Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Photoshop CS5 - Problem z RAW-ami

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie

U mnie po instalacji tez wyskoczylo takie okienko, ze nie obsluguje tego RAW, ale po zamknieciu PS wyskoczylo jakieś drugie z informacja, ze za chwile nastapi aktualizacja. PS pobrał sobie automatycznie jakies tam aktualizacje i wszystko działa jak nalezy. Moze wystarczy gdzies w PS poszukac opcji z aktualizacją i sam wszystko zrobi?

Zablokowany

Domyślnie

Zwraca się zawartość żołądka po ostrej imprezce.

Coś już napisał Awatar Furman
    Miasto
    Suchedniów

Domyślnie

Dobra panowie koniec z tym offtopem. Czekamy na meil-a od Adobe.
    Dopiero zaczynam.
    Canon EOS 550D + Canon 18-55 mm f/3.5-5.6 IS + Canon EF 50 mm f/1.8 II + karta SanDisk SDHC Extreme 8GB class 10 + Lowepro SlingShot 302 AW
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Furman Zobacz posta
    Witam!
    Co do tego drugiego SS-a pisze tam że jakiś updater jest już uruchomiony, patrzyłem w procesach wszystko wyłączone.
    Jeśli ktoś się zetknął z takim problemem to niech pomoże.
    Radzę ściągnąć i zainstalować triala 5.1, update Camera Raw do v. 6.6 przebiega gładko.

Domyślnie

LR ma funkcje dodawania znaku wodnego przy eksporcie
    ewentualnie sa tez wtyczki
    Ale jako wtajemniczony to powinienes takie rzeczy wiedziec

Miasto
    Suchedniów

Domyślnie

Zawiodę was chłopaki, ale ja nie potrzebuje wersji/funkcji/elementów ,,EDU". Jestem już trochę bardziej wtajemniczony (jeśli można to tak nazwać). PS CS5 używałem głównie do dodawania znaku wodnego za pomocą wtyczki Adobe Watermark Panel 2.1.0 autorstwa Russella Browna http://russellbrown.com/scripts.html, zdjęcia obrabiałem głównie w Lightroomie 3. Znacie może jakiś skrypt/program podobny do tego Adobe Watermark. Dodam że mam już zrobiony gotowy znak wodny w pliku .psd więc pozostaje mi tylko dodawać go do zdjęć, osobne dodawanie znaku do każdego zdjęcia było by monotonne, a Adobe Watermark miał fajne opcje np. zmniejszanie rozdzielczości wielu zdjęć, dodawania do tych wszystkich znaku itp. jednym słowem wszystko za jednym kliknięciem. Jak coś znacie to mówcie.
    Ostatnio edytowane przez Furman ; 20-12-2011 o 20:57
    Dopiero zaczynam.
    Canon EOS 550D + Canon 18-55 mm f/3.5-5.6 IS + Canon EF 50 mm f/1.8 II + karta SanDisk SDHC Extreme 8GB class 10 + Lowepro SlingShot 302 AW
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Zawiodę was chłopaki, ale ja nie potrzebuje wersji/funkcji/elementów ,,EDU". Jestem już trochę bardziej wtajemniczony (jeśli można to tak nazwać). PS CS5 używałem głównie do dodawania znaku wodnego za pomocą wtyczki Adobe Watermark Panel 2.1.0 autorstwa Russella Browna http://russellbrown.com/scripts.html, zdjęcia obrabiałem głównie w Lightroomie 3. Znacie może jakiś skrypt/program podobny do tego Adobe Watermark. Dodam że mam już zrobiony gotowy znak wodny w pliku .psd więc pozostaje mi tylko dodawać go do zdjęć, osobne dodawanie znaku do każdego zdjęcia było by monotonne, a Adobe Watermark miał fajne opcji np. zmniejszanie rozdzielczości wielu zdjęć, dodawania do tych wszystkich znaku itp. jednym słowem wszystko za jednym kliknięciem. Jak coś znacie to mówcie.
    Skoro jak piszesz "jesteś już trochę bardziej wtajemniczony" takie coś jak stworzenie akcji w photoshopie, robiacej dokładnie to czego potrzebujesz, nie powinno byc problemem
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Jeśli dodawanie watermarka jest jakimś stopniem wtajemniczenia to ja passe compose...choć żyć by się chciało dalej
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Miasto
    Suchedniów

Domyślnie

Dobra obszedłem ten problem tak. PS CS5 nie otwiera mi RAW-ów. Więc zrobiłem tak: obrabiam sobie zdjęcie w LR------> konwertuje go do JPG w LR------> A potem w PS CS5 za pomocą wtyczki dodaje znak. Wychodzi na to samo bo tak czy siak robiłem to samo wcześniej tylko co innego w czym innym. Dobra, ale problem z aktualizacją dalej jest, jak się odezwą to napisze i rozwiążemy ten problem.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Jestem już trochę bardziej wtajemniczony (jeśli można to tak nazwać).
    To jeśli tak mówicie to cofam słowa powyżej. Co nieco umiem w tym PS (HDR itp.), ale to każdy umie więc zwracam honory.
    Ostatnio edytowane przez Furman ; 20-12-2011 o 21:14 Powód: Automerged Doublepost
    Dopiero zaczynam.
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

...więc zwracam honory.
    No nieee
    Honory to się oddaje...w wojsku :grin:

CZU_WAJ
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis