Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 55 z 55

Wątek: Bardzo tani szeroki kąt do 5D???

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    No tak, 5DII też jest tani w porównaniu do 1Ds III. Nie oznacza to jednak, że przeciętny zjadacz chleba nosi w portfelu kwotę wystarczającą na zakup taniego 5DII. Nie patrz tylko na czubek własnego nosa. Średni miesięczny dochód netto w PL to około 2500zł. można więc przyjąć, że 200zł za coś co używane będzie minimum rok to tanio. 800zł już tanio nie będzie a wszystko co powyżej 2000zł to będzie drogo bo zmusi do mocnego ograniczenia wydatków na inne rzeczy. W przypadku większych dochodów czy podparcia się kredytem lub w sytuacji kiedy sprzęt zarabia na siebie sytuacja oczywiście wygląda zupełnie inaczej, szczególnie w tym ostatnim przypadku.
    Nie patrzę na czubek własnego nosa tylko patrze przez pryzmat forum które jest dla wszystkich.
    Dla kogoś tanio znaczy nie więcej niż 200zl, dla kogoś innego nie więcej niż 2tys. zł.
    Jak mówiłem autor pierwszego posta swój problem rozwiązał, watek nie jest zamknięty i można w nim dyskutować do woli (w obszarze tematu)
    Powtórzę jeszcze raz: Samyang 14mm za ok 1tys. który jest projektowany pod FF i oferuje bardzo dobrą jakość zdjęć jest dla mnie tani i polecam go jako tani UWA do 5D (mkII, III i IV jak wyjdzie też i do każdej innej pełnej klatki), temu kto również uzna go za tani.
    Rozumiem, że wg. Twoich kryteriów nie jest to tematem wątku. No ale cóż nie Ty tutaj podejmujesz o tym decyzje
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie

Domyślnie

1000zł to nie jest tanio. Są dużo tańsze obiektywy do 5D a tytuł wątku jest "<b>Bardzo tani</b> szeroki kąt do 5D", zgadza się? Pisanie więc w takim wątku o obiektywie za 1000zł jest nie na temat i robi OT i to nie według moich kryteriów ale według ogólnie przyjętych zasad.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez naras Zobacz posta
    jeśli ktoś szuka taniego 1k-1,5k~(używka) UWA to wczoraj miałem okazję podpiąć Sigmę 10-20 DC HSM do 5d i w zakresie 14-20, nie ma ŻADNYCH winiet, za to mamy mega szeroko ... Naprawdę takie rozwiązanie się sprawdza, jeśli ktoś chce zobaczyć to jestem w stanie wrzucić kilka sampli za niedługo. Myślę, że to dość fajna alternatywa dla Samyanga 14mm (2.8 manualny... no ale umówmy się przy tak szerokim kącie nie trzeba wcale krótkich czasów, a AF się przydaje na imprezach).

O ile pamietam to temat dotyczyl szkla do 5D a ta sigma i tokina o ktorej ktos wspomnial sa szklami pod malyobrazek.Ja ze swej strony powiem ze jezeli ktos szuka taniego i dobrego zooma to 28-80 jest jak znalazl

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Uderz do centrum Sigmy i sobie taki obiektyw wypożycz... I tyle.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Temat od miesiąca nieaktualny, teraz żyje własnym offtopicowym życiem.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów