To Ty ZIP-a wrzucałeś na kartę i z niego chciałeś aktualizować???
Ja tak.
To była moja pierwsza aktualizacja jeszcze na 20d.Taki byłem przejęty tą operacją .
To Ty ZIP-a wrzucałeś na kartę i z niego chciałeś aktualizować???
Ja tak.
To była moja pierwsza aktualizacja jeszcze na 20d.Taki byłem przejęty tą operacją .
zobaczę jeszcze co będzie jak wypakuję najpierw na kompa, a potem na kartę bezpośrednio do aparatu skopiuję - pomijając czytnik (jak by to miało znaczenie)
Obstawiam że się uda.
Kolega ma karte 2gb bądź mniejszą? Przy aktualizacji FW w dwudziestce trzeba mieć takowe, na większych "nie bangla".
ale 20D akceptuje karty do 8 GB, a jeśli jest wieksza to i tak sformatuje ją do 8 GB. Tym prostym sposobem z karty 16 GB można zrobić 8 Gb (szkoda, że odwrotnie nie wychodzi). Miałem tak, a po włożeniu do 7D i ponownym sformatowaniu pozostało 8 GB :-). Pełna panika była, bo z tego co pamiętam komputer też tylko na 8 GB chciał sformatować, dopiero Image Rescue pomogło i odzyskałem pełną pojemność karty 16GB. Lexar Professional 300x UDMA to był. Ale do nowego firmware być może, że mniejsze karty muszą być - tego nie sprawdzałem
Ostatnio edytowane przez smartb ; 23-12-2011 o 21:35
20D + 7D + 5DMK4 + 24-70/2,8LII, 70-200/2,8LIS, Art35/1,4, Art85/1,4, 430EX, 580EX, 055PROB+029
Może coś sie nie tak ściągnęło. Osobiście nie słyszałem o takiej sytuacji, że puszka nie przyjmuje aktualizacji. Zresztą zawsze możesz pobrać wcześniejsze wersje softu i aktualizować kolejno.
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
Jeżeli byłby błędy w archiwum z aktualizacją, to przy rozpakowywaniu wyszedłby błąd.
Poza tym powodzenia życzę w szukaniu starych aktualizacji do 20D:-P Co i tak byłoby bez sensu, bo wystarczy zrobić aktualizację z ostatniej dostępnej wersji.
Poczekajmy z wróżeniem aż zainteresowany sprawdzi z mniejszą kartą tak jak mu radzono![]()
Canon 50D + dodatki
I już po krzykuWypakowałem z kompa na kartę (2 Gb) bezpośrednio do aparatu - wszystko gra.