Strona 67 z 130 PierwszyPierwszy ... 1757656667686977117 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 661 do 670 z 1299

Wątek: ŚLĄSK. Grupa fotografów ROW - spotkania

Początki nałogu Awatar Fatamorgana
    Miasto
    Yorkshire/Silesia

Domyślnie Odp: ŚLĄSK. Grupa fotografów ROW - spotkania

Cytat Zamieszczone przez ninevet Zobacz posta
    Jakby ktoś chciał spróbować jeździectwa to 24-26.08. w Rybniku - Stajnia TS Kuźnia Rybnik odbędą się mistrzostwa śląska w skokach przez przeszkody.
    Mi na zawodach zawsze strasznie nudno samej, nie chce ktoś też wpaść?
    Bardzo chętnie bym wpadł, ale akurat będę na urlopie...
    Ale miło wiedzieć, że focisz konie i jeździectwo.
    Mam kolegę z Wawy, który wariuje na tym punkcie i jeździ na zawody oraz parady i...aukcje do Janowa.

pod koniec wrześnie/ poczatek października zaczynają się hubertusy ! To jest dopiero widowisko do focenia
    Napisz coś więcej o tym!
    Na zachętę.
    A nie chcesz spróbować motocrossu???
    Pozdr.
    Sympatyk Canona, użytkownik Sony, posiadacz Nikona.:smile:
    3x body+16, 18-105, 20-35, 50, 70-200f4, 80-200f2.8, 300f4 + rozmaite foto klamoty

Dopiero zaczyna Awatar ninevet
    Miasto
    Gliwice

Hubertus to święto na cześć świętego Huberta, patrona koni, myśliwych i jeździectwa. Przypada 3ciego listopada ale żeby każda stajnia mogła mieć swoje obchody, a każdy z okolicy miał szansę na pojechanie więcej niż jednej gonitwy [zaraz o tym] święto rozciąga się praktycznie od początku października do końca listopada, co weekend.
    Z okazji tego święta poza różnymi atrakcjami dla młodzieży jest też gonitwa, jeden jeździec z przyszytą lisią kitą na ramieniu musi uciekać przed pozostałymi, po wyznaczonym terenie, zazwyczaj jest to pole, ściernisko, łąka. Lis też ma wyznaczone "nory" kwadraty wydzielone snopkami słomy o boku kilku metrów w których bezpiecznie może dać odpocząć sobie i koniowi.
    No i jak to mniej więcej wygląda w czasie gonitwy
    Zwycięzcą zostaje ten, któremu uda się zerwać lisią kitę z ramienia "lisa", dla utrudnienia zerwać ją można tylko z przeciwnej strony niż jest przyszyta.
    Naprawdę każdemu fotografowi gorąco polecam, dużo się dzieje. Sam widok 40 galopujących szaleńczo koni robi wrażenie, dodatkowo taka gonitwa nie jest krótka, oczywiście zależy to od umiejętności uciekającego. Gonitwy też są podzielone na dwie kategorie, dla dzieci i młodzieży [oraz tych którzy cenią swoje życie ] i dla dorosłych [tu czasami aż strach patrzeć ].
    Hubertusy odbywają się na terenach za stajennych więc o tło nie ma co się martwić, lasy, pola, ewentualnie jakieś pasące się konie Wstęp jest oczywiście darmowy, a że odbywają się w praktycznie każdej stajni nie ma co się martwić o to, że komuś będzie daleko... po prostu można pojechać "do siebie"

Zdjęcia są głównie z 2010 roku, wybaczcie krzaczaste podpisy ale to były moje początki, dodatkowo nigdy nie widziałam tak szybko biegających zdjęć, niestety dzieci uczestniczące w gonitwach nie miały litości.
    Ostatnio edytowane przez ninevet ; 07-08-2012 o 02:42

Miasto
    Yorkshire/Silesia

Eeee...no... tam widzę nawet Armia WP goni tego lisa!
    Tak myślałem, że o to chodzi bo przypomniało mi się, że wśród dalszej rodziny mam przecież leśników a oni tam z myśliwymi blisko żyją.
    I koniarzy mam w pobliżu.
    Dzięki za szersze info.

Dawaj znać jak będziesz w Rybniku na jakichś zawodach konnych. Jest szansa, że nie będzie Ci się już nudziło.
    Pozdr.
    3x body+16, 18-105, 20-35, 50, 70-200f4, 80-200f2.8, 300f4 + rozmaite foto klamoty

Uzależniony Awatar Zbyszko666
    Miasto
    Śl.

4. kontynuacja boczkiem

5.mega boczkiem

6 ......

7. BOOM!! z tego będzie więcej klatek...

8. 12 latek za kółkiem...

--- Kolejny post ---

i klatka po klatce...:

http://img835.imageshack.us/img835/9...onlatcrash.jpg
    Ostatnio edytowane przez Zbyszko666 ; 07-08-2012 o 12:27

Miasto
    Yorkshire/Silesia

I jeszcze do płota wpierdz..ł!
    Ciekawe co na to właściciel posesji...
    A ten kolo za słupem chyba miał dawkę adrenaliny.

Miasto
    Śl.

Właściciel posesji nie robił awantury po prostu dostanie odszkodowanie i tyle.. Ale jazda była na maksa..

więcej zdjęć na ZBYSZKO-PHOTO kto chce niech sobie wejdzie

Miasto
    Śl.

Co organizujemy teraz wspólnego 31 sierpnia jest Magia Rocka w Lyskach, lecz szybciej spotkamy się na krosie

Miasto
    Yorkshire/Silesia

Witajcie.
    Najblizej jest motocross a potem już niedaleko do Pikniku lotniczego w Bielsku.
    Tu jedna uwaga. Z reguły program sobotni jest podobny do niedzielnego także nie ma konieczności być dwóch dni.
    No chyba że coś się zmieni.

Niestety, cholercia co za pech!
    Akurat w dniach pikniku wracam dopiero z wakacji.
    Wrrrrr......
    Czuję się jak na rozdrożu! Chciałbym i tu i tam być.

Ale.... proponuję zainteresowanym spróbować zgłosić się jako spotter na stronie pikniku i być może uda się komuś z was otrzymać akredytację, która daje możliwość wejścia do strefy płyty lotniska.

http://www.pikniklotniczy.pl/

Ode mnie jeszcze pytanie do aktywniejszych kolegów.
    Kto reflektuje na koszulkę grupową?
    Koszt podam niebawem. Na razie chciałbym wiedzieć ilu z was chce mieć koszulkę "klubowo- grupową" (grupa ROW).

Pozdr.

Miasto
    Śl.

Więc tak jeżeli chodzi o piknik lotniczy to jestem na rozdrożu bo akurat są dni miasta u mnie i wiem tyle ,że mam robić repo z tego. Aczkolwiek może jakiś dzień się wybiorę nie mówię ,że nie. Co do koszulki jak najbardziej jestem na tak A tak to jedynie widzimy się na crossie , potem jest przerwa i magia rocka no i potem.... potem już leci samo... Ale też czy uda nam się także zorganizować taki wspólny jakiś grilowy wypad? weekendowy jedno lub 2 dniowy?

Bywalec Awatar soltysh
    Miasto
    gdzieś na Śląsku

Na piknik lotniczy na pewno się wybiorę, choć raczej będzie to niedziela, mam tylko nadzieję, że pogoda dopisze. Na motocrossie spróbuję się wreszcie pojawić A na koszulkę chętny jestem zawsze, tym bardziej, że pewnie wezmę dla całej rodzinki
    EOS 550D / T17-50 2.8 VC / C50 1.8 / C18-55 3,5-5,6 / C430EX

Strona 67 z 130 PierwszyPierwszy ... 1757656667686977117 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów