tak wogole to czytam i az smutno ze nikt nie pomyslal o Evanescence, niby nowa kapela, ale bardzo fajna plyte wydali. szkoda tylko ze im sie nie spieszy zeby wydac kolejna
    Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
    Troche moich knotow

Strona 6 z 28 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów