Nie przesadzajcie z lookiem na 100dniówkach. Spokojnie jakieś znośne jeansy i schludna koszula dają radę. Robię tak nie wywołując emocji. Ale jako kolega repo wparował w ,,roboczych dżinach'' i t shircie to poszedł jęk po sali![]()
Nie przesadzajcie z lookiem na 100dniówkach. Spokojnie jakieś znośne jeansy i schludna koszula dają radę. Robię tak nie wywołując emocji. Ale jako kolega repo wparował w ,,roboczych dżinach'' i t shircie to poszedł jęk po sali![]()
a ja bym polecił garniak - tylko pantofle sobie daruj, bo głośne i niewygodne
Byłem ostanio na dużej studniówce, siedem klas na sali gimnastycznej, ja akurat robiłem tylko kilka zdjęc jednej parze (zobowiązania rodzinne) ale miałem wcześniej propozycję robienia zdjęć całej klasie na tej samej imprezie. Powiem tylko ,że całe szczęście że odmówiłem, to był jeden wielki chaos, choćbym się rozdawjał to na 100% byłyby osoby które miałyby za mało zdjęć. I potem żale... Ale poprzyglądałem sie innym fotografom, rozrzut był spory, od gościa który mial dwie lampy studyjne z parasolkami po wynajętych młodych pasjonatów fotografii po znajomości, zawodowe firmy foto-video mialy głównie nikony a młodzi canony :-)
Podsumowując, ja siebie nie widzę na takich wielkich imprezach
Kilka moich zdjęć: http://www.fotoik.pl/index.php?akcja=autor&rid=2951
Moja galeria: http://laur.ovh.org/
Tydzień temu miałem własną studniówkę (tydzień już dochodzę do zdrowia xD) i fotograf był pod krawatem. Tak chyba powinno być. Z drugiej strony strzelał zdjęcia nikonem... ;P
Czyli rozumiem, że fotograf na studniówce powinien wyglądać tak:
garnitur, krawat, czarne buty i... Nikon
Idę dziś na studniówkę i ubieram się zgodnie z powyższym. Brakuje mi tylko Nikona, choć jakbym się uparł, to stareńkie D100 jeszcze u mnie jest :-D
5d-rzwiowe auto, jasne okna z czerwonymi obwódkami i mocne światło ;-)
Ja również mam za sobą pierwszą studniówkę, którą fotografowałem.
Na szczęście nie robiłem za 'fotografa-studniówkowego', a robiłem reportaż do lokalnej gazety. Nie martwiłem się o to, żeby wszyscy byli, grupowe specjalnie mnie nie interesowały![]()
Robiłem 400d + grip, kit 18-55, 50mm i 430ex, problemów żadnych nie było, sprzęt podołał, fotograf chyba też, nikt nie narzekał.
Ale coś czuję, że uczniowie będą odrobinę narzekali gdy zobaczą swoje zdjęcia wykonane przez 'najętego' fotografa-kamerzystę, który strzelał KAMERĄ![]()
Pozdrawiam,
Michał
A co za różnica czy będę miał garnitur i krawat (akurat takich cudów techniki nie posiadam). Ma być przede wszystkim wygodnie. Nie twierdzę że ubranie nie jest ważne. Ja jestem zawsze cały na czarno i jest dobrze.
A i co do ubioru to garnitur i u nas wszyscy byli w garniturach, dziennikarze z innych gazet, który sie pojawiali również.
Odwiedziłem też inną studniówkę, gdzie panowie nikonowcy + profesjonalni kamerzyści robili - tylko garnitur, nie ma co się wyróżniać:]
Pozdrawiam,
Michał