Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: 20D aktualizacja oprogramowania

Początki nałogu Awatar kuzi4
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie 20D aktualizacja oprogramowania

Witam, czy serwis może zaktualizować oprogramowanie z wersji fabrycznej (1.1.0) do najnowszej obecnie dostępnej. Jeżeli tak to proszę o podanie kosztu takiej operacji. Idealnie by było, gdyby serwis udostępnił na mojego maila poszczególne wersje oprogramowania, aż do wersji 2.0.2 - kolejna jest dostępna na stronie Canona - mam już ją skopiowaną do swojego komputera. Dziękuję i pozdrawiam.

Początki nałogu Awatar Bogdan56_Ch
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

a po co ci pośrednie wersje opragromowania. Wystarczy wgrać ostatnią i nie trzeba płacic serwisom za takie głupoty.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bogdan56_Ch Zobacz posta
    a po co ci pośrednie wersje opragromowania. Wystarczy wgrać ostatnią i nie trzeba płacic serwisom za takie głupoty.
    Zgadza się. Wystarczy wgrać ostatnią wersję która jest do pobrania ze stron producenta.
    Oczywiście możemy w serwisie dokonać aktualizacji oprogramowania. Koszt takiej usługi na dzień dzisiejszy to ok 62zł.

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Aktualizacja FW nie jest czynnością "serwisową" tylko zwykłą, eksploatacyjną, którą użytkownik może wykonać we własnym zakresie, nie tracąc gwarancji (w przypadku 20D oczywiście gwarancja i tak już nie obowiązuje). Canon oficjalnie publikuje oprogramowanie wraz z dokładną i bardzo nieskomplikowaną instrukcją aktualizacji. To jest instrukcja dla użytkownika, nie dla serwisu.

To tak, jakby zlecać serwisowi wymianę baterii lub obiektywu w lustrzance.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Tak Panowie, Wszyscy macie rację ale nie w tym przypadku. Postępując zgodnie z instrukcją i doświadczeniem (mam dwie puszki Canona, które aktualizowałem i nie było problemu) w tym wypadku aktualizacja jest niemożliwa - po uruchomieniu procesu wyświetla mi się taki właśnie komunikat. Próbowałem zmienić kartę - nic nie pomogło. Z tego co napisane jest na stronie wywnioskowałem, że muszę mieć bezpośrednio poprzednią wersję oprogramowania - stąd moje pytanie.
    Ostatnio edytowane przez kuzi4 ; 23-12-2011 o 14:13

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Jaki właśnie komunikat, bo chyba coś ci umknęło podczas pisania?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

No, że aktualizacja jest niemożliwa Jeszcze jedno mi przyszło do głowy... Wypakuję pliki do folderu na komputerze, a dopiero potem skopiuję na kartę.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kuzi4 Zobacz posta
    No, że aktualizacja jest niemożliwa Jeszcze jedno mi przyszło do głowy... Wypakuję pliki do folderu na komputerze, a dopiero potem skopiuję na kartę.
    To Ty ZIP-a wrzucałeś na kartę i z niego chciałeś aktualizować???

Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Nie, wypakowywałem na kartę - czytaj to co napisałem wyżej...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Nie czytasz, a potem sugerujesz, że jestem debilem, który serwisowi zlecił by wymianę baterii... Kolaj, proszę Cię
    Ostatnio edytowane przez kuzi4 ; 23-12-2011 o 14:32 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kuzi4 Zobacz posta
    Nie czytasz, a potem sugerujesz, że jestem debilem, który serwisowi zlecił by wymianę baterii... Kolaj, proszę Cię
    Nie, no sorry, nie chciałem Cię urazić, czasami, po prostu stajemy się ofiarami własnej rutyny i popełniamy dziecinne błędy.

Nie, wypakowywałem na kartę - czytaj to co napisałem wyżej...
    Nie widziałem, że tak wcześniej napisałeś. I zresztą dalej nie widzę. Ale nieważne, mniejsza z tym. Jeżeli faktycznie robiłeś zgodnie z instrukcją i niczego nie pominąłeś, to może być zadanie dla serwisu.
    Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 23-12-2011 o 14:52

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów