Ustaw ich że jedno to cała klasa z wychowawcą a na drugim dodatkowo osoby towarzyszące. No i nie zapomnij żeby dziewczyny pokazały nogi ;-)
Ustaw ich że jedno to cała klasa z wychowawcą a na drugim dodatkowo osoby towarzyszące. No i nie zapomnij żeby dziewczyny pokazały nogi ;-)
Właśnie wróciłem z studniówkiWybrałem jednak Canona, nie przeszkadzał mi w zabawie
Oświetlenie nie było aż tak tragiczne. Ale zdziwiło mnie to czym fotografowie robili zdjęcia, wśród osób robiących fotki Canonem dominował kitowy obiektyw :/ Jeden koleś z 30D miał jakiś lepszy obiektyw.
Teraz na spokojnie przejrzeć zdjęcia trzeba
Wkurzało mnie zachowanie innych osób fotografujących, wpychali się w kard co chwilę :/
Ja z tym wpychaniem miałem podobną sytuację rok temu na komunii, gość nie dość że patrzył na mnie takim wzrokiem że jak by nim zabijał to już dawno bym nie żył to jeszcze przeszkadzał, a na koniec jak ustawiał dzieci do grupowych i z księdzem (wówczas mnie już nie było więc piszę co słyszałem) a inni przy okazji sobie pstrykli fotkę małpką to nerwy mu puściły i tak się wydarł na ludzi w kościele że ludzie zbaranieli. Widziałem zdjęcia później tego fotografa i powiem że TRAGEDIA!, nie wiem za co Ci ludzie płacą.
Kabu, tacy fachowcy mają zlecenia z roku na rok i boją sie że im ktoś nie kupi grupówki- nie dziw się, ale na to jest sposób bez darcia, jak rówinież jest sposób na takiego co ustawia...![]()
no taki sposob daje najelepsze efekty
inna sprawa ze czasem sie nie da lampa w gore bo sala za wysoka
dlugi czas(ale z rozsadkiem)+podbite iso+jasny obiektyw i mozna szalec![]()
6D 30D 35 85 70-200 430EX
Pozdrawiam
www.micles.neostrada.pl/comp.html - Mogę się poszczycić lepszym zdjęciem niż Pomorska :P (zrobiłem ankietę wśród kontaktów gg : wyszło 14:4 dla mnie)
Studniówki już dawno za nami, a teraz można podziwiać efekty wynajętych rzemieślników.
Bylem na studniówce (Zabrze) którą obsługiwała pewna firma Be***. Pozwolę sobie na dwa słowa nt 'profesjonalizmu' tejże firmy **mix. Więc tak. Na imprezie było 6 klas średnio po 28osób do których przysłano 3 panów obsługiwaczy. 2 kamery+ profesjonalne lustro (UWAGA) 350D+kit. Tak Proszę państwa nikt się nie przesłyszał. Oczywiście nie mam nic do tego sprzętu bo sam takowego używam, wiadomo- zdjęcia robi człowiek a nie sprzęt. Filmu niestety nie oglądałem bo nie lubię, na sprzęcie video się nie znam. Na stronie firmy oglądałem sobie cennik z którego wynika że firma całkiem nieźle zarobiła na tej fuszerce (według mnie).
Przypadkiem oglądałem zdjęcia z innej szkoły robione przez lokalnego fotografa (oczywiście profesjonalistę) do których nie można się przyczepić ani trochę. Koleś z tego co widziałem na zdjęciach wziął ze sobą sporo potrzebnego sprzętu (nie mówię tu o sprzęcie do rejestrowania obrazu). Zdjęcia w parach wyglądały na robione w studiu, praktycznie nie widać że robione w lokalu.
Sprawa trochę inaczej wygląda z moją studniówką. Zdjęcia postaram się przesłać możliwie szybko oceńcie sami.
Reasumując: Dwie różne szkoły, dwie różne firmy robiące foty i DVD, ten sam lokal, różne ceny.
Moja studniówka koszt 170+90os. tow.
Studniowka obsłużona przez lokalnego prof koszt łaczny 300zł
Wychodzi na to że płacili 40zł więcej, jeszcze dodam że na dvd z filmem ponoć w ogole nie ma bawiącej się (na parkiecie) klasy za to jest na dvd z innej klasy. Jednym słowem przesadzili trochę.
zdjęcia postaram się zaraz wrzucić.
P.S. nie jest moim zamiarem robienie jakiejkolwiek antyreklamy, oczernianie itp. Jeśli ktoś się przypadkiem odnajdzie na zdjęciu proszę nie wpadać w panikę. Zdjęcia są ogólnodostępne więc uważam że ich publikacja w tym celu nie jest wielkim złem.
Ostatnio edytowane przez pietas ; 31-03-2008 o 23:07