pewnie sojusznikow nie znajde, ale uwielbiam drum'n'bass,
okolice niderlandow czyli noisia, black sun empire itd, acz nie pogardze czyms podobnie wykreconym z innych krajow
pewnie sojusznikow nie znajde, ale uwielbiam drum'n'bass,
okolice niderlandow czyli noisia, black sun empire itd, acz nie pogardze czyms podobnie wykreconym z innych krajow
30D + 50 mm 1.8 II + Sigma 18-50 3.5-5.6 DC + MC Peleng 3.5/8A + SpeedLite 580 IIEX + duuuuza doza fascynacji
no wlasnie ja w druga stronie, nie jungle ale wiertarki i szybkie baslinie
30D + 50 mm 1.8 II + Sigma 18-50 3.5-5.6 DC + MC Peleng 3.5/8A + SpeedLite 580 IIEX + duuuuza doza fascynacji
Ostatnio sporo muzyki filmowej: Zimmer, Poledorius, Morricone, Kamen. Głównie jednak rock.
u mnie stale punkty programu to
Pat Metheny, Pink Floyd, Sigur Ros, Mariza, Madredeus, Mari Boine, Al di Meola
zasadniczo raczej kierunki typu jazz, soul, dzwieki egzotyczne
z rzeczy ostatnio czasowych to
Jack Johnson, Lisa Ekdahl, Sophie Zelmani, The Cinematic Orchestra, Mogwai, Susheela Raman, Loituma, Gotan Project, Kim Mitchell, Morcheeba, Manu Chao
z cyklu umpa-umpa do auta to mam niejaka Nawal Al Zougbi. to taka starzejaca sie libanska (bodajze) tapeta, ktora na fotkach wyglada jak miss make-upu i retuszu, a muzycznie jest dobrej klasy arabskim disco (ze tak to ujme), ktore ze wzgledu na egzotyczne brzmienia swietnie sie slucha w drodze. podobnie wykonawca o nazwie Rola (za cholere nie wiem co zacz za stwor).
wszelkiej masci techno-lupanek ogolnie nie trawie (gwalca moje rozumienie muzyki jako czegos, co charakteryzuje jakakolwiek linia melodyczna - i mam tu na mysli cos innego niz C, a, F, G). aczkolwiek Chicane i Paul Oakenfold robia tu za wyjatek, ze wzgledu na istnienie wspomnianej linii melodycznej
zasadniczo, mam zwyczaj co jakis czas wlaczac Soulseeka i szukac rzeczy, ktore brzmia jakos egzotycznie. raczej szerokim lukiem omijam nazwy angielskie (ale rowniez japonskie i holenderskie - to za "zaslugi"), za to chetnie sciagam brzmiace z hiszpanska, arabska, francuska, skandynawska, ...
znalazlem w ten sposob mnostwo swietnej muzyki...
Esbjorn Svenson Trio, Paweł Kaczmarczyk, Leszek Możdzer, Joe Sample, Ahmad Jamal Trio, Pat Metheny, Manu Katche, Trio Wasilewskiego, Diana Krall
Słucham muzyki.
Duża Puszka Canon i wszystkie niezbędne klamoty...hmmm i kiedys miałem Trabanta...sedan...
Deep Purple, Lady Pank i inne polskie kapele...
doom, death, ****core, black
ostatnio szczegolnie: darkest hour, novembers doom, sabachthani, rotting christ, belphegor, parkway drive, i killed the prom queen, gojira, the black dahlia murder, my shameful i duzo duzo innych...
i nigdy nie porzuce my dying bride, slucham ciagle i namietnie do poczatku dyskografii do jej konca![]()
…make yourself all honey and the flies will devour you :: blog
Nie będę oryginalny pisząc - ogólnie pojęty Rock (sporo Metalu z odrobiną grunge, Punk i klasyki gatunku)
Z polskich: Kult, KNŻ, Hey, Post Regiment, Vader
Z zagranicznych głównie: Led Zeppelin, Pearl Jam, Sex Pistols, Godsmack, In Flames, System Of A Down, Sepultura, Soulfly, Slipknot
W tej chwili Rapoon - elektronika w stylu ambient z bitami itp.... Burial (czyli dubstep), Laswella dubowanie, jazzowanie, i od cholery innego grania
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....