Może twój zestaw jest po prostu za ciężki na ten statyw?Zamieszczone przez mmsza
Ja ma tani statyw super firmy First.. no ale kupowałem go pod Olympusa C-4000 ten nie waży prawie nic i lustro jakoś nie szarpie... ;P
zgadzam sie w calej rozciaglosci... ratunkiem na slaby statyw moze byc MLU.. i niewyciaganie go do maksymalnej wysokosci... raczej maksymalnie zlozony...Zamieszczone przez mmsza
ty czarodziej :-)... jednak wyszlo super... pieknie widac ten FF@17mm wlasnie na ciasnych uliczkach starowki...Zamieszczone przez Arkan
No wlasnie dzieki chłopaki i do nastepnego razu... moze bedzie wiecej slonca i pare stopni cieplej ;-)Zamieszczone przez Arkan
a wężyk lub wyzwalanie czasowe nie jest rozwiązaniem? podniesienie lustra jak Jacek zasugerował... sorki - na pierwszym plenerku starówkowym ustawiałem 20D+grip+17-40L+cokiny na statywie first za podajże 60 zł. badziewie waży z pół kilo. a moje zdjęcia są nieporuszone...Zamieszczone przez mmsza
gra i buczy bebop
było tak zimno że mi sie nie chciało grzebać w plecaku za wężykiem... im dłużej ręce w kieszeniach tym lepiej.. a doopa mimo 2 par spodni marzła
Arkan - kurde chlopie jak ty nosisz statyw!? Aparat sie obija o nogi statywu - masakra!A potem marudzisz ze maz atarcia na sprzecie. Po co to nosic wszystko na raz na ramieniu..
Oj - warszawiacy: (
Arkan nie jest z WarszawyZamieszczone przez iczek
Przynajmniej wg moich informacji obecnie nie jest..
mmsza, nie mów, że nocne zamknięte ;-) szybki zakup dla potrzebującego, sztafeta 4x100 bez popitki i nic nie grabieje ;-) ew. rozstrzał ostrości jestZamieszczone przez mmsza
![]()
gra i buczy bebop
He, he bo to nie mój aparat tylko _ARTI_'egoZamieszczone przez iczek
Mój jest w plecaku
_ARTI_ ma serie 1 z podpiętym 80-200L i to ma przeżyć zderzenie z pociagiem, a więc mój statyw to pikuś ;-)
Pentax K-5 II, Leica M9