Strona 43 z 130 PierwszyPierwszy ... 3341424344455393 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 421 do 430 z 1299

Wątek: ŚLĄSK. Grupa fotografów ROW - spotkania

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Witajcie
    14.06 będę na koncercie w Chorzowie, a jako że z Gdańska tam jest dobry kawałek to pomyślałam, żeby to wykorzystać i jeszcze coś tam zobaczyć.

Najbardziej oczywisty jest Beskid Żywiecki. Co jeszcze polecacie? W sumie niekoniecznie muszą być góry. Będę miała na to 2 dni (może 3, jak coś super).

Dzięki z góry
    Marta.
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Dopiero zaczyna Awatar ninevet
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Na ten cross może też się wybiorę

Uzależniony Awatar Zbyszko666
    Miasto
    Śl.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez najeli Zobacz posta
    Witajcie
    14.06 będę na koncercie w Chorzowie, a jako że z Gdańska tam jest dobry kawałek to pomyślałam, żeby to wykorzystać i jeszcze coś tam zobaczyć.

Najbardziej oczywisty jest Beskid Żywiecki. Co jeszcze polecacie? W sumie niekoniecznie muszą być góry. Będę miała na to 2 dni (może 3, jak coś super).

Dzięki z góry
    Marta.
    jeżeli lubisz architekturę to Nikiszowiec w Katowicach, Wisła sama w sobie tez nie jest zła.. ale rezerwat Łężczok jak najbardziej odwiedzić trzeba

Początki nałogu Awatar Fatamorgana
    Miasto
    Yorkshire/Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez najeli Zobacz posta
    Witajcie

Dzięki z góry
    Marta.
    Witamy szefową plenerową!:grin:

Napisz co Cię najbardziej interesuje poza krajobrazem i Beskidami.
    Najlepiej mieć alternatywę na wypadek niepogody w górach.
    Też bym sugerował Nikiszowiec (obecnie fotografowanie tej wyjątkowej, zabytkowej dzielnicy robotniczej nie jest już takim hardcorem jak kiedyś, gdy można było dostać po pysku albo ryzykować utratę sprzętu...).
    Poleciłbym jeszcze coś w podobnym klimacie- czyli osiedle Borsig w Zabrzu, cmentarz żydowski kirkut w Zabrzu (bardzo klimatyczny zwłaszcza w oparach mgły (tam trzeba mieć zgodę opiekuna cmentarza), potem pałac i park w Pszczynie, nasze wspomniane Pławniowice k. Gliwic (zjazd z A4 o nazwie "Łany"), Muzeum Browarnictwa Żywiec, a z nowszych rzeczy- choć takich rodzinno weekendowych "Dream Park" w Ochabach przy trasie Katowice- Wisła.

W samych Beskidach...chyba te miejsca, które są punktami widokowymi- Ochodzita i Koniaków, trasa w pobliżu Żywca- na widokową Kiczerę i górę Żar znad jez. Żywieckiego, widokowe Skrzyczne (wjazd możliwy wyciągiem krzesełkowym dla zaoszczędzenia czasu).

P.S. A jaki to koncert z Chorzowie?

Śląsk jest bardzo ciekawy i różnorodny. Na tyle, że w ciągu 2 dni możesz tego jeszcze nie zauważyć.
    Jeżeli któreś z wymienionych na Śląsku zainteresuje Cię szczególnie- mógłbym pomóc w skontaktowaniu Cię z osobami, które pomogą, podpowiedzą gdzie warto i co warto sfocić, jako że w 2008r mieliśmy na Śląsku duży plener klubowy i sporo rzeczy zaliczyliśmy, zaś na Nikiszowcu rezyduje nasz zaprzyjaźniony fotograf, którego tam wszyscy znają (Krzysztof Niesporek) z którym zresztą dopiero co się widziałem.
    http://www.fotoniesporek.pl/index.ph...144&album=1148

Pozdrówka i miło nam, że zawitasz w nasze progi.:-)
    Ostatnio edytowane przez Fatamorgana ; 04-06-2012 o 10:24
    Sympatyk Canona, użytkownik Sony, posiadacz Nikona.:smile:
    3x body+16, 18-105, 20-35, 50, 70-200f4, 80-200f2.8, 300f4 + rozmaite foto klamoty

Domyślnie

Cala jura jest do dyspozycji. Tu jest naprawdę dużo świetnym miejsc. Wymienię to co na szybko przychodzi mi do głowy (nie znaczy że najatrakcyjniejsze...):
    - Mirów,
    - Bobolice,
    - Pieskowa skała,
    - pustynia błędowska,
    - ogród botaniczny w Zabrzu i Mikołowie,
    - ...

zależy tylko co chcesz zobaczyć i co Cię kręci...

Miasto
    Yorkshire/Silesia

Domyślnie

http://pl.wikipedia.org/wiki/Osiedle_Borsiga
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Cmentar...owski_w_Zabrzu
    Z Kirkuta.

Moim zdaniem nie ma sensu (i czasu) latać po wszystkich zamkach jurajskich- ale zaliczyć góra 2-3 najpiękniejsze zabytki architektury- ot choćby Ogrodzieniec (Pieskowa Skała jest zbyt szara i pozbawiona ciekawszego położenia) Pławniowice i Nikiszowiec- będzie to zestawienie 3 zupełnie różnych stylów i okresów oraz obiektów. To ma być wycieczka po Śląsku a nie po Jurze zdaje się...

Pozdr.
    Ostatnio edytowane przez Fatamorgana ; 04-06-2012 o 10:41
    3x body+16, 18-105, 20-35, 50, 70-200f4, 80-200f2.8, 300f4 + rozmaite foto klamoty

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Dzięki za odpowiedzi
    Koncert to Beth Hart, udało mi się nawet zdobyć akredytację na niego, dlatego jadę tak spontanicznie.

Właściwie to ja będę miała piątek i sobotę, w niedzielę powinnam już ruszać w stronę morza, jakby nie patrzeć z 8h się jedzie.

Może rzeczywiście daruję sobie góry jako takie i nastawię się na dzieła człowieka ;-)
    Nikiszowiec w sumie wypadałoby zrobić, ten kirkut wygląda nieźle, ciekawe czy w środku czerwca trafi mi się mgła
    Plus jakiś wypad w okolicę i coś może po drodze jeszcze wracając...

A możecie jeszcze polecić jakąś bazę noclegową? Może być standard turystyczny, byle z łazienką ;-)

PS. Nie planujecie jakiegoś fotowypadu w ten weekend kiedy będę? ;-)
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Miasto
    Yorkshire/Silesia

Domyślnie

Byłoby bardzo fajnie się spotkać.
    To byłoby takie symboliczne spotkanie Północy z Południem...
    I plenerowe.
    Zobaczymy co zrobimy w ten weekend.
    Napiszę do kumpla z Chorzowa odnośnie noclegu.
    Ostatnio edytowane przez Fatamorgana ; 04-06-2012 o 13:26

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Dzięki

Uzależniony Awatar Zbyszko666
    Miasto
    Śl.

Domyślnie

Skoro na 14.06 nic nie mamy w planach, bo aktualne focenie mamy na MTB w Rybniku ,które już 10.06 to z chęcią można by było się właśnie wybrac na owe spotkanie z Najeli. Ja jestem jak najbardziej za... Takze wszystko się jeszcze rozpatrzy.

Strona 43 z 130 PierwszyPierwszy ... 3341424344455393 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów