Koleżanko wyślij na Żytnią,
Znajomy miał w 24-70L to samo, znaczy po upadku pierścień od zooma bardzo ciężko przechodził przez pozycję 28.
Przed i po niej kręcił normalnie i zrobili mu to.
Nie wiem za ile, ale nie były to jakieś kosmiczne pieniążki.
Koleżanko wyślij na Żytnią,
Znajomy miał w 24-70L to samo, znaczy po upadku pierścień od zooma bardzo ciężko przechodził przez pozycję 28.
Przed i po niej kręcił normalnie i zrobili mu to.
Nie wiem za ile, ale nie były to jakieś kosmiczne pieniążki.
R6 + S17-35 + 24-70/2.8 + 50/1.8 + 85/1.8 + 70-200/2.8
Ex Sony a6500, 70D, 40D, 30D
dzieki bardzo.
Jest pewien gość w Poznaniu, dośc znany na innym forum foto i chwalony.
Wysyłałem mu do kalibracji i czyszczenia Sigme, drugą do naprawy wróciły jak nowe ...
Polecam ... zaraz poszukam maila, możesz napisać/zapytać na pewno odpowie.
Dodam tylko że gość prowadzi serwis naprawy obiektywów już wiele lat, można mu zaufać.
Napisz, na PW podam Ci ten adres
2x5Dmk2/fish15/ 17-40L/ 24LII /85 /135L/ 430 EX II/ 2x600EX
Regulamin pkt8.
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
To co złe już się stało. Zazwyczaj kosz naprawy to zaledwie część wartości całoego szkła. Zapakuj dokładnie w dużą ilość folii bąbelkowej i karton iw wyślij na Żytnią. Załącz wydrukowane zgłoszenie ze strony e-csi.pl. Obejrzą, ocenią, wycenią i prześlą Ci na e-maila wycenę. Decyzja należy do Ciebie. Trochę boli, bo zazwyczaj trzeba wydać trochę pln'ów, ale można cieszyć się sprawnym szkłem. Przy odbiorze przesyłki lub odbiorze osobistym należy dokładnie sprawdzić działanie i czystość obiektywu.
Po kilku tygodniach nie będziesz pamiętać o całym zdarzeniu, a z otrzymanych uszkodzonych elementów będzie można wykonać firmowy stojak na długopisy.
Pozdrawiam.
M.
Serwis na Żytniej niestety wycenia takie szkody jako nieopłacalne, poniewaz wycena naprawy przekracza wartość kupna nowego egz.Warto poszukać na własną rękę.
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
Take it easy ... autor wątku otrzymamł juz namiary do pana Szczepana Kostrzewskiego, pewnie już się z Nim skontaktował i rozmawiał.
Jak nic nie załatwi wróci i napisze.
Wesołych Świąt![]()
2x5Dmk2/fish15/ 17-40L/ 24LII /85 /135L/ 430 EX II/ 2x600EX
Regulamin pkt8.
W tym szkle standardową "usterką" powodującą zacinanie się pierścienia jest wytarcie się / zniszczenie plastikowych "pręcików" trzymających tubus. Naprawa u np. Bykowskiego nie powinna wynieść więcej, niż 300-400 złotych. Ale to strzelanie w ciemno, nikt nie wie, co się stało. Akurat to szkło najlepiej jest używać z osłoną przeciwsłoneczną, która dosyć dobrze ochrania wysuwający się tubus obiektywu.
5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto
Zapraszam do oddania glosu na najlepsze zdjecie 2012 roku, bo kilka jest ciekawych
http://www.canon-board.info/konkursy...oll-596-a.html