Strona 7 z 18 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 176

Wątek: Studniówka

bartek01
    Guest

Domyślnie

Canon 400d + 17-85IS + KIT

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bartek01 Zobacz posta
    Witam szukałem na forum podobnego tematu ale widocznie nie ma lub szukałem mało efektywnie.

Otóż sprawa wygląda następująco:
    Mam robić zdjęcia na szkolnej studniówce, jeżeli możecie mi pomóc, doradzić na co zwrócić uwagę byłbym wdzięczny. Czy super niezbędnym elementem będzie dodatkowa lampa? Czy może być wbudowana + pseudo dyfuzor? Za odpowiedzi dziękuje i pozdrawiam !
    lampa będzie potrzebna, pewnie jasny obiektyw także.

Poprzeglądaj fotki z internetowych portfolii ludzi którzy focą studniówki (lub popytaj znajomych o ich albumy ze studniówki). Zasady chyba podobne jak u fotografów weselnych
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Musisz być tam gdzie coś się dzieje. Na dobrą sprawę nie możesz siedzieć i musisz mieć oczy dookoła głowy. No jeśli chodzi o wesele to nie wiem jak jest na studniówce, ale ja na weselu zawsze bardzo dobrze żyję z orkiestrą. Tutaj lekka rozmowa, żarty, ewentualnie jak czegoś potrzebują co ja mogę wiedzieć to od ręki mówię i np. na jednym z wesel zapytałem czy mogą zebrać ludzi do zdjęcia i oczywiście za 5 minut orkiestra jak tylko ludzie zjedli poprosiła wszystkich.

Grunt to być tam gdzie się coś dzieje i oddać emocję tego co się dzieje.
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Domyślnie

1. Pogadaj z organizatorami studniówki (nauczyciele, uczniowie) na temat przebiegu imprezy.
    2. Wybierz się na miejsce imprezy, zorientuj się na sali, jak się uśmiechniesz to właściciel pozwoli się rozejrzeć a nawet włączy światła i nie będziesz zaskoczony warunkami w dniu imprezy. Zwróć również uwagę na miejsce, w którym mógłbyś zrobić zdjęcia grupowe.
    3. Szkoły czasami robią próby poloneza na miejscu – postaraj się być na takiej próbie. W trakcie imprezy nie będziesz zaskoczony jak ten polonez przebiega a możesz się zdziwić i mieć problem na szybko ze znalezieniem właściwego miejsca.
    4. Lampa zewnętrzna bardzo przydatna, ale i dłuższy obiektyw możliwie najjaśniejszy lub ze stabilizacją się przyda w sytuacjach statycznych (przy stołach) do wyłapania ciekawych portretów.
    5. Pojemne karty pamięci (oczywiście potem trzeba materiał przebrać) zapas akumulatorów szczególnie do lampy.
    6. Na koniec pogadaj ,znaczy dogadaj się z kamerzystą abyście sobie nie wchodzili w drogę.

Miałem okazję ostatnio dla znajomych robić zdjęcia na studniówce i jest to raczej odmienne doświadczenie od wesela. Moim zdaniem na weselu sprawa generalnie kręci się wokół pary młodej a na studniówce praktycznie każdy uczestnik jest ważny.

bartek01
    Guest

Domyślnie

wybił mój czas, za godzinę wszystko się okaże, salę znam, ludzi też więc podejżewam że nie będzie masakry. Dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam!

Domyślnie

sprzęt spzetem umiejętności umiejętnościami a jak zapłata tzn ile klasa maturalna musi uzbierac pieniedzy na was? tzn poprosze o informacje ile bierzecie za te studniówki o których tu mowa.
    Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
    zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg

www.nagor.prv.pl - FOTOblog.

Coś już napisał
    Miasto
    Kędzierzyn Koźle

Domyślnie

Ja studniówkę mam za tydzień (moją), fotografa mamy już zamówionego ale Canona i tak biorę - na każdej imprezie są chwile o których powinny wiedzieć tylko pewne osoby, dlatego biorę aparat (by nauczyciele nie widzieli części z wygłupów ). I tu mam problem, brał ktoś z was aparat tych rozmiarów na własną studniówkę ? Czy jest to uciążliwe taszczyć taką cegłę z sobą na takiej imprezie ? Mam jakiegoś kompakcika, ale zależy mi na tym by zdjęcia były udane, więc go nie biorę. W chwilach gdy będę się bawił ktoś na pewno popilnuje aparatu :smile:

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yakuza Zobacz posta
    Ja studniówkę mam za tydzień (moją), fotografa mamy już zamówionego ale Canona i tak biorę
    Nawet o tym nie myśl.. lepiej się pobaw a nie zawracaj sobie głowy zdjęciami..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Nawet o tym nie myśl.. lepiej się pobaw a nie zawracaj sobie głowy zdjęciami..
    dokładnie studniówkę masz jedną. Naciesz się. W ostateczności można wziąść małpkę, zdjęć i tak nie będziesz drukował w formacie A4. Jest poręczniejsza, możesz zawsze mieć przy sobie w kieszeni garnituru itd. Ja bym na pewno nie ryzykował brania lustra... z jednej strony spore, nieporęczne, z drugiej w późniejszych godzinach może być łatwo o wywrotkę itp perypetie.

Pozdrawiam
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

A jak się dogadacie z fotografem to nauczyciele nie zobaczą części zdjęć. Ja bym się bał brać nawet kompakta. Nic tylko się bawić :smile:

Strona 7 z 18 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów