Mam nadzieję, że nie świecisz w ciemnościach po tej wyprawie?![]()
![]()
Sympatyk Canona, użytkownik Sony, posiadacz Nikona.:smile:
3x body+16, 18-105, 20-35, 50, 70-200f4, 80-200f2.8, 300f4 + rozmaite foto klamoty
Powiem tak nie świecę raczej , można świecić przykładem dla wycieczki ekstremalnej i spędzeniu 40H w autokarze. Wszystko za sprawą kiepskich warunków pogodowych w dniu wyjazdu na Ukrainie został ogłoszony stan klęski żywiołowej. A Zdjęcia z autostrady prezentowały się tak , jak i w drodze do Strefy Zamkniętej.
W drodze do zony:
a tutaj w drodze powrotnej do Polski
Muszę ogarnąć temat z zdjęciami i zrobić segregację ,także mam nadzieje ,że do weekendu wszystko już będzie opanowane. Może i stopniowo będę dorzucać zdjęcia ,ale trzeba powiedzieć ,że przy padającym śniegu szału nie ma ze strefy zamkniętej.
szykuje się doskonałe repo![]()
Powiedzmy ,że zrobię to tak oficjalnie :
ZBYSZKO-PHOTO | Czarnobyl Tour
ZAPRASZAM !! do galeriii oczywiście komentarze i nie tylko .
![]()
Repo ciekawe,ale nurtuje mnie pytanie, bo widze zdjecia "oficjalne" ale czy byl jaki punkt wycieczki "nie oficjalny" poza programem.chodzi mi o zdjecia z jaks opuszczonych miejsc, szkoly,bloku,szpitala? Czy tylko standardowe punkty do zwiedzenia? Fajnie bylo by obejzec zdjecia takie jak z Bażanciarni czyli z wnetrza:-) ale mimo wszystko repo ciekawe.
Jak już pisałem na forach , brak takiego wejścia ze względu na pogodę jaka panowała na Ukrainie , wtedy też został ogłoszony stan klęski żywiołowej i naprawdę była panika. Do samej strefy jechaliśmy 5H, zamiast 1.5 godziny. Więc nie było to możliwe aby zwiedzać dalej owe zakamarki Prypeci i z drugiej strony , śniega było aż po kolana miejscami.. Więc ze względu na czas i pogodę nie zwiedziliśmy całej Prypeci bo nie było takiej nawet możliwości.
Przy okazji także zdjęcia z Kijowskiego metra:
reszta dostępna tutaj:
ZBYSZKO-PHOTO | Metro w Kijowie
Panowie, podpowiedzcie mi gdzie można skalibrować monitorek, lub jeszcze lepiej wypożyczyć kalibratorek ? Najlepiej w okolicach Żor lub Katowic.
Spróbuj tutaj: www.fotonet.info
EOS 30D / EOS 33 + EF 50 + EF 70-200
D700 / F80 + 14-200
Pentacon Six + 50,80,180
Bronica SQ-Ai + 50,80,150