Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: 20D aktualizacja oprogramowania

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

To Ty ZIP-a wrzucałeś na kartę i z niego chciałeś aktualizować???

Ja tak .
    To była moja pierwsza aktualizacja jeszcze na 20d.Taki byłem przejęty tą operacją .

Początki nałogu Awatar kuzi4
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

zobaczę jeszcze co będzie jak wypakuję najpierw na kompa, a potem na kartę bezpośrednio do aparatu skopiuję - pomijając czytnik (jak by to miało znaczenie )

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Obstawiam że się uda.

Bywalec Awatar CyrJak
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Kolega ma karte 2gb bądź mniejszą? Przy aktualizacji FW w dwudziestce trzeba mieć takowe, na większych "nie bangla".

Bywalec Awatar smartb
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

ale 20D akceptuje karty do 8 GB, a jeśli jest wieksza to i tak sformatuje ją do 8 GB. Tym prostym sposobem z karty 16 GB można zrobić 8 Gb (szkoda, że odwrotnie nie wychodzi). Miałem tak, a po włożeniu do 7D i ponownym sformatowaniu pozostało 8 GB :-). Pełna panika była, bo z tego co pamiętam komputer też tylko na 8 GB chciał sformatować, dopiero Image Rescue pomogło i odzyskałem pełną pojemność karty 16GB. Lexar Professional 300x UDMA to był. Ale do nowego firmware być może, że mniejsze karty muszą być - tego nie sprawdzałem
    Ostatnio edytowane przez smartb ; 23-12-2011 o 21:35
    20D + 7D + 5DMK4 + 24-70/2,8LII, 70-200/2,8LIS, Art35/1,4, Art85/1,4, 430EX, 580EX, 055PROB+029

Bywalec Awatar CyrJak
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez smartb Zobacz posta
    ale 20D akceptuje karty do 8 GB, a jeśli jest wieksza to i tak sformatuje ją do 8 GB. Tym prostym sposobem z karty 16 GB można zrobić 8 Gb (szkoda, że odwrotnie nie wychodzi). Miałem tak, a po włożeniu do 7D i ponownym sformatowaniu pozostało 8 GB :-). Pełna panika była, bo z tego co pamiętam komputer też tylko na 8 GB chciał sformatować, dopiero Image Rescue pomogło i odzyskałem pełną pojemność karty 16GB. Lexar Professional 300x UDMA to był. Ale do nowego firmware być może, że mniejsze karty muszą być - tego nie sprawdzałem
    Tak, akceptuje do 8gb, i takich używałem, ale soft mogłem zaktualizować nz 2gb bądź mniejszych kartach.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Może coś sie nie tak ściągnęło. Osobiście nie słyszałem o takiej sytuacji, że puszka nie przyjmuje aktualizacji. Zresztą zawsze możesz pobrać wcześniejsze wersje softu i aktualizować kolejno.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Uzależniony Awatar Yoshitaka
    Miasto
    Kraków/Jarosław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Może coś sie nie tak ściągnęło. Osobiście nie słyszałem o takiej sytuacji, że puszka nie przyjmuje aktualizacji. Zresztą zawsze możesz pobrać wcześniejsze wersje softu i aktualizować kolejno.
    Jeżeli byłby błędy w archiwum z aktualizacją, to przy rozpakowywaniu wyszedłby błąd.
    Poza tym powodzenia życzę w szukaniu starych aktualizacji do 20D:-P Co i tak byłoby bez sensu, bo wystarczy zrobić aktualizację z ostatniej dostępnej wersji.
    Poczekajmy z wróżeniem aż zainteresowany sprawdzi z mniejszą kartą tak jak mu radzono
    Canon 50D + dodatki

Początki nałogu Awatar kuzi4
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

I już po krzyku Wypakowałem z kompa na kartę (2 Gb) bezpośrednio do aparatu - wszystko gra.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów