Strona 10 z 18 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 176

Wątek: Studniówka

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

www.micles.neostrada.pl/comp.html - Mogę się poszczycić lepszym zdjęciem niż Pomorska :P (zrobiłem ankietę wśród kontaktów gg : wyszło 14:4 dla mnie)

Bywalec Awatar kwv
    Miasto
    biesy i czady

Domyślnie

Zawsze się ktoś znajdzie co próbuje przeszkadzać.
    Niekiedy jest to "wujek młodego" który z małpką wyprawia cuda, niekiedy jest to "profesjonalny" pan fotograf kiedy jesteś takim wujkiem

Jeśli ktoś bierze za zdjęcia pieniądze to stara się ze wszystkich swoich sił i możliwości by wyszły dobrze i ciekawie, należy się mu oczywiście przyglądać i podpatrywać co robi a nie wcinać w jego "działke" na weselu, studniówce itd.

Szczególnie jeśli jest to Wasza impreza. Ktoś wcześniej zauważył że jeśli to Twoja impreza zostaw sprzęt i baw się na całego! A kto jest wtedy w pracy niech pracuje

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Kalwarii Zebrzydowskiej / Ireland

Domyślnie

kwv dobrze powiedziane ale ten kto tego nie rozumie to nie zrozumie aż go osobiście ta sytuacja nie spotka, z jednym tylko wyjątkiem. Nie będzie pamiętał że kiedyś był tym co przeszkadzał.

pietas
    Guest

Domyślnie

Studniówki już dawno za nami, a teraz można podziwiać efekty wynajętych rzemieślników.
    Bylem na studniówce (Zabrze) którą obsługiwała pewna firma Be***. Pozwolę sobie na dwa słowa nt 'profesjonalizmu' tejże firmy **mix. Więc tak. Na imprezie było 6 klas średnio po 28osób do których przysłano 3 panów obsługiwaczy. 2 kamery+ profesjonalne lustro (UWAGA) 350D+kit. Tak Proszę państwa nikt się nie przesłyszał. Oczywiście nie mam nic do tego sprzętu bo sam takowego używam, wiadomo- zdjęcia robi człowiek a nie sprzęt. Filmu niestety nie oglądałem bo nie lubię, na sprzęcie video się nie znam. Na stronie firmy oglądałem sobie cennik z którego wynika że firma całkiem nieźle zarobiła na tej fuszerce (według mnie).
    Przypadkiem oglądałem zdjęcia z innej szkoły robione przez lokalnego fotografa (oczywiście profesjonalistę) do których nie można się przyczepić ani trochę. Koleś z tego co widziałem na zdjęciach wziął ze sobą sporo potrzebnego sprzętu (nie mówię tu o sprzęcie do rejestrowania obrazu). Zdjęcia w parach wyglądały na robione w studiu, praktycznie nie widać że robione w lokalu.
    Sprawa trochę inaczej wygląda z moją studniówką. Zdjęcia postaram się przesłać możliwie szybko oceńcie sami.
    Reasumując: Dwie różne szkoły, dwie różne firmy robiące foty i DVD, ten sam lokal, różne ceny.
    Moja studniówka koszt 170+90os. tow.
    Studniowka obsłużona przez lokalnego prof koszt łaczny 300zł
    Wychodzi na to że płacili 40zł więcej, jeszcze dodam że na dvd z filmem ponoć w ogole nie ma bawiącej się (na parkiecie) klasy za to jest na dvd z innej klasy. Jednym słowem przesadzili trochę.
    zdjęcia postaram się zaraz wrzucić.

P.S. nie jest moim zamiarem robienie jakiejkolwiek antyreklamy, oczernianie itp. Jeśli ktoś się przypadkiem odnajdzie na zdjęciu proszę nie wpadać w panikę. Zdjęcia są ogólnodostępne więc uważam że ich publikacja w tym celu nie jest wielkim złem.
    Ostatnio edytowane przez pietas ; 31-03-2008 o 23:07

pietas
    Guest

Domyślnie

http://www.alfa-system.pl/~z.piatek/Nowy%20folder.rar oto link do zdjęć

te które są z wykrzyknikami w nazwie to takie perełki

Jeszcze tylko dodam , że panowie byli ubrani w zwykły codzienny ubiór, trochę nie pasujący do imprezy.
    Ostatnio edytowane przez pietas ; 31-03-2008 o 23:50

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Kalwarii Zebrzydowskiej / Ireland

Domyślnie

Współczuję tym co za to zapłacili albo zapłacą, podejście całkiem "profesjonalne". pietas czy wiesz może czym się kierowały osoby, które wybierał na Twoją imprezę fotografa? Ktoś musiał oglądać jakieś portfolio no chyba że to jacyś znajomi bądź znajomy któregoś z uczniów lub nauczycieli.

pietas
    Guest

Domyślnie

pojęcia nie mam. Wiesz.. dla 90 procent zdjęcia będą ok, bo sie nie znają. Na filmie kręconym w klasie są wszyscy. Dużo ludzi miało ze sobą "małpki" więc pamiątki jakieś tam mają. Ale zawsze zostanie te 10 procent ...
    Podejrzewam że szkoła wybierając sugerowała się albo ceną , albo tym że był to ktoś znajomy. Tak jest w większości przypadków.
    Najbardziej szkoda mi ludzi którzy będą robić u nich pamiątki z wesela.

Domyślnie

odświeżę temat bo mnie czeka za niedługo robienie fotek dla siostry klasy na studniówce, jedna klasa w cale szkole bo liceum żeńskie więc jak na pierwsze fotografowanie takiej imprezy bardzo miło liczba osób 16 + osoby tow. pytanie w sumie które mnie nurtuje to taki jak się Panowie, Panie ubrać? Bo w sumie to na ślubach fotografa w gangu nie widziałem, może na dlatego że niewiele ślubów widziałem ale sobie nie przypominam. Na studniówce swojej, kurde tak dawno było że naprawdę nie pamiętam. A niechciałbym wyglądać co najmniej dziwnie

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pietas Zobacz posta
    dla 90 procent zdjęcia będą ok, bo sie nie znają.
    Bardzo ambitnie
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Smile

Wiesz, niechce mowisz jak powinien wygladac stroj fociarza na studniowce, ale wzorujac sie osobista zasada odnosnie fotografowania na slubach i innych, zawsze jestem ubrany przynajmniej w ciemne buty, spodnie od gajerka,czarna koszula i marynarka.Oczywiscie na ciemno,buty ciche na wygodnej gumie, chociaz na studniowce to rybka,bo niema grobowej ciszy jak w kosciele.
    Tym bardziej, skoro piszesz ze to klasa zenska, ubralbym sie wlasnie w ten sposob, podnosisz swoj poziom i okazujesz szacunek dla okolicznosci, bo oni nie na darmo przyjda tam w strojach wieczornych.
    To moje zdanie oczywiscie. Kazdy juz chyba widzial fachowcow w trampkach, i pozostawiam to bez komentarza.....
    C-40D + C-BG E2N + C-EF50 f1.4 + C-EFS17-55 f2.8 IS USM + C-EF24-105 f4L IS USM + C-EF70-200 f2.8L IS USM + Speedlite 430EX+580EX + 2xSanDisk-III 4gb + Lowe Pro Mini Trekker Classic (w planie: EF 16-35 II f2.8L)

Strona 10 z 18 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów