To akurat nie takie dziwne że Chińczycy bo żona właściciela jest z pochodzenia Chinką. Ciekawe czy ma to coś wspólnego z przebudową.
Ciekawą sprawą jest Juliusz. Starałem się tam kiedyś z znajomymi o wejście ale sprawy stanęły w miejscu. Za chwilę wejdą ekipy remontowe i będzie po sprawie,a miejsc ciekawe jeśli ktoś lubi takie klimaty(zaglądnąłem przez okna) :-D
Wydaje mi się że w Rybniku najciekawsze są tereny przemysłowe po hucie Silesia- zwłaszcza tam, gdzie Pamtrans siedzi.
Nie będzie jednak łatwo się tam dostać.
Nie jest to jednak chyba niemożliwe.
Sympatyk Canona, użytkownik Sony, posiadacz Nikona.:smile:
3x body+16, 18-105, 20-35, 50, 70-200f4, 80-200f2.8, 300f4 + rozmaite foto klamoty
Witam.
Jest odpowiedź od mego kolegi.
Co Wy na to?może Kopalnia Zabytkowa Ignacy w Niewiadomiu, chyba temat jeszcze nie jest wyekspolatowany, jest baza DK Niewiadom, a obiektem zarządza Towarzystwo Miłośników KWK Ignacy (kontakt poprzez DK Niewiadom)...i z wieży widokowej mogą zobaczyć cały region od Katowic po Beskidy.
3x body+16, 18-105, 20-35, 50, 70-200f4, 80-200f2.8, 300f4 + rozmaite foto klamoty
Jeżeli hałda jest dostępna cały rok- bez pozwoleń- a obok jest jakiś industrial, to bardzo ma to sens. Najlepsza byłaby chyba jednak lekko pochmurna pogoda lub po przejściu frontu- wtedy światło jest najciekawsze. Na razie to jakby kto zasłonę zaciągnął na niebo....
Odnośnie tej wieży- widoczki widoczkami, ale myślę, że sama perspektywa focenia tego co w dole z góry jest ciekawa, bo dość rzadka.
Obadam sprawę z tą dostępnością poza sezonem na Ignacu.
Bo dostępność ogólno-turystyczna to nie to samo, co dla małej grupki.
Widzę, ze koledzy czujni!