Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: [królowa instantów] tłoczno!!

królowa instantów
    Guest

Domyślnie [królowa instantów] tłoczno!!

Aaaa....co mi tam. Spróbuję
    Sierpień. Woodstock 2011 r.
    Pierwsza moja tak duża impreza. Wypad ze znajomymi. Kompletna dezorientacja :P
    Jestem ciekawa uwag. Wciąż się uczę.

1.
    Pkt 9 regulaminu forum
    no cóż...jak wspomniałam wyżej..tłok. A w tym tłoku ksiądz i punk. Rozmawiali sobie. I to była fajna rozmowa. A zdjecie?

2.
    Pkt 9 regulaminu forum
    Wjechałam. Z Canonem

3.
    Pkt 9 regulaminu forum
    A tu pewnie ten prawy dolny róg + krzywy horyzont? Ale nie mogłam się oprzeć taki tłum...uff..

4.

Obowiązkowe błoto i...

5.
    Pkt 9 regulaminu forum
    ...na koniec kolorowo.

To mój pierwszy raz tutaj, więc nie tak ostro, proszę!!
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 21-12-2011 o 07:46

królowa instantów
    Guest

Domyślnie

1.

2.
    Pkt 9 regulaminu forum

3.
    Pkt 9 regulaminu forum

5.
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 21-12-2011 o 11:07

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez królowa instantów Zobacz posta
    To mój pierwszy raz tutaj, więc nie tak ostro, proszę!!
    No dobra, to zacznę pierwszy.
    Otóż.... hmmm.... nieostro miało być.... hmmmm ... no i jest nieostro i krzywo, i kolory jak z Tytusa i kontrast zamocny. Za ostro pojechałaś z obróbką.
    A miało być nie tak ostro...
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

królowa instantów
    Guest

Domyślnie

myslalam, że nie ma regulaminu na nasycenie kolorami ale przeciez Twoje uwagi odnośnie kontrastu są bardzo..Twoje. pewnie robisz zdjęcia mniej kontrastowe myslalam, że może dostanę wskazówki np...odnośnie "lapania" momentu..nie wiem..ustawienia się...co mogłabym poprawić na przyszłosć w sytuacji pstrykania w takim tłumie. na przykładzie powyższych zdjęć.
    ale dziękuję i wezmę pod uwagę

pozdrawiam.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    nie dodało trzech zdjęc...ale już nic nie poprawiam, bo przekombinuję...
    Ostatnio edytowane przez królowa instantów ; 21-12-2011 o 12:29 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez królowa instantów Zobacz posta

pozdrawiam.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    nie dodało trzech zdjęc...ale już nic nie poprawiam, bo przekombinuję...
    Dodało, tylko były nieregulaminowe i moderator usunął.

Co do pomysłów na kadr, to polecam 2 rzeczy:

1. oglądać dużo książkowych albumów ze zdjęciami. Albumy maja to do siebie, że zazwyczaj wydawane sa przez ludzi, którzy wykonuja zdjęcia w sposób przemyślany. Analiza takich zdjęć zazwyczaj bardzo rozwija w dobrym kierunku. (słowo "zazwyczaj" pada dlatego, że zdarzają się i odstępstwa od reguły). Poza tym w albumach zdjęcia wyglądaja "naprawdę", nie sa przekłamane przez niedoskonałości monitorów.
    2. nie pytać na forach internetowych ogólnie, co można poprawić. Oglądać zdjęcia, zastanawiać sie dlaczego nam się podobają jedne, a dlaczego nie podobają się drugie i starać się samemu wyciagac wnioski z obserwacji. To że ja Ci napiszę, że to jest do bani, a tamto do d..rugiej bani wcale nie musi znaczyć, że mam rację, albo że się na tym znam. Jestem tylko "sieciowym avatarem", który równie dobrze robi "copy-paste" madrości innych. Sama musisz wiedzieć, co chcesz osiągnąc i dlaczego. Kiedy będziesz to wiedziała, wtedy można i warto zapytać, dlaczego Ci konkretnie to właśnie nie wychodzi. Pytanie o konkret jest tysiąckrotnie cenniejsze, niż o ogół. Przede wszystkim dla Ciebie.
    Jeśli nie wiesz co chcesz osiągnąć i nie wiesz dlaczego, warto udac się do kogoś doświadczonego na warsztaty. Najpierw czysto techniczne, gdzie dowiemy się jak działa aparat, jak działa światło i dlaczego moje zdjęcie na ekranie komputera wygląda inaczej niz na papierze, a co gorsza zupełnie inaczej na moim ekranie, niż na ekranie kolegi (podkreślenie nie bez znaczenia). A potem na warsztaty w których ktoś nam otworzy wrażliwość na kompozycję.

Odpowiedzi, jak komponować kadr i kiedy naciskać migawkę znajduje się w terenie, z ludźmi, a nie na forach internetowych.
    Dlatego własnie napisałem Ci tylko to, co z technicznej strony warto byłoby poprawić.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Uprawnienia umieszczania postów