Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 55

Wątek: Bardzo tani szeroki kąt do 5D???

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez geko123 Zobacz posta
    w okolicy opola? ciezko, a wszyscy znajomi to nikonowcy
    zmień znajomych ^^
    W fotografii najważniejszy jest pomysł, dobre światło i jeszcze raz pieniądze.

Miasto
    lubelskie

Domyślnie

Pentacon MC 29/2.8 tu jest trochę sempli

Pełne uzależnienie Awatar adawro
    Miasto
    Ursynów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez geko123 Zobacz posta
    Witam

na allegro wisi Canon 28-80 USM V za 150zł z przesyłką warto?
    Weź którykolwiek z Canonów 28-80 z allegro.

Szybki rzut oka na allegro i widze aukcje 3 dni do konca
    http://allegro.pl/canon-eos-28-80-f-...006671871.html
    Jest to starsza , solidniejsza mechanicznie wersja
    niestety nie wypowiem sie co do stopnia zużycia.
    Na portalu "Optyczne" ma dość dobre opinie ma pozytywne opinie co
    do jakości optycznej, osobiście nie miałem w rękach więc nie wiem.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Czytać nie umiecie? Kolega ma w planach 17-40L a to co chce kupić to proteza na wyjazd w góry. Rynce to opodojom jak się czyta durne komentarze.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

kup tego 28-80 i tyle.

ja wiem, ze na tym forum na pytania o szklo za XXX PLN czesc osob standardowo odpowiada propozycjami za 4 x XXX i "a w ogole to bez czerwonego paska to nie ma po co aparatu z torby wyciagac"... ale to naprawde nie o to chodzi.

w tej cenie ciezko inaczej wydziergac. stalki ponizej 50mm sa takie sobie w M42 (przynajmniej jesli mowimy o zakladaniu do cyfry) i tez do 200 PLN nie ma nadmiernego wyboru. Olympus mial sporo fajnych manualnych szerokich szkiel do OM-a, ale tez cenowo to nawet dzisiaj jest inna liga niz M42.

Cytat Zamieszczone przez kawo Zobacz posta

nie no rynce opadajom... do 5 obiektyw za 2 stówy... niech kolega napisze co chce tym sfocić.
    powinienem sie chyba ze wstydu spalic, bo swoja 5-tka robilem fotki szklem za 10 Euro. de facto, optycznie lepszym niz wszystko co masz w stopce
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 22-12-2011 o 10:36 Powód: Automerged Doublepost
    www albo tez flickr

Domyślnie

Fajnie się to czyta
    Niedługo się pozabijacie, w międzyczasie kolega coś za 200 PLN kupi, pofoci, sprzeda za 230, a wy tu jeszcze będziecie bić pianę
    Do boju !!! Piana na świąteczne wypieki na pewno się przyda
    Tu była zakazana reklama

Nie podoba Ci się mój styl jazdy?
    Zejdź z chodnika !!!

Bywalec
    Miasto
    Bielsko-Biała/Ustroń

Domyślnie

Ja proponuję wypożyczenie Sigmy 24/1,8 za 129zł/3dni a jak kolega ma w planach 17-40 f4 L to i na kucję założy...
    http://www.sigma-procentrum.pl/produ...macro,500.html
    Można i w Chorzowie i we Wrocławiu pożyczyć a swoja drogą oglądając zdjęcia i testy tego szkła pozostaje sens zakupu EF 24/1,4L pod znakiem zapytania.
    http://photos.corbi.eu/Other/Sigma-2...21277646_zj2Ta
    Pozdrawiam

50D, EF-S 15-85 IS, 70-200 F4 L IS, Kenko 1,4x MC DG, Σ 20/1,8, EF 35/1,4 L, EF 85/1,8, Metz 58 AF-2, Metz 50 AF-1, pixel king 1+2

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    kup tego 28-80 i tyle.

ja wiem, ze na tym forum na pytania o szklo za XXX PLN czesc osob standardowo odpowiada propozycjami za 4 x XXX i "a w ogole to bez czerwonego paska to nie ma po co aparatu z torby wyciagac"... ale to naprawde nie o to chodzi.

w tej cenie ciezko inaczej wydziergac. stalki ponizej 50mm sa takie sobie w M42 (przynajmniej jesli mowimy o zakladaniu do cyfry) i tez do 200 PLN nie ma nadmiernego wyboru. Olympus mial sporo fajnych manualnych szerokich szkiel do OM-a, ale tez cenowo to nawet dzisiaj jest inna liga niz M42.

powinienem sie chyba ze wstydu spalic, bo swoja 5-tka robilem fotki szklem za 10 Euro. de facto, optycznie lepszym niz wszystko co masz w stopce
    doprawdy...? a jakież to szkło za 10 euruchów est lepsze optycznie od tych co mam w stopce...? daj namiary od razu sobie takie sprawię
    70D, C. EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, C. EF 50mm f/1,8 STM, C. 100mm 2.8L Macro IS USM, C. EF 70-200mm f/4 L IS USM, C. Speedlite 430EX II, Velbon sherpa 600R, Marumi Super DHG

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kawo Zobacz posta
    doprawdy...? a jakież to szkło za 10 euruchów est lepsze optycznie od tych co mam w stopce...? daj namiary od razu sobie takie sprawię
    Zuiko OM 50/1.8
    www albo tez flickr

Dopiero zaczyna

Domyślnie

zgadzam się w pełni z przedmówcą na razie spróbuje jeszcze od kogoś coś pożyczyć, jak się nie uda to kupię najwyżej tego 28-80, a w lutym sprzedam, dzięki za wszystkie opinie wnoszące coś do tematu, a tych pozostałych to się akurat spodziewałem, no cóż...

pozostaje mi tylko życzyć wesołych, pogodnych, a przede wszystkim rodzinnych świąt

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów