zdjęcia ładne , ale zgadzam się z przedmówcami - Masz tendencję do ucinania nóg w niewłaściwych miejscach , popracuj nad tym-ogladałem w Twojej galerii zdj. ślubne i dostrzegam ten sam problem
zdjęcia ładne , ale zgadzam się z przedmówcami - Masz tendencję do ucinania nóg w niewłaściwych miejscach , popracuj nad tym-ogladałem w Twojej galerii zdj. ślubne i dostrzegam ten sam problem
EOS 40D,T-17-50/2,8, EOS-350D, EX580 kit i kupa analogowego sprzętu
świetne zdjęcia - najlepszy dowód że dobry fotograf i denkiem od butelki zdjęcie potrafić zrobi a kiepskiemu i Hasselblad nie pomoże - chętnie zobaczyłbym takie grupowe - surowe z matrycy i krótki opis obróbki w PS. Szoda że nie ma zdjęć z"efektem ruchu" w tańcu - takie zawsze najbardziej mnie fascynowały
Do każdego zdjęcia podchodziłem indywidualnie. Nie miałem jakiegoś szablonu czy akcji wg której obrabiałem fotki. Mimo to w większości powtarzało się rozjaśnianie cieni przez Shadow/Highlight, ręczne stemplowanie twarzy w celu ukrycia jakichś mankamentów, oraz wygładzanie w Neat Image. Poza tym na koniec zawsze Smart Sharpen (moc 50, radius 0,6). Poniżej zamieszczam zdjęcie przed i po obróbce.
Nie podoba mi sie ten plastyk... wygladaja jak manekiny... kadry okej![]()
Sprzęt: Canon + wymienne obiektywy + zewnętrzna lampa błyskowa
Błajo Nie tobie maja się podobać tylko klientowi i tym co na zdjęciu. ja jestem przekonany na 100%, że zamieszczona tu pani jest niesamowicie usatysfakcjonowana poprawieniem niedoskonalości jej cery. Takie sa kobitkiZamieszczone przez Błajo
![]()
5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R![]()
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..
True true - roznica niesamowitaZamieszczone przez kami74
5D + L
Jestem tylko ciekaw, ktora Pania byscie sie predzej zainteresowali w realuZamieszczone przez karo82
ta przed czy obrobce
Wiec prosze nie plastikujcie
![]()
5D + L
bogunow - dzięki wielkie, że zechciałeś tak szczegółowo opowiedzieć o technologii fotek. Od kilku dni mam Sigmę 500 DG Super, 25 lutego bedę jedynym fotografem na ślubie brata... Podobają mi się Twoje zdjęcia i miałem właśnie napisać prośbę o szerszy opis.
Lampę jak rozumiem ustawiłeś na automacie, tylko aparat na M ??
Pozdrawiam
Woyd
Ps. Jak dobrze pójdzie, to w sobotę będę miał poligon doświadczalny na pewnym dziecięcym bhalu w Szczecinie![]()
Tak, aparat na M, a lampa przeważnie bez korekty, czasami (podczas zabawy na sali) dawałem korekcję na -1/3, ale to tylko dlatego, że trudniej mi było wycelować punktem AF na twarze tańczących osób. Czyli, żeby uniknąć zbytnich przepaleń, które są gorsze do wyciągnięcia od "niedopaleń"Zamieszczone przez woyd
dawałem te -1/3. Właściwie to po zrobieniu zdjęcia zerkniesz na histogram i będziesz wiedział czy dawać korektę błysku.