Strona 62 z 130 PierwszyPierwszy ... 1252606162636472112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 611 do 620 z 1299

Wątek: ŚLĄSK. Grupa fotografów ROW - spotkania

Bywalec

Domyślnie

Wracając do wątku zdjęć z lotnisk:
    http://www.mmwarszawa.pl/418315/2012...?category=news
    ostatnio była taka impreza w Warszawie, niestety dopiero teraz to znalazłem.
    6D mkII; 1D mkIII; 500D; S12-24; C 50 f1.8; S 8mm f3.5; C 35L f1,4; C135L; S 24-105; było: S 14 f2,8; C 24-105L f4; C70-200L f4 IS; 5D mkII;

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacB Zobacz posta
    Wracając do wątku zdjęć z lotnisk:
    http://www.mmwarszawa.pl/418315/2012...?category=news
    ostatnio była taka impreza w Warszawie, niestety dopiero teraz to znalazłem.
    A czy ta tematyka kogoś interesuje ? może jednak warto pogadać z jakimś PR czy marketingiem na Pyrzowicach ?

Początki nałogu Awatar Fatamorgana
    Miasto
    Yorkshire/Silesia

Domyślnie

Wszystko zależy od tego ilu będzie chętnych i jakie mamy uzasadnienie takiej wizyty.
    Dla mniej niż 10 osób (to absolutne minimum) nie ma sensu, bo nikt nie potraktuje tego poważnie. No chyba że ma się znajomości i wie z kim gadać.
    Tu jak na razie było kilkunastu chętnych na pałac w Pławniowicach, ale jak już przyszła pora na wyjazd to pojechała połowa chętnych....
    Wolę nie wpadać w nadmierny optymizm i kierować się suchą wyliczanką oraz realiami.

Dla mnie osobiście o wiele ciekawszy jest piknik lotniczy, bo nie trzeba na nim uzasadniać czegokolwiek, być poddawanych kontrolom, przekonywać, pokonywać barier urzędowych itd.
    Po prostu tam jest oczywiste, że miłośnicy fotografowania samolotów tam zjeżdżają i nikt nie robi im przeszkód.
    Poza tym, na piknikach są różne maszyny- nie tylko pasażerskie.

Miłośnikom wojskowych maszyn pozostają Dni NATO w Ostrawie.
    I tam proponuję kolejną naszą wizytę- impreza WIELKA I HONORNA I BLISKO!
    22-23.09
    http://www.dny-nato.cz/index.php?lang=en

Pewnie, że wiele da się załatwić i wynegocjować, ale ja osobiście nie mam przekonania do Pyrzowic, natomiast wolę zająć się większym plenerem foto.
    Także ja się na razie nie podejmę takiej inicjatywy. Zresztą mam ograniczone ilości czasu.
    Ale dla innych- droga wolna.
    Pozdr.
    Ostatnio edytowane przez Fatamorgana ; 16-07-2012 o 12:30
    Sympatyk Canona, użytkownik Sony, posiadacz Nikona.:smile:
    3x body+16, 18-105, 20-35, 50, 70-200f4, 80-200f2.8, 300f4 + rozmaite foto klamoty

Początki nałogu Awatar cohontes
    Miasto
    .

Domyślnie

Próba jako takiego dostania się na płytę raczej się nie uda bo lotnisko samo organizuje takie wizyty. Trzeba przeglądać forum lotniska na FB potem wysyłamy maila ze swoją kandydaturą a tam ktoś losuje osoby, które dostaną możliwość spędzenia dnia na płycie. Ja raz zostałem wylosowany ale niestety nie mogłem skorzystać. A naprawdę warto było chyba 11 już takich edycji. Zawsze można jeszcze iść pod płot i coś porobić

https://www.facebook.com/media/set/?...1986510&type=3

Uzależniony Awatar Zbyszko666
    Miasto
    Śl.

Domyślnie

Jakos nigdy się nie interesowałem właśnie owym przedsiewzięciem jakim jest pstrykanie samolotów prosto z płyty. Temat duży ,ale myślę do ugryzienia. Tele i jazda

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cohontes Zobacz posta
    Próba jako takiego dostania się na płytę raczej się nie uda bo lotnisko samo organizuje takie wizyty. Trzeba przeglądać forum lotniska na FB potem wysyłamy maila ze swoją kandydaturą a tam ktoś losuje osoby, które dostaną możliwość spędzenia dnia na płycie. Ja raz zostałem wylosowany ale niestety nie mogłem skorzystać. A naprawdę warto było chyba 11 już takich edycji. Zawsze można jeszcze iść pod płot i coś porobić

https://www.facebook.com/media/set/?...1986510&type=3
    Dzięki za info. Na pewno spróbuję szczęścia. Widzę że dość często organizowane są te imprezy. Swoją drogą to chyba jakaś nowa inicjatywa bo w czasach kiedy z nimi rozmawiałem nikt z Pyrzowic o takich dniach nie wspominał.

Miasto
    .

Domyślnie

No racja, kiedyś nie było ale teraz w Pyrzowicach stwierdzili, że należy coś zrobić dla maniaków lotnictwa . Wszyscy są zadowoleni tylko takie akcje są zbyt rzadko bo chętnych jest masa.

Miasto
    Yorkshire/Silesia

Domyślnie

A tymczasem....
    SKOKI!
    Wisła Malinka, skocznia im. Adama Małysza, letnia Grand Prix.
    19-21 lipca.
    Program:
    Czwartek, 19.07.2012

15:00 - trening oficjalny (dwie serie)
    17:30 - kwalifikacje

Piątek, 20.07.2012 - konkurs drużynowy

19:00 - seria próbna
    20:30 - I seria
    21:30 - seria finałowa

Sobota, 21.07.2012 - konkurs indywidualny

16:00 - seria próbna
    17:00 - I seria
    18:15 - seria finałowa

Za wp.pl
    Sprzedaż biletów prowadzi serwis www.kupbilet.pl. Ceny są znacznie niższe niż w ubiegłym roku. Bilety na miejsca stojące można nabyć za jedyne 25 złotych, miejsca siedzące w sektorach A1, A2, A3 i A4 to koszt 40 zł, natomiast wejściówki do zadaszonych sektorów A5 i A6 z miejscami siedzącymi kosztują 60 zł. Dzieci do piątego roku życia oraz niepełnosprawni w stopniu znacznym wraz z opiekunem mają zapewniony bezpłatny wstęp na zawody. Dla niepełnosprawnych wyznaczono specjalny sektor. Bilety na czwartkowe treningi i kwalifikacje będą do kupienia za 10 złotych.

Bilety można nabywać w sklepie "Wiślaczek", który znajduje się w budynku Poczty Polskiej przy pl. Hoffa. Bezpośrednio przed imprezą wejściówki dostępne będą też pod skocznią oraz w specjalnie uruchomionych punktach w centrum Wisły. W tym roku ruch na drodze dojazdowej do skoczni w Wiśle Malince nie będzie przebiegał wahadłowo. Organizatorzy zapewniają, że dołożą wszelkich starań, aby kibice bez przeszkód dotarli na zawody. Wyznaczone zostaną specjalne parkingi (szczegółową mapę ich lokalizacji na stronie zawodów), a dodatkowo kibice będą mogli skorzystać z dowozu na skocznię z centrum miasta.
    Ostatnio edytowane przez Fatamorgana ; 17-07-2012 o 09:50
    3x body+16, 18-105, 20-35, 50, 70-200f4, 80-200f2.8, 300f4 + rozmaite foto klamoty

Miasto
    .

Domyślnie Odp: ŚLĄSK. Grupa fotografów ROW - spotkania

Cytat Zamieszczone przez slocum Zobacz posta
    Dzięki za info. Na pewno spróbuję szczęścia. Widzę że dość często organizowane są te imprezy. Swoją drogą to chyba jakaś nowa inicjatywa bo w czasach kiedy z nimi rozmawiałem nikt z Pyrzowic o takich dniach nie wspominał.

Jak na wasze życzenie akurat dziś się pojawiło.

XII edycja Dnia Spottera

Ja już wysłałem zgłoszenie.

Miasto
    Yorkshire/Silesia

Domyślnie Odp: ŚLĄSK. Grupa fotografów ROW - spotkania

Hehehe... jak na życzenie. Wywołałeś wilka z lasu.
    Szkoda, ze tak mało miejsc...
    Ale...
    Po wizycie na Heathrow, gdy 30m nad głową latały mi Jumbo Jety już na lotniskach pasażerskich niewiele mnie chyba zaskoczy...

Strona 62 z 130 PierwszyPierwszy ... 1252606162636472112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów