ŚLĄSK. Grupa fotografów ROW - spotkania

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • axidus821
    Coś już napisał
    • 2011
    • 87

Odp: ŚLĄSK. Grupa fotografów ROW - spotkania

Repo ciekawe,ale nurtuje mnie pytanie, bo widze zdjecia "oficjalne" ale czy byl jaki punkt wycieczki "nie oficjalny" poza programem.chodzi mi o zdjecia z jaks opuszczonych miejsc, szkoly,bloku,szpitala? Czy tylko standardowe punkty do zwiedzenia? Fajnie bylo by obejzec zdjecia takie jak z Bażanciarni czyli z wnetrza:-) ale mimo wszystko repo ciekawe.

Komentarz

• Zbyszko666
      Uzależniony
      • 2008
      • 970

Zamieszczone przez axidus821 Zobacz wpis
      Repo ciekawe,ale nurtuje mnie pytanie, bo widze zdjecia "oficjalne" ale czy byl jaki punkt wycieczki "nie oficjalny" poza programem.chodzi mi o zdjecia z jaks opuszczonych miejsc, szkoly,bloku,szpitala? Czy tylko standardowe punkty do zwiedzenia? Fajnie bylo by obejzec zdjecia takie jak z Bażanciarni czyli z wnetrza:-) ale mimo wszystko repo ciekawe.

Jak już pisałem na forach , brak takiego wejścia ze względu na pogodę jaka panowała na Ukrainie , wtedy też został ogłoszony stan klęski żywiołowej i naprawdę była panika. Do samej strefy jechaliśmy 5H, zamiast 1.5 godziny. Więc nie było to możliwe aby zwiedzać dalej owe zakamarki Prypeci i z drugiej strony , śniega było aż po kolana miejscami.. Więc ze względu na czas i pogodę nie zwiedziliśmy całej Prypeci bo nie było takiej nawet możliwości.

Komentarz

• Zbyszko666
        Uzależniony
        • 2008
        • 970

Przy okazji także zdjęcia z Kijowskiego metra:

reszta dostępna tutaj:

ZBYSZKO-PHOTO | Metro w Kijowie

Komentarz

• slocum
          Bywalec
          • 2011
          • 114

Panowie, podpowiedzcie mi gdzie można skalibrować monitorek, lub jeszcze lepiej wypożyczyć kalibratorek ? Najlepiej w okolicach Żor lub Katowic.

Komentarz

• azael
            Coś już napisał
            • 2006
            • 68

Zamieszczone przez slocum Zobacz wpis
            Panowie, podpowiedzcie mi gdzie można skalibrować monitorek, lub jeszcze lepiej wypożyczyć kalibratorek ? Najlepiej w okolicach Żor lub Katowic.
            Spróbuj tutaj: www.fotonet.info
            EOS 30D / EOS 33 + EF 50 + EF 70-200
            D700 / F80 + 14-200
            Pentacon Six + 50,80,180
            Bronica SQ-Ai + 50,80,150

Komentarz

• Zbyszko666
              Uzależniony
              • 2008
              • 970

Dla niektórych ważne info:

Ze względu na nie sprzyjające warunki atmosferyczne i przedłużający się okres zimowy organizatorzy TOP AMATOR CUP 2013 postanowili zmienić daty pierwszych dwóch rund zawodów. I tak pierwsza runda zamiast 27.04 odbędzie się 11.05.2013 w Petrovicach u Karvine, natomiast druga runda zostaje przeniesiona z 12.05 na 09.06.2013. Po niżej aktualny plan wszystkich zawodów Międzynarodowych Mistrzostw Śląska i Zaolzia TOP AMATOR CUP 2013.

So 11.05 Petrovice u Karviné
              Ne 09.06 Czerwionka (PL)
              So 29.06 Petrovice u Karviné
              Ne 04.08 Czerwionka (PL)
              So 07.09 Petrovice u Karviné
              Ne 29.09 Czerwionka (PL)

Komentarz

• slocum
                Bywalec
                • 2011
                • 114

Zamieszczone przez azael Zobacz wpis
                Spróbuj tutaj: www.fotonet.info
                Dzięki za szybki odzew. na pewno do nich zadzwonię.
                A swoją drogą gdyby tak znalazło się 4-5 chętnych na takiego powiedzmy eye-one to bardzo chętnie się dorzucę.

Komentarz

• Zbyszko666
                  Uzależniony
                  • 2008
                  • 970

Więc panowie jest 1 opcja wspólnego pstrykania w okolicach Kuźni Raciborskiej, mianowicie w niedzielę o godzinie 11:00 rozpoczynają się zawody sportowe spod znaku Amatorskiego Rajdu na terenach Kuźni raciborskiej.

Więcej info:

Wydarzenie – miejscowość: Kuźnia Raciborska, województwo śląskie, organizator: Mrk Mrsz, termin: sobota, kwietnia 6 2013, 12 postów w dyskusji.

oraz generalnie na stronie amk-slazak.pl

na dzień dzisiejszy jestem nastawiony ,że jadę ;] Ktoś jeszcze?

Komentarz

• MacB
                    Bywalec
                    • 2011
                    • 112

Ja mam rodzinną imprezę-odpadam.
                    6D mkII; 1D mkIII; 500D; S12-24; C 50 f1.8; S 8mm f3.5; C 35L f1,4; C135L; S 24-105; było: S 14 f2,8; C 24-105L f4; C70-200L f4 IS; 5D mkII;

Komentarz

• Fatamorgana
                      Początki nałogu
                      • 2011
                      • 401

Zamieszczone przez Zbyszko666 Zobacz wpis
                      Dla niektórych ważne info:

[U][B]Ze względu na nie sprzyjające warunki atmosferyczne i przedłużający się okres zimowy organizatorzy TOP AMATOR CUP 2013 postanowili zmienić daty pierwszych dwóch rund zawodów.

Dzięki za aktualne info...
                      Tak się kurde obawiałem, że do tego dojdzie...
                      Ja trochę kiepsko zdrowotnie po narciarskich wariactwach. Na razie zbieram siły.
                      Pozdr.

--- Kolejny post ---

Zbysiu- widzę, że teraz to Ty aspirujesz do miana hardcora roku... Ja miałem w Cieszynie extremę z błotem a teraz Ty miałeś z zimą i śniegiem... Bo ja wiem co gorsze...?
                      Sympatyk Canona, użytkownik Sony, posiadacz Nikona.:smile:
                      3x body+16, 18-105, 20-35, 50, 70-200f4, 80-200f2.8, 300f4 + rozmaite foto klamoty

Komentarz

• Zbyszko666
                        Uzależniony
                        • 2008
                        • 970

Zamieszczone przez Fatamorgana Zobacz wpis
                        Dzięki za aktualne info...
                        Tak się kurde obawiałem, że do tego dojdzie...
                        Ja trochę kiepsko zdrowotnie po narciarskich wariactwach. Na razie zbieram siły.
                        Pozdr.

--- Kolejny post ---

Zbysiu- widzę, że teraz to Ty aspirujesz do miana hardcora roku... Ja miałem w Cieszynie extremę z błotem a teraz Ty miałeś z zimą i śniegiem... Bo ja wiem co gorsze...?

Możliwe Fata ,ze gorsze są chyba warunki zimowo-śniegowe + temperatura poniżej 11 kreski. Gdzie wszyscy stoją i zaglądają na siebie co się dzieje.

A tutaj coś z dzisiejszego szaleństwa , jeszcze cieplutki materiał z Kuźni. Więcej fot dorzucę jak je oczywiście wszystkie ogarnę na spokojnie.

Komentarz

• Zbyszko666
                          Uzależniony
                          • 2008
                          • 970

I cała relacja

ZBYSZKO-PHOTO | Rajd Amk – Kuźnia Raciborska

Komentarz

• Fatamorgana
                            Początki nałogu
                            • 2011
                            • 401

UWAGA! Są pierwsze jaskółki motocrossowe z toru w Cieszynie!

22-23.06 odbędą się tam zawody w klasach EMX 65 , 85 oraz eliminacja Mistrzostw Polski MP MX Open.
                            Już planujcie!
                            Sympatyk Canona, użytkownik Sony, posiadacz Nikona.:smile:
                            3x body+16, 18-105, 20-35, 50, 70-200f4, 80-200f2.8, 300f4 + rozmaite foto klamoty

Komentarz

• Zbyszko666
                              Uzależniony
                              • 2008
                              • 970

I kolejny termin pstrykania, również kategoria sport ,a mianowicie REGATY na Elektrowni Rybnik :

Zawodnicy będą startować w klasach regatowych: Optimist, Laser 4.7, Laser Radial, Okej dinghy, Open Bic.

Po raz pierwszy dla klas Laser zawody te będą regatami liczonymi do Pucharu Europy oraz będą stanowić pierwszą eliminację do mistrzostw Europy, które w tym roku zostaną zorganizowane nad węgierskim Balatonem. – Spodziewamy się całej czołówki krajowej – zapowiadają organizatorzy imprezy.

Program regat:
                              11.04.2013 Czwartek – (17.00-20.00) przyjmowanie zgłoszeń.
                              12.04.2013 Piątek – 11.30 start do pierwszego wyścigu, kolejne wg komunikatu KS.
                              13.04.2013 Sobota – 11.00 start do pierwszego wyścigu, następne wg komunikatu KS.
                              14.04.2013 Niedziela – 11.00 start do pierwszego wyścigu, następne wg komunikatu KS.
                              14.04.2013 Niedziela - 15.00 uroczyste zakończenie regat.

Komentarz

• Zbyszko666
                                Uzależniony
                                • 2008
                                • 970

Bo kuźni raciborskiej przychodzi czas na Rajd w Rybniku, który odbędzie się 28.04 Więc jak mobilizujemy się panowie ??

Więcej info jak będzie to zapodam

Komentarz

Pracuję...
                                X